Treceți la conținutul principal
Modificarea legilor justitiei le-ar tăia macaroana si americanilor, care au 11 (unsprezece) "consilieri" numai in cadrul DNA - presupun ca nu pe baza de voluntariat. Macar unul din astia a invatat pe dinafara continutul dosarului lui Iohannis, asa ca au destula "sfoara" ca sa-l joace pe plăvan. 5 miliarde e o suma pe care nu multe tari si-o permit pentru un singur proiect de inzestrare...Între timp s-au mai liniștit fiindcă aleșii noștri și-au dat arama pe față din nou. Sub îndrumarea/presiunea scursurilor vândute devin din nou mielușei.Romania, pusa capra! Noaptea, ca hotii

2017-11-28 · 19:42:03 | Autor: Valentin Boeru
Comunicatul Departamentului de Stat al SUA a fost publicat la caderea serii. Sau a noptii. Strada, opozitia si Iohannis nu au mai strigat „noaptea, ca hotii”. S-au fastacit. Emotia i-a dat cu talentul si initiativa de asfalt, caci asta nu era in programul de folclor alegoric cu legile Justitiei. In stilul lor imperativ mizerabil, americanii cer Parlamentului Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei. Nu sugereaza, nu isi exprima ingrijorarea, ci bat pur si simplu cu pumnul in masa. Si, ca tacamul sa fie complet, Germania, Franta, Olanda si altii europeni porecliti prieteni sau parteneri cer acelasi lucru, doar tonul fiind usor diferit.
 
636326198157254572 EPA USA ROMANIA TRUMP IOHANNIS 91563938 Romania, pusa capra! Noaptea, ca hotii
Trump vorbeste prin ambasadorul de la Bucuresti. Iohannis nu vorbeste nici cand trebuie sa ia atitudine
Este gestul american incalificabil? Categoric. Insa aici s-a ajuns pentru ca, lasat sa-si faca de cap, jandarmul mondial si-a scos tupeul la iveala si arata Romaniei ca aici el dicteaza. Si isi permite asta pentru ca niciodata nu a fost pus la punct. Pentru ca niciodata Iohannis nu a reactionat cand s-a sarit calul. Pentru ca declaratiile ambasadorului Hans Klemm nu au fost niciodata taxate pe masura. Pentru ca Parlamentul s-a risipit in lupte politice sordide, uitand de suveranitate.
NATO, precum Sfanta Scriptura
Apoi, cand au vazut degringolada politica sublima a Romaniei, de ce sa nu faca SUA ce vor? Ne-au aiurit cu scutul de la Deveselu, convingandu-ne ca ne apara. Nici acum, in pofida frazelor pompoase si a stilului diplomatic, Romania nu e pe deplin lamurita: ne apara chiar pe noi sau, de fapt, SUA isi apara propriile pozitii strategice? Ne-au mangaiat pe crestet ca suntem eroi in lume, iar noi ne repatriam mortii in razboaie care nu ne apartin. Am cumparat rachete si alte nebunii de 4 miliarde de dolari, fiind, de fapt, dupa cum spunea Adrian Nastase, ajutoare de stat din partea Romaniei pentru industria americana de armament. Si-au facut baze aici, si inca isi mai fac, invocand NATO in care trebuie sa credem mai abitir ca in Sfanta Scriptura. Daca acum s-ar sonda opinia publica vizavi de simpatia  romanilor fata de NATO, cred ca americanii ar fi dezamagiti de rezultate. Nu mult, ci foarte mult.
Asa vrea America
Firesc ar fi fost, dupa un asemenea comunicat, ca Romania sa fie deja in strada. O fi el un abuz grosolan, nimic de zis, dar strada are treaba cu „Jos Guvernul” si „Jos Dragnea”. „Jos Klemm” sau „America, lasa-ne in pace” nu sunt prevazute in stagiunea asta. Si nici in altele. Poate in niciuna. Iar asta pentru ca Romania isi va insusi pozitia caprei, caci nu degeaba s-au lins clantele ambasadei de aici. Pentru ca ambasadorul roman George Maior – nu stiu de ce imi vine sa pariez – nu va depune nicio nota de protest la Departamentul de Stat american. Inca nu e limpede pe cine reprezinta el acolo. Pentru ca un Rares Bogdan & Co, si lista este cam mare, aplauda tupeul americanilor si se lauda ca asa ne trebuie. Pentru ca politicienii, chiar daca vor protesta, lucrurile nu se vor schimba. Comunicatul arata ca zarurile au fost aruncate. SUA vor face tot ce stiu ele mai bine: sa transforme tari in colonii si apoi sa le conduca dupa bunul lor plac. Dam vina pe Klemm pentru ca ne este mai la indemana, dar el exprima punctul de vedere al Guvernului american, nu o face de capul lui. Asa vrea America, sa stam capra. Si tare ma tem ca vom sta, pentru ca degeaba tipam ca este un amestec grosolan in treburile interne si un atentat la  suprematia Parlamentului, unica autoritate legiuitoare. Pe cine intereseaza? SUA? Iohannis? Hai sa fim seriosi.
Iohannis, pe unde esti?
iohannis cotroceni.0ishpo6zbj Romania, pusa capra! Noaptea, ca hotii
Nu cred ca trebuie sa ne mai mire mutenia lui Klaus Iohannis, care acum ar fi trebuit sa tune si sa fulgere. Nu ar fi prima data cand nu are reactii. Ca de fiecare data, el este vehement doar afara, cand e sa critice propria tara. Cand este pus in fata unui gest complet in afara uzantelor diplomatice, care aduce gave prejudicii Romaniei si imaginii ei, Iohannis lipseste. Il vom vedea la 1 Decembrie, dupa care ne va trimite poze de la munte cu sepepisti deghizati in turisti. E greu de descifrat codul atitudinii lui, dar nu pot sa nu ma intreb: de ce-o mai participa la tot ceremonialul Zilei Nationale? Ce sarbatoreste? Patru zile de cand SUA ne-au transmis, ultimativ, sa ne bagam mintile in cap si sa executam ordinele lor? Nu mai are importanta ca, in realitate, modificarile la legile Justitiei sunt facute in conformitate cu prevederile Comisiei de la Venetia si aduse in armonie cu hotararile Curtii Constitutionale. Lui Iohannis nu-i plac. Si nici Codrutei Kovesi. Nici opozitiei. Si nici americanilor. Ma intreb, perplex, cum de s-o fi brodit asemenea coincidenta? Si ma mai intreb, banuitor, de ce Romania a trebuit sa fie pusa capra exact inainte de Ziua Nationala? Ca si Ceausescu omorat in ziua de Craciun?

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA -In atentia tuturor rezervistilor – Pentru al treilea an consecutiv, cineva isi bate joc de rezervisti, inundand Internetul cu stirea ca „ieri, marti”(urmeaza data), s-ar fi votat in plenul Senatului un amendament la Legea 223/2015, privind revenirea la plafonul de 100% si la baza de calcul de 85% pentru pensiile militare de stat, lege promulgata dar neaplicata ca urmare a aparitiei OUG57/2015. Am verificat .... Ieri, 9 aprilie, Senatul nu s-a intrunit in plen. S-au intrunit comisiile si o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat. Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”. Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a …
VINERI 15 FEBRUARIE 2019   ORELE                                12.00 - 14.30
LA CENTRUL ,, CULTURAL  UNESCO 
 IONEL  PERLEA ,, VA AVEA  LOC  ȘEDINȚA  COMUNĂ A CELOR DOUA FILIALE ALE SCMD IALOMIȚA.


 IN DATA DE 15.02 2019  , LA CENTRUL CULTURAL UNESCO IONEL PERLEA  VA AVEA LOC O MANIFESTATIE CULTURALĂ ÎMPREUNĂ CU ASOCIAȚIA DIMITRIE CANTEMIR  .  

DIN PARTEA CONDUCERII CENTRALE PARTICIPĂ  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA DOGARU ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA

ACTIVITATEA SE DESFĂȘOARĂ ÎN DOUĂ PĂRȚI.

ÎN PRIMA PARTE TIMP DE 45 - 50 DE MINUTE SE VOR PREZENTA RECENZIA UNOR CĂRȚI DE CĂTRE COLEGII DE LA ASOCIAȚIA CULTURALĂ DIMITRIE CANTEMIR.


ÎN PATEA A DOUA  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA  DOGARU  ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA  NE VOR PREZENTA SITUAȚIA CU CARE SE CONFRUNTĂ TOȚI REZERVIȘTII DAR ȘI ACTIVII ÎNDIFERENT DE CADRUL DE ACTIVITATE ÎN  CADRUL  SNAOP.

LA ACESTĂ ACTIVITATE SUNT INVITAȚI TOȚI MEMBRI DE SINDICAT , FOȘTII MEMBRII DE SINDICAT , TOȚI REZERVIȘTII INDIFERENT DE ORGANIZAȚIA , FEDERAȚIA SAU LIGA APARȚI…