Treceți la conținutul principal

   

22 ianuarie la 19:04
 
Domnilor Colegi

Fac parte din grupul de initiativa al colegului col (r) Edmond Milea, care va solicita prezenta in Piata Victoriei din Bucuresti, incepand cu ora 10.00 a zilei 24 Ianuarie 2016, ocazie cu care intentionam sa reeditam acel frumos 24.01.2011, cel facut sa tremure o guvernare.
Sa va reamintesc ca Legea 223/2015 (pensile militare de stat), prin ambiguitatile sale, afecteaza grav nivelul de trai al celor care au avut sau inca au un contract cu Romania (nu cu o fabrica de nasturi!) si care a au jurat cu mana pe drapelul national sa apere tara si natia romana, chiar pana la sacrificial suprem?
Sa va mai spun ca OUG 57/2015, prin redimensionarea bazei de calcul, va scade si actualul cuantum al pensiei?
Va rog sa intelegeti ca eventualul esec al protestului programat la 24.01 va aduce, dvs si incl. celor care vor iesi la pensie in viitor, numai dezamagiri celor care au profesat ca militari, indiferent in ce specialitate, in conditiile in care tinerii din urma cu zeci de ani si-au respectat obligatiile contractuale, iar statul roman le-a inselat asteptarile
Asadar, rog pe miltarii activ si pe cei aflati in rezerva/retragere, daca se poate impreuna cu membri de familie, sa dea curs acestei invitatii in fata sediului guvernului roman, cel care, prin OUG neconstitutionala, si-a propus ridiculizarea elementelor sistemului national de aparare in scopul ulterioarei divizari rapide si fara vreun raspuns armat a teritoriului national (oare mai exista vreun sef al structurilor de putere cu unica cetatenie?).
Este ultima sansa de redobandire a demnitatii militarilor, care, prin actualul statut al militarilor, facut ferfenita in mod voluntar de catre politicieni, in complicitate cu majoritatea sefilor statului major general si a celor din statele majore ale categoriilor de forte ale Armatei, au fost coborati in “bezna” sociala impusa de seful CSAT si guvernanti.

Dan Buzescu.

APEL CĂTRE OSTAȘI !

Mă adresez, cu respect și încredere, ostașilor, de la soldat la general, atât activi, cât și rezerviști și în retragere, din toate structurile Sistemului Național de Apărare, tuturor celor care au îmbrăcat sau încă mai îmbracă haina militară!
Mă adresez celor care consideră Armata și întregul organism militar, în ansamblul lor, ca fiind o FORȚĂ respectabilă, pusă în slujba Poporului Român și României!
Mă adresez celor care sunt încă sub juramânt și drapel!

Camarazi,

De 26 de ani, din cauza iresponsabilității conducătorilor noștri, de la toate nivelurile, asupra noastră planează stigmatul vinovăției și al neputinței. Vinovăție, deoarece pentru câțiva simțiți iresponsabili și incompetenți, Armata, în ansamblul ei este condamnată, mai voalat sau mai direct pentru crimele din ’89. Aceasta, în condițiile în care, dacă se dorea cu adevărat, se puteau indica, fără putere de tăgadă, acei câțiva care au greșit…și se mergea mai departe…dar nu s-a vrut și plătim cu toții. Până când? O parte dintre acei “smintiți” au fost avansați și promovați, deși au compromis ONOAREA și DEMNITATEA militară. Neputința, deoarece în ciuda acțiunilor indubitabile în folosul poporului și țării, Armata a fost tratată cu
dispreț de conducătorii vremelnici, a fost
marginalizată sistematic, prin subfinanțare și
politizare la vârf. Iar ea, ca instituție de forță, nu a reacționat pe măsură. De ce? Deoarece, cu mici excepții, cei care au avut prerogativele conducerii s-au dovedit fățarnici, duplicitari și chiar trădători, abandonând valorile supreme ale Armatei, mulțumindu-se cu favoruri mărunte, stele, trese, titluri și cu funcții nemeritate. De ce? Deoarece foarte mulți dintre cei cu adevărat competenți, militarii de carieră de toata isprava, au ales confortul și stabilitatea, alteori schimbarea. Mulți au acceptat să părăsească “sistemul” sau au fost fortați s-o facă, lăsând în urmă un organism bolnav, aidoma societății din care Armata își trage seva și puterea, legitimitatea și sprijinul. Au fost demonetizate și batjocorite spiritul de castă, patriotismul, dar în special onoarea și demnitatea militară.
Suntem noi, militarii, o castă care să fie manipulată și umilită la nesfârșit?
Oricât am acuza scenarii și conspirații mondiale, dar fără a le ignora, răul cel mai mare, produs în ultimul sfert de secol acestei țări și poporului său, își are rădăcinile aici, în interior. Acest lucru a fost posibil din cauza lipsei de implicare a oamenilor de calitate și de bună credință, a patrioților adevărati, din toate domeniile. Dar și a convingerii, greșite în opinia mea, că alții trebuie s-o facă.
Armata a încetat să-și asume rolul de Apărare a țării! Oamenii politici, dar în special guvernanții, i-au dat o altă întrebuințare, i-au deturnat misiunea sacră. Au trimis trupe în teatre de operații de peste mări și zări. Au asistat cu fățărnicie la defilare. Au compromis programele de pregatire și înzestrare. Ostașii noștri si-au lăsat sângele pe meleaguri străine. Armata și-a pierdut rolul de echilibru și descurajare regională. Dar asta e problema istoriei și a justiției, probabil.
Rezultatul: avem o țară cu care greu ne mai putem mândri, o populație segregată și nefericită, dezrădăcinată, în majoritate pauperizată, cu mari probleme de educație și sănătate, lipsită de viitor. Deși “în Europa” și în NATO, nu reușim să găsim direcția și forța de a intra cu adevărat între țările moderne, civilizate, prospere. Avem o Armată după “chipul” societății românești: bolnavă, slab educată, lipsită de tehnologie, incapabilă să facă față amenințărilor prezente și viitoare.
Cei care ne-au “pastorit” sau încă o mai fac ne-au mințit, ignorat, furat, bajocorit, ne-au trădat, pe noi ca militari și nația română întreagă…E timpul și sper că nu e prea tarziu, să ne ridicăm și să spunem răspicat, GATA!
E timpul să ne întoarcem la începuturile democrației, în anul de grație 1990 și “cu mintea românului cea de pe urmă”, să stabilim ce am greșit, să dăm startul reconcilierii și să îndreptăm lucrurile…cât încă se mai poate…

Camarazi,

Cei care au avut interesul să ne dezbine, să ne slăbească, pe unii chiar să-i omoare prematur, trebuie să înțeleagă că suntem o FORȚĂ, iar FORȚA rezidă în UNITATEA noastră. Vă propun să lăsăm orgoliile, egoismul și interesele meschine și să ieșim din casă pe 24 ianuarie 2016, adică de ZIUA UNIRII, pentru a dovedi că suntem militari adevărați, capabili și hotărâti să reacționeze și alături sau în fruntea societății civile, să schimbe obiceiurile proaste ale guvernanților și aleșilor în toate garnizoanele! La structurile reprezentative ale guvernului și parlamentului, din teritoriu (pentru cei care nu vin la Bucuresti). Civilizat și demn, aspru și determinat! Punând mai presus de orice ONOAREA militară! Respingând orice formă de provocare!
Dacă nu ne apărăm singuri ONOAREA și DEMNITATEA militară, drepturile și obligațiile noastre, NIMENI nu o va face. Cadrele active, neavând dreptul legal, cadrele în retragere fiind la o vârstă (poate) prea înaintată, rolul de “detașament precursor” revine rezerviștilor.
Refuzăm această misiune nobilă?
Refuzăm mobilizarea?
Raspunsul de ZIUA UNIRII !
Cei dintre noi care se lamentează că prin acțiunile noastre nu s“e rezolvă nimic”, cei care se simt nereprezentați de sindicate, asociații și federații, trebuie să-și învingă comoditatea și să își arate intențiile, hotărârea, dar și capacitatea de a schimba lucrurile. Pentru că nu există categorie socioprofesională mai aptă ca noi, militarii, să lupte. Trebuie doar să ne (re)organizăm și să trecem la treabă. Iar de ZIUA UNIRII din acest an poate fi ÎNCEPUTUL! Nu e momentul ideal, nu e calea pe care militarii să-si rezolve problemele, dar dacă vom alege căldura sobei, ratăm cu siguranță ultimul tren.
Cei care totusi, din motive obiective, nu pot participa la acțiunile noastre să ne susțina așa cum pot, de la distanță și în mediul virtual, iar noi le vom fi recunoscători!
Mă adresez, cu respect și încredere, în mod special rezerviștilor valizi din Bucuresti, afiliati sau nu:
Veniți în Piața Victoriei de ZIUA UNIRII, începând cu ora 10.00! Noi trebuie să fim “fruntea”. Să arătăm militarilor din țară și tuturor cetățenilor că suntem mai mult decât niște “boșorogi burtoși și blazați”, că merităm cu prisosință pensii militare de stat (nu speciale), că prin venele noastre încă mai curge sânge românesc și nu avem de gând să plecăm din această lume fără să fim siguri că lăsăm țara pe mâini bune.
Veniți să protestăm pașnic, pentru
ONOARE și DEMNITATE MILITARĂ!
Veniți cât mai mulți!
Veniti, ACUM ori NICIODATĂ!

Cu stimă și încredere,
Col. (r) Edmond Milea

Ofițer român în rezervă, neafiliat sindicatelor, asociațiilor și partidelor, sătul să stea deoparte .

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor