Treceți la conținutul principal

CER SENIN AVIATORILOR MILITARI. 
20 IULIE ZIUA FORTELOR AERIENE ROMÂNE.

ZOR LIN  ȘI LA MULȚI ANI DRAGI COLEGI.

UN SINCER ȘI CĂLDUROS LA MULȚI ANI , DIN PARTEA  SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE  FILIALA  1 SLOBOZIA 

Imagini pentru Poze cu aviatia militaraImagini pentru Poze cu avioane militareAvioane Militare, Rachete De Semnalizare

20 Iulie Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene
Cu ocazia sarbatoririi Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, Statul Major al Fortelor Aeriene organizeaza, in toate unitatile militare din subordine, o serie de manifestari care se vor desfasura dupa urmatorul program:

In perioada, 14-31 iulie, intre orele 09.00-16.00 Muzeul National al Aviatiei Romane organizeaza, la Galeria de arta Pictor Ion THaralunga, expozitia Arta in aviatie, care cuprinde: tablouri (grafica si pictura) cu tematica de aviatie, cele mai multe sub semnatura lui Ion THaralunga, vitrine cu obiecte si documente din creatia artistica a pilotilor, sculpturi, statuete, crochiuri si caricaturi cu tematica de aviatie.

In perioada, 6-18 iulie, la sediul Academiei Fortelor Aeriene Henri Coanda din Brasov, al Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene Aurel Vlaicu si al Scolii de maistri militari si subofiteri Traian Vuia, ambele din Boboc, judetul Buzau, si la sediul Bazei 90 Transport Aerian Gheorghe Banciulescu, de la Otopeni, va fi expusa seria de machete Vlaicu-planor, Vlaicu I, Vlaicu II si Vlaicu III.

Sambata, 18 iulie, incepand cu ora 09.00 - Ziua Portilor Deschise la Baza 90 Transport Aerian Gheorghe Banciulescu, de la Otopeni. Cu aceasta ocazie, vizitatorii vor putea asista la evolutia elicopterelor IAR-330 Puma si aeronavelor C-27J Spartan, C-130 Hercules, Antonov AN-30 si IAR-99 Soim; de la ora 09.00 - Ziua Portilor Deschise pe Aerodromul Giarmata, judetul Timis, unde vor evolua elicoptere IAR-330 Puma, avioane de lupta MiG-21 LanceR si aeronave de transport C-27J Spartan.

Duminica, 19 iulie, intre orele 09.00-10.00 - Ceremonie militara si religioasa cu depuneri de coroane de flori, in memoria eroilor aviatori, la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor, Bucuresti. Pe timpul ceremoniei vor evolua aeronave militare de tip IAR-330 Puma, IAK-52, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-99 Soim si MiG-21 LanceR, dar si aeronave apartinand Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii, Aeroclubului Romaniei, Scolii Superioare de Aviatie Civila si companiei TAROM; de la ora 10.30 - Ziua Portilor Deschise la Baza 71 Aeriana General Emanoil Ionescu, de la Campia Turzii, unde vor avea loc zboruri demonstrative cu aeronave civile si militare, exercitii aeriene tactice cu MiG-21 LanceR si IAR-330 Puma, IAR-99 Soim, IAR-316B si C-27J Spartan, lansari de parasutisti si va fi organizata o expozitie de aeronave; intre orele 10.00-17.00 - Ziua Portilor Deschise la Muzeul National al Aviatiei Romane, Bucuresti, unde pot fi admirate materiale semnificative ale istoriei aeronauticii romanesti: avioane militare, statii de radiolocatie, tehnica de artilerie antiaeriana si rachete sol-aer, machete, uniforme, decoratii si documente de arhiva.

* * *

Sarbatorim, la 20 iulie, odata cu praznuirea Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului, Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene.

Astazi, Fortele Aeriene Romane, ca parte integranta a celui mai puternic sistem colectiv de aparare din lume, se dezvolta intr-un nou concept si actioneaza conform politicilor creionate de Strategia de Securitate Nationala a Romaniei. Structura omogena si dinamica, Fortele Aeriene Romane sunt o componenta moderna, consistenta, performanta din punct de vedere tactic, operativ si strategic a sistemului national de aparare.

Misiunea Fortelor Aeriene consta in apararea spatiului aerian national cu mijloace aer-aer si sol-aer, sprijinul celorlaltor categorii de forte si al autoritatilor locale pentru inlaturarea urmarilor calamitatilor naturale si interventia in situatii de urgenta civila, asigurand cercetarea aeriana, transportul de materiale, medicamente si alimente, precum si evacuarea ranitilor si bolnavilor din zonele afectate.

Fortele Aeriene se afla in plin proces de reorganizare a principalelor entitati luptatoare, la finalul caruia va fi realizata integrarea si asimiliarea capabilitatii avion multirol F-16 Fighting Falcon. Aceasta noua escadrila va fi organizata pe modelul deja testat si functional al oricarei escadrile similare din NATO si va beneficia de facilitatile moderne de infrastructura care se afla in executie la Campia Turzii si la Fetesti.

Tot in acest context de transformare, la inceputul acestui an a fost receptionat ultimul avion de tipul C-27J Spartan, activitate care a incheiat ciclul unei achizitii ce ofera o noua perpectiva asupra capabilitatii de transport aerian a Fortelor Aeriene.

Activitatile comune, exercitiile multinationale si misiunile executate in teatrele de operatii din Irak, Balcanii de Vest sau Afganistan, au dovedit de fiecare data competenta si profesionalismul personalului din Fortele Aeriene Romane.

Integritate, devotament si tenacitate sunt valorile perene ale Fortelor Aeriene.



Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor