Treceți la conținutul principal

Ce afacere de sute de milioane de euro se parafează la sediul Guvernului României

Scris de :      2017-10-09 23:15
Mihai Tudose a anunțat că România va semna marţi, 10 octombrie 2017, un contract pentru producția de blindate, cu firma americană General Dynamics. Potrivit premierului, blindatele vor fi produse în asociere cu o firmă românească, din București, iar anunțul oficial în acest sens va fi făcut marți, la sediul Guvernului.
Premierul Mihai Tudosea primit pe 11 septembrie 1.c., la Palatul Victoria, o delegație a firmei General Dynamics European Land Systems (GDELS), condusă de vicepreședintele Thomas Kauffmann.
Compania americana General Dynamics ce detine producatorul de transportoare blindate Mowag va fabrica la Uzina Mecanica Bucuresti transportorul blindat 8X8 Piranha 5. Ministerul Apărării Naţionale va achiztiona 227 de transportoare, iar primele 30 vor fi fabricate in Elvetia .
Potrivit unor informaţii oficiale, contractului cu General Dynamics pentru transportoarele 8×8 Piranha 5 prevede că blindatele vor fi fabricate la Uzina Mecanica Bucuresti. In acest sens se va infiinta o societate mixta romano-americana.
Din cele 227 de transportoare blindate pe care statul roman le va achizitiona, primele 30 vor fi realizate in Elvetia. Acolo se va deplasa personal de la Uzina Mecanica Bucuresti, care se va specializa lucrand la aceste prime 30 de transportoare. Incepand cu transportorul 31, linia de montaj va fi instalata la Uzina Mecanica Bucuresti.
Singurele transportoare moderne din dotarea fortelor noastre armate româ sunt cele 43 de blindate de tipul Mowag Piranha IIIC cumparate in ultimul deceniu.
Armata romana a achizitionat, in transe incepand din 2007, 31 de transportoare blindate Piranha IIIC pentru suma de 47 milioane de euro, transportoare care au intrat in dotarea Batalionul 26 Infanterie de la Craiova.
In anul 2007, opt dintre transportoarele Piranha au ajuns si in teatrul de operatii din Afganistan, insa nu pentru multa vreme. Un an mai tarziu, ele au fost aduse in tara pentru ca Romania ar fi trebuit sa aiba un sistem de mentenanta separat pentru blindatele din Afganistan, iar producatorii i-au sfatuit pe reprezentantii Armatei sa le retraga cat timp mai sunt in garantie.
Pe 30 decembrie 2016 statul roman a semnat un contract General Dynamics European Land Systems – Mowag pentru 12 “derivate pe sasiu TBT 8×8 PIRANHA III C”. Valoarea contractului este de aproape 190 de milioane de lei, fara TVA. Informatia a fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Familia de transportoare blindate Piranha a inceput sa fie produsa din 1970 de catre firma MOWAG din Elvetia. Pina in prezent au fost realizate 4 generatii de Piranha 4×4, 6×6, 8×8 si 10×10, fiind produse si in licenta de firme precum General Dynamics (Canada), BAE Systems Land Systems (Marea Britanie) si Komatsu (Japonia).
Din aprilie 2010, firma elvetiana MOWAG a devenit General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH. Transportoarele amfibiii blindate Piranha au un echipaj compus din 2 militari si imbarca o grupa de infanterie de 10-12 militari. Ele au lungimea de 6 m, latimea de 2,5 m, inaltimea de 1,85 m, cântarind 10,5-12,5 t.
Înzestrarea Armatei cu transportoare Mowag ridică însă un semn de întrebare. Aceasta blochează, practic, proiectul transportorului amfibiu blindat (TAB) care urma să fie construit la Automecanica Moreni, în colaborare cu firma germană Rheinmetall.

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA -In atentia tuturor rezervistilor – Pentru al treilea an consecutiv, cineva isi bate joc de rezervisti, inundand Internetul cu stirea ca „ieri, marti”(urmeaza data), s-ar fi votat in plenul Senatului un amendament la Legea 223/2015, privind revenirea la plafonul de 100% si la baza de calcul de 85% pentru pensiile militare de stat, lege promulgata dar neaplicata ca urmare a aparitiei OUG57/2015. Am verificat .... Ieri, 9 aprilie, Senatul nu s-a intrunit in plen. S-au intrunit comisiile si o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat. Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”. Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a …
DREPTURILE SĂ LE PRIMIM ACUM ,NU LA CALENDELE GRECEȘTI. MAI TREC ÎN NEFIINȚĂ COLEGI ȘI MAI FACEM ECONOMIE. OUG ACUM NU ÎN 2020.VORBA ACEEA , BLA , BLA , BLA ȘI TOT AȘA.
🇹🇩 Guvernul României ORDONANȚA DE URGENŢĂ
_____________
privind modificarea şi completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare
_____________________
➢ Având în vedere prevederile Programului de guvernare 2017-2020 referitoare la necesitatea asigurării şi respectării principiului echitații şi nediscriminării pentru categoriile de pensionari, prevederi transpuse în plan legislativ prin Legea nr. 217/2019 privind sistemul unitar de pensii şi în curs de materializare pentru pensionarii aparținând sistemului public de pensii, dar nu şi pentru pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat. ➢ Impunându-se cu necesitate punerea în acord a conținutului legislației privind sistemul pensiilor militare de stat cu legislația la zi în domeniul salarizării militarilor pr…