Treceți la conținutul principal

joi, 4 septembrie 2014

Regimul Ponta si-a permis in modul cel mai grav si antidemocratic cu putinta sa-i imparta in fata legii pe pensionarii romani in albi privilegiati (grefieri) si negri bananieri (cu militarii in frunte)!

 PARTEA I - MILIOANE DE PENSIONARI DECLARATI NEGRI DE PONTA

Toata lumea a auzit de un proiect de lege al "amnistiei" pensionarilor initiat cu surle si trambite de Guvernul Ponta! Ocazie cu care aflam un lucru stupefiant! Regimul Ponta si-a permis sa-i imparta in fata legii pe pensionarii romani in albi privilegiati (grefieri) si negri (ceilalti pensionari, militarii fiind integrati desigur "prostimii" bananiere)!

Proiectul initiat de Guvernul Ponta este cel de aici! Proiectul este o simpla fumigena electorala la care observam urmatoarele:

1]. Este inaplicabil in sensul amnistierii vreunui pensionar prin formularea a insusi art. 1 (1): "Debitele constituite sau care urmează a fi constituite în sarcina pensionarilor aflați în evidența sistemului public de pensii la data intrării în vigoare a prezentei legi, reprezentând sume încasate necuvenit, ca urmare a unor interpretări neunitare ale prevederilor legislației din domeniul asigurărilor sociale și pensiilor, nu se recuperează". Din ce motiv este inaplicabil? Din cauza ca interpretarea unitara a legislatiei nu reprezinta apanajul unui functionar sau al unui ministru oarecare, ci este exclusiv apanajul forurilor superioare ale Justitiei. Foruri care insa in absenta unor actiuni in instanta, nu au nici responsabilitatea si nici legalitatea in a instrui functionarii statului in a interpreta unitar prevederile legislatiei. Mai este un substrat din care cauza proiectul de lege initiat de Guvern este inaplicabil. Presupunem prin absurd ca rolul in interpretarea unitara a prevederilor legislatiei va fi asumat de vreun director al vreunei casei de pensii sau de vreun ministru. Iar in cadrul acelui minister/acelei case de pensii vreun functionar a comis erori in interpretarea legislatiei si a achitat niste sume in plus unui pensionar. Urmeaza controlul periodic al Curtii de Conturi care descopera eroarea. In baza art. 1(1) din proiect, pensionarul este "amnistiat" de la rambursarea sumelor. Doar pensionarul, intrucat legile fiscale din Romania obliga in toate situatiile Curtea de Conturi sa recupereze de la cineva sumele acordate in urma erorilor. Iar acel cineva nu poate fi decat functionarul care a comis eroarea si care nu este acoperit de legea "amnistiei". Numai ca in Romania, este perfect improbabil ca vreun functionar sa plateasca pt. erorile de interpretare a legislatiei. Nu s-a intamplat niciodata si nici nu se va intampla.  Situatie in care sefii functionarilor respectivi (directorii caselor de pensii, ministri) si care si ei sunt responsabili material in fata controlului Curtii de Conturi in egala masura cu functionarii care au comis erori, vor stabili cu nonsalanta ca legislatia a fost interpetata unitar si asa niciun pensionar nu va fi "amnistiat".

2] In pofida propagandei care afirma contrariul, proiectul de lege a lui Ponta nu prevede rambursarea catre pensionari a sumelor deja retinute din pensii. Art. 2 (2) este explicit in acest sens: "Sumele provenite din debitele deja recuperate, de la pensionari până la data intrării în vigoare a prezentei legi, nu se restituie". 

3]. Proiectul contine insa o perversiune legislativa de proportii la adresa celor din armata. Prin art. 4 din proiect - printre putinele articole cu adevarat aplicabile, Ponta abroga una dintre cele mai importante prevederi in favoarea rezervistilor dinLegea nr. 241/2013. Urmarea este evidenta: in absenta derogarii de la art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010, casele de pensii vor avea mana libera sa recupereze de la rezervisti orice sume cred de cuviinta.

Ambuscada la adresa rezervistilor! Asa va arata Legea nr. 241/2013 pontita prin proiectul legii "amnistiei"
Efectul pervers al art. 4 din legea "amnistiei" este aruncarea rezervistilor sub incidenta Art. 107 (2) din L. 263/2010
4]. Si acum, dovada absoluta a dispretului lui Ponta fata de rezervisti! In proiectul legii "amnistiei" descoperim ceva stupefiant! Dupa cum se cunoaste, in cazul actiunilor in instante care au ca obiect pensiile (asigurarile sociale in general), hotararea primei instante este obligatorie, desi nu este irevocabila. Situatie in care daca o instanta stabileste pe fond ca o casa de pensii are de achitat o anumita suma unui pensionar, institutia se conformeaza desi procesul nu este finalizat. Insa in situatia in care decizia finala a instantei nu mai este favorabila pensionarului, acesta este obligat sa returneze toate sumele deja achitate de casa de pensii urmare a hotararii instantei de fond. Sunt zeci de mii de astfel de situatii in Romania, iar rezervistii nu fac exceptii. Cu toate acestea, exista o exceptie de la regula care imparte pensionarii romani inalbi si negri. Exceptia este dezvaluita de insusi proiectul de lege a lui Ponta! La art. 5 descoperim o referire la faptul ca proiectul ar abroga art. XXII din Legea 2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, lege adoptata in februarie 2013 de regimul Ponta. Dar ce spune acel art. XXII? Este atasat mai jos! 

Mostra de lege pontista! Dintre zecile de mii de cazuri de cetateni cu situatii similare, doar grefierii sunt albi?
Tare smecheria pontista cu degrevarea instantelor judecatoresti, nu? Adica instantele erau grevate doar de actiunile in instante ale grefierilor-pensionari, si nu si si de cele infinit mai numeroase ale rezervistilor sau cum? Abrogarea articolului de lege nu mai prezinta relevanta acum pt. pensionarii-grefieri, acestia fiind realizati de aproape 2 ani de regimul Ponta.Dar macar acum ne este clar ce hram poarta regimul Ponta! Doar cunoastem ca sunt si rezervisti in situatii similare precum pensionarii-grefierii! Dar si alti cetateni! Cum sa existe stat de drept la care la unii pensionari nu se recupereaza debitele, iar la altii - inclusiv de la rezervisti se recupereaza fiind executati fiscal silit? Acesta este Ponta - cel care a stabilit pe usa din dos legi diferite pt. situatii juridice identice impartind pensionarii in albi si negri. Iar militarii sunt negri!


PARTEA A II-A: SENATUL A SESIZAT IPOCRIZIA LUI PONTA

Varza de proiect al legii "amnistiei" initiat de Guvernul Ponta a ajuns in Parlament. Unde Senatul l-a modificat total, astfel incat acesta sa nu fie doar o fumigena pontista, ci sa fie cu adevarat util pensionarilor. Proiectul adoptat de Senat esteacesta. La proiectul adoptat de Senat observam urmatoarele:

1]. Spre deosebire de proiectul guvernului, proiectul de lege adoptat de Senat este pragmatic, explicit si aproape decent (exceptia de la decenta o reprezinta termenele tergiversate de la art. 2). Prin art. 1(1) proiectul adoptat de Senat acopera insa si pt. ceilalti pensionari si nu doar pt. grefieri, situatiile in care acestora le-au fost achitate diverse sume acordate in temeiul unor hotarari judecatoresti desfiintate ulterior in caile de atac. Mentionam ca acest termen "sume incasate necuvenit" din art. 1(1) este definit astfel de legislatia fiscala si se refera generic si la sumele acordate in temeiul unor hotarari judecatoresti desfiintate ulterior in caile de atac.

2]. Prin art. 1(1) din proiect, Senatul mentine pt. toti pensionarii - inclusiv pt. rezervisti derogarea de la art. 107 alin. (2) dinLegea nr. 263/2010, derogare anulata initial in proiectul emis de guvern unde Ponta si R. Plumb au dat mana libera caselor de pensii sa retina de la rezervisti orice sume.

3]. Spre deosebire de proiectul guvernului, proiectul de lege adoptat de Senat prevede restituirea debitelor deja incasate de la pensionari. Dar la misto! Adica in termen de 5 ani, incepand cu 2015! Aceasta tervigersare aduce aminte de o sinistra ordonanta a lui Boc si prelungita de Ponta - care arunca de la un guvern la altul si de la un regim la altul, achitarea unor drepturi catre cetateni (5% in 2015, 10% in 2016, 25% in 2017, 25% in 2018 si 35% in 2019). Asadar, daca acest proiect va fi adoptat va urma o tergiversare a platilor catre pensionari. Acest fapt nu s-a intamplat pana acum niciodata in cazurile de pensii (asigurari sociale), ci doar in cazul drepturilor salariale! Dar parca mai conteaza astfel de amanunte pt. regimul Ponta!


Proiectul adoptat de Senat - corectie usturatoare pt. Ponta

 4]. Proiectul de lege adoptat de Senat simplifica bineinteles munca functionarilor statului si nu a cetatenilor. Art. 3 e relevant: sumele se restituie doar pe baza de cereri adresate caselor de pensii. Desi aceiasi pensionari nu au cerut caselor de pensii sa le fie achitate sume nici in plus, nici in minus, si nici sa le fie retinute diverse sume din pensii.

5]. In sfarsit, la art. 4 c) si Senatul se da de gol ca regimul Ponta i-a diferentiat inca din februarie 2013 pe pensionari in albisi negri prin acel art. XXII din Legea 2/2013Acum poate fi abrogat articolul, fiind relevant ca din toate categoriile de pensionari, grefierii au iesit cel mai bine - dar pt. ei s-a emis legea la timp.

6]. Dar mai descoperim ceva. Dintre toti pensionarii, regimul Ponta a avut grija de grefieri pana la capat, doar ceilalti am ramas negri pana la capat! Proiectul abroga art. IX din O.U.G. nr. 4/2013. Dar ce prevede art. IX? Scrie mai jos:

O.U.G. nr. 4/2013
O.U.G. nr. 4/2013 este o alta mostra de act normativ pontistBineinteles ca acum poate fi abrogat articolul, grefierii fiind deja realizati fara 20% in 2015 si restul la Sf. Asteapta precum ceilalti pensionari. Referinta la O.U.G. nr. 4/2013demonstreaza insa cum din nou dintre zecile de mii de cazuri de cetateni cu situatii similare, doar grefierii au fost albiti de Ponta si inca de aproape 2 ani. In timp ce sub acelasi regim Ponta, rezervistii romani si alti pensionari sunt executati silit fiscal intr-o veselie!

Comparand cele 2 proiecte, cel initiat de guvern si cel adoptat de Senat, rezulta ca prin proiectul de lege initial al guvernului, Ponta a avut o singura tinta clara: recuperarea unor sume de bani de la rezervistii protejati de articolul 2(2) din Legea nr. 241/2013, articol modificat cu rea intentie prin legea "amnistiei" (art. 4). Pe de alta parte, cele 2 proiecte demasca un element halucinant specific doar sistemelor politice mafiote sau totalitariste: desi sunt milioane de cetateni aflati in aceeasi situatie juridica, cetatenii nu sunt egali in fata legii, legile dezavantajoase aplicandu-se doar prostimii in randul careia militarii ocupa un loc de frunte, cazul pensionarilor-grefieri versus ceilalti cetateni pensionari fiind cel mai relevant exemplu! Este socant, dar faptele au fost deja comise!


Nota! Referitor la proiectul adoptat de Senat, nu trebuie sa se imbete nimeni cu apa rece! Camera decizionala este Camera Deputatilor! Iar cei in rezerva cunoastem bine cum Camera Deputatilor a mai facut zob la ordinul lui Ponta, niste proiecte de legi adoptate deja de Senat (detalii pct. 2-3 de aici)! Prin urmare este extrem de probabil ca istoria sa se repete conform retetei "pontiste" mentionate!

 DECIZIE DE RECUPERARE PT. PENSIONARII CARE FAC PARTE 
EXCLUSIV DIN CATEGORIA  "NEGRI BANANIERI" (ALTII DECAT GREFIERII)
Regimul Ponta a selectat in 2013 pensionarii in mod stalinist, legiferand ca terorismul de mai sus sa fie aplicat oricarui pensionar cu exceptia grefierilor! Ceea ce se si intampla, militarii fiind tintele predilecte!

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor