Treceți la conținutul principal

sâmbătă, 9 decembrie 2017

Va consfinți sau nu Parlamentul Republicii, pe data de 12.12.2017, a 2-a desființare a pensiilor militare de stat și înfigerea stelei galbene cu 6 colțuri, în pieptul militarilor români?

Art. VII din O.U.G. 59/2017
Notă: Aln 3 de la Art. VII din O.U.G. 59/2017 modifică prin înlocuire completă, prevederile Art. 60 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat și care reglementeaza în original, că pensiile militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza soldele militarilor in activitate. Modificarea adusa astfel de Aln. 3 de la Art. VII din O.U.G. 59/2017, desfiinteaza realmente pensiile militare de stat. Aln. 2 din Art. VII din O.U.G. 59/2017 modifică de asemenea, în mod radical, prevederile Art. 59 din Legea nr.. 223/2015 in original. Astfel, modificarea adusă de Aln. 2 de la  Art. VII din O.U.G. 59/2017elimină prevederea de actualizare anuală a pensiilor militarilor si cu 50% din cresterea salariului mediu brut, asa cum reglementează Art. 59 din Legea nr.. 223/2015 in original. În contrast si in vadit tratament discriminatoriu, inclusiv cu cetățenii civili în cazul cărora actualizarea anuală a pensiilor se efectueaza prin indexare cu rata inflației la care se adaugă și 50% din cresterea salariului mediu brutConcluzia este pe cât de evidentă. pe atât de sinistră: Art. VII din O.U.G. 59/2017 nu numai că desfiintează pensiile militare de stat, dar nici măcar nu menține puterea de cumpărare a pensiilor stabilite militarilor, măcar în aceleași condiții precum cetățenilor civili, in cazul militarilor - puterea de cumpărare a pensiilor urmând a fi diminuată an de an! 

Vă readucem aminte situația bizară și complet degradantă în care se află personalul militar din România! Despre prima desființare a pensiilor militare de stat, cunoaște toată lumea: s-a produs în anul 2011, odată cu preluarea puterii politice în Guvern și în Parlament, de către sectanții portocalii (Boc/Băsescu/Oprea). În acel an, pensiile militare stabilite prin Legea nr. 164/2001, au fost desființate prin Legea nr. 119/2010. În modul cel mai nedemocratic cu putință, retroactiv în toată regula, respectiv după deschiderea dreptului de pensie. În conditiile  în care C.C.R. a falsificat și definirea noțiunii de retroactiv, declarând cu seninătate că desființarea unui drept câștigat nu are nimic retroactiv! Fenomenul a produs atunci, diminuări dramatice ale cuantumurilor pensiilor în plată, pentru cca. 26 500 militari în rezervă. Fără menținerea în plată a cuantumului avantajos, fără nimic. Pur și simplu, sectanții portocalii au tăiat cu barda!

Începând cu 01.01.2016, au fost reintroduse pensiile militare de stat, prin Legea nr. 223/2015. Cu numai 2 săptămâni înainte ca legea deja adoptată de guvern și promulgată de președinte să intre și în vigoare, guvernul în exercițiu de atunci condus de premierul Cioloș (agreat de formațiunile politice care se autointitulează ca fiind de dreapta), a modificat legea de așa natură, încât a diminuat cu cca. 30% cuantumurile pensiilor militare, față de cele stabilite inițial de Legea nr. 223/2015Mutilarea Legii nr. 223/2015 s-a produs prin Art. 40 din OUG nr. 57/2015 - act normativ care produce deja efecte și care zace în Parlament pentru a fi aprobat prin lege, cu modificări sau nu! Traseul poate fi urmărit aici!

În anul curent, a urmat însă ceva și mai halucinant! Guvernul desemnat de formațiunile politice care se autointitulează ca fiind de stânga, a modificat din nou Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat! Prin Art. VII din O.U.G. 59/2017Numai că de acestă dată, nu mai asistăm doar la o mutilare a pensiilor militare de stat prin diminuarea cuantumurilor, ci la completa lor desființare ca și concept. Sau mai bine spus, redesființare, la fel cum s-a întâmplat în anul 2011. Urmare a faptului că Art. VII din O.U.G. 59/2017, desființează elementul esențial al pensiilor militare de stat și care este actualizarea pensiilor militarilor, ori de câte ori se majorează soldele militarilor în activitate

Legat de Art. VII din O.U.G. 59/2017, vă mai readucem aminte și o altă măgărie și care reprezintă în mod cert, dedicație politică suburbană la adresa armatei! Am stabilit că  O.U.G. 59/2017 a eliminat actualizarea pensiilor militarilor, în funcție de majorarea soldelor militarilor în activitate. Numai că nu se oprește totul aici! Art. VII din O.U.G. 59/2017 nu mai permite nici măcar actualizarea pensiilor militarilor, în condițiile de actualizare prevăzute pentru  cetățenii civili. Ci în condiții, sub nivelul pensiilor cetățenilor civili! Astfel, pe când pensiile cetățenilor civili se actualizează anual cu rata mediei a inflației la care se adaugă 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, Art. VII din O.U.G. 59/2017 prevede ca la militari, actualizarea pensiilor se va efectua numai în funcție de rata medie a inflației. Fără adaosul de  50% rezultat din creșterea salariului mediu brut pe economie. Acest fapt înseamnă actualizare cu zero lei anul viitor și probabil mulți ani de acum înainte, în condițiile în care rata inflației are trend negativ (sub 0%). La toți ceilalți cetățeni, pensiile urmând a fi actualizate măcar cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie. Fiind evident ca in absenta actualizarii cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, pensiile militarilor vor ramane doar niste sume fixe de bani, si care urmeaza a se devaloriza an de an!


Astfel, în afară de desființarea efectivă a pensiilor militare de stat prin eliminarea principiului de bază care stă la baza acestora (actualizarea pensiilor militarilor, ori de câte ori se majorează soldele militarilor în activitate), remarcăm cu ușurință și un fenomen extrem de periculos și care nu poate fi generat decât de niște minți complet diabolice Prin eliminarea și a elementarei actualizări cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie, pensiile militarilor urmează să fie la modul practic doar niște cuantumuri "înghețate pe viață".  Urmând ca respectivele pensii să își piardă în mod abrupt puterea de cumpărare în fiecare an, astfel încât după 2-3 ani de "înghețare", cuantumurile actuale în plată ale pensiilor militarilor, vor deveni în mod indubitabil, inferioare inclusiv față de cele ale unor categorii de cetățeni retribuite în activitate cu salarii minimale pe economie!

Parlamentul Republicii are puterea și posibilitatea să stopeze măgăria menționată, în data de marți 12 decembrie 2017. Când pe ordinea de zi a Camerei Deputaților (for decizional), este prevăzută adoptarea legii de aprobare a O.U.G. 59/2017, cu sau fără modificări asupra ordonanței menționate. Traseul legislativ poate fi urmărit aici (Pl-x 310/2017). Mai multe asociații de militari în rezervă/retragere, au atenționat Camera Deputaților privind gravitatea și impactul nefast asupra armatei, privind prevederile O.U.G. 59/2017.

În orice situație, în condițiile în care pensiile militare constituie singura compensare relativă, a unui nr. de circa 12 categorii de drepturi și libertăți fundamentale prevăzute a fi respectate de Declarația Universală a Drepturilor Omului, de Convenția Europeana a Drepturilor Omului, precum și de Constituția României - drepturi și libertăți încălcate în mod grosolan, militarilor români, prin legi interne, eventuala (re)desființare a pensiilor militare de stat, fără ridicarea imediată a celor 12 categorii de interdicții de drepturi și libertăți fundamentale, va declanșa evenimente cum nu s-au văzut de câteva zeci de ani buni, pe meleagurile românești. Nicidecum pentru pensii, ci pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, în egală măsură pentru militarii români, precum pentru toți ceilalți cetățeni. Alternativa dorită de politicienii care lovesc în militari, după deviza "Și bătuți și ...utut și cu banii luați", nemaifiind în niciun caz acceptată!  Indiferent dacă vor sau nu politicienii noștri și care par perfect inconștienti de faptul că nimeni nu mai are dreptul să înfigă steaua galbenă cu 6 colțuri, în pieptul nimănui, așa cum au procedat cândva fasciștii cu anumiti cetățeni considerați de rang inferior!

C.C.O.M. "R-26500 Elita"

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor