Treceți la conținutul principal

miercuri, 10 septembrie 2014

Regimul Ponta sfideaza din nou armata! Pilotii civili la pachet cu tot cu stewardese au drept de pensii de serviciu precum militarii NATO, in timp ce pilotii militari la pachet cu parasutistii militari, cercetasii prin parasutare si intreaga armata raman cu pensii civile contributive precum tractoristii si croitoresele! Si o dilema privindu-l pe Gabriel Oprea!

Personal aeronautic civil cu drept de pensie de serviciu
Ultima ofensa adusa Armatei de catre regimul Ponta este de a acorda pensii de serviciu - nu militarilor, ci civililor! Dupa ce in vremea lui Boc alti civili - respectivi magistratii si consilierii Curtii de Conturi s-au rezolvat pe ei. Lucrurile o iau din ce in ce mai razna! Dupa cum se cunoaste, din 1859 (Cuza) pana in 1990 (neo-comunism), prima si singura categorie de cetateni romani cu drept de pensie de serviciu a fost cea a militarilor. Dupa 1990 au copiat si alte categorii profesionale modelul militarilor, desi nu aveau niciun temei pt. a obtine acest drept - fiind simple bresleprofitoare. Dar sa trecem peste respectivele bresle si sa incercam sa ajungem la esenta! Pentru ce s-au acordat acest tip de pensii militarilor, este foarte simplu. Nu pt. privilegii, ci pt. a compensa niste limitari si restrictii de drepturi constitutionale si fundamentale legate de venituri si implicit de contributiile la pensii in sistemul public, limitari si restrictii carenu exista in cazul altor cetateni.

De exemplu:
- prin exceptie de la regula societatii, militarii nu au fost platiti niciodata la tarif orar precum ceilalti "oameni ai muncii" si nici astazi nu sunt, fiind singuri cetateni romani cu obligatia de a lucra 24 de ore din 24 pe venituri fixe ca pt. 8 ore pe zi, venituri egale cu ale altor cetateni care nici macar nu concep sa lucreze macar un minut peste cele 8 ore, neremunerati;
- militarii sunt cetateni care nu au dreptul sa obtina venituri suplimentare precum ceilalti cetateni din activitati precum admnistrarea unei firme sau din functia de presedinte sau de premier al Romaniei (in ultima situatie - nu au dreptul sa candideze la functii publice sau sa faca parte din partide care sa ii propulseze in functii politice) - cu alte cuvintelemilitarilor le este limitat dreptul de a obtine alte venituri contributive;
- militarii in rezerva cu drept de pensie sunt singurii cetateni dintre toti pensionarii Romaniei care oricand pot fi mobilizati pt. a intra in razboi, de exemplu la noapte, ceilalti pensionari putandu-l urmari linistiti pe Gadea in continuare la TV cum isi apara patronu' Felix care si-a turnat propria familie la Secu' cand nu facea bisnita, in duelul personal cu comandantul suprem decimator al Armatei Romane si care si el isi turna la Secu' colegii de la Institutul de Marina (marina comerciala, nu militara cum sustin in mod eronat diversi jurnalisti), ulterior tot bisnitar si el, pe nume Basescu!

Pilot roman pe supersonice - fara drept de pensie de serviciu
Pentru cele 3 mari discriminari (mai sunt si altele) in raport cu restul societatii au avut militarii romani drept de pensie de serviciu, nu pentru ca le-ar fi acordat cineva privilegii! Bresleleplagiatoare desi si-au tras si ele dupa 1990 pensii de serviciu, nu au avut niciodata limitarile si interdictiile de drepturi fundamentale impuse militarilor! A fost doar capatuiala romaneasca si atat! In cazul militarilor, pensia de serviciu nu a acoperit nici pe departe discriminarile la care au fost si sunt supusi militarii romani in raport cu alti cetateni, dar acest tip de pensie a reprezentat totusi o compensatie rezonabila!

Ce s-a intamplat in 2011, cunoastem! Sub pretextul intronarii egalitatii intre cetateni, Boc a desfiintat dreptul la pensie de serviciu si capatuitilor si militarilor, insa monstruoasa coalitie portocalie nu le-a ridicat militarilor si discriminarile mentionate, capatuitii neavand oricum nicio discriminare in ceea ce priveste drepturile si libertatile cetatenesti. Cu alte cuvinte, pe fondul unei rele intentii sau superficialitati doctrinare, militarii au ajuns singurii cetateni tratati unitar la pensii, dar care au ramas cu drepturi si libertati cetatenesti mutilate fata de alti cetateni in ceea ce priveste insusi generarea dreptului la pensie! Un comandant de divizie nu are dreptul sa candideze la presedintie (ar putea schimba din radacini sansele oricarui alt candidat) - ceea ce inseamna venituri si contributii mai mai la pensii, orice alt cetatean are insa acest drept! Un comandant de armata nu are dreptul sa isi fondeze o firma - inseamna automat venituri mai mari si o pensie mai mare, orice alt cetatean are insa acest drept. Sunt discriminari evidente pt. care la acest moment militarii nu mai au absolut nicio compensare cum a fost pensia militara in trecut! Regimul Ponta nu a schimbat nimic in privinta militarilor, transformandu-se in final in monstruoasa coalitie rosie.

Fara drept de pensie de serviciu intrucat nu sunt stewardese, ci militari
 Iar ieri, monstruoasa coalitie rosie a lovind in plin in demnitatea si onoarea militarilor romani, acordand drept de pensie de serviciu personalului aeronautic civil, si nu celui militar cum ar fi fost firesc in primul rand. Legea poate fi studiata aici si nu reprezinta doar o sfidare a intregului corp al aviatiei militare romanesti, ci a intregii Armate Romane. Nu este sfidare pt. ca este o lege dedicata personalui aeronautic civil - merita, ci pt. faptul ca personalul aeronautic militar a devenit dintr-o data inferior fata de personalul omolog din aviatia civila(relativ omolog, riscul in aviatia militara este net superior fata de cel in aviatia civila, una e sa zbori la croaziera peste Paris sau peste Cismigiu si alta in misiune de lupta peste Kandahar sau la interceptarea Suhoi-urilor rusesti; in cazul parasutistilor in mod similar: una este sa aterizezi cu Elena Udrea in brate langa un stand de carnati de Plescoi, si alta ca parasutist militar cu pusca in brate in mijlocul unui raion cu talibani; in cazul altui personal navigant: una e sa servesti prajiturele ca stewardesa pe o cursa de linie oarecare, si alta e sa fii tragator aerian pe un aparat de lupta vanat de antiaeriana inamica)! Desi cei din aviatia civila nu indeplinesc misiuni de razboi, ci doar militarii! Cum nici consilierii Curtii de Conturi si nici magistratii nu indeplinesc misiuni de razboi, ci doar militarii! 



Parasutisti militar -  fara drept de pensie de serviciu

Captura de mai sus nu este intamplatoare! Smecheriacea mai mare este aceea ca angajatorul personalului aeronautic civil poate fi inchiriat de orice companie. Inclusiv de companii straine! Cum e cazul companiei polono-maghiare Wizz Air unde majoritatea echipajelor sunt romanesti! E o chestie sa fii remunerat de o companie straina, si sa obtii o pensie de minim 80% din media veniturilor brute obtinute in ultimele 12 luni, pensie achitata insa de statul roman. 


In consecinta, regimul Ponta a stabilit ca stewardesele vor beneficia de pensii de serviciu, iar parasutistii romani din fortele speciale si pilotii de pe supersonice, fie ele MIG 24 sauF-16, nu! Revenind la cele 3 discriminari neschimbate pt. militari, stewardesa mai are dreptul sa isi deschida si firma si sa candideze si la prezidentiale! La fel si pilotii civili! Militarii - nu au aceste drepturi! In plus, in caz de razboi personalul aeronautic civil pensionat va privi linistit telenovele la TV alaturi de alti pensionari ai Romaniei in timp ce personalul militar pensionat va fi mobilizat si trimis pe front pt. a asigura vizionarea in tihna a telenovelelor de catre cei mentionati!  Este deja mult prea mult!


 O dilema privindu-l pe Gabriel Oprea

Militari romani umiliti in viata si dupa de statul roman
Exista o dilema privind posibila implicare a luiGabriel Oprea ca fiind persoana influenta dinapoia deciziilor politice ale regimului Ponta care se opune reintroducerii pensiilor de serviciu pt. militari! Se spune pe surse ca Ponta este camhabarnist in tot ce se intampla in jurul lui, in sensul ca deciziile tehnice privind adoptarea sau nu a diverselor legi si acte normative sunt luate pe domenii de activitate exclusiv de persoane din anturajul sau in care are incredere! E extrem de posibil ca Ponta sa fie habarnist din moment ce a putut sa sustina public ca militarii in rezerva beneficiaza de indemnizatii precum diplomatii, ceea ce este fals. In aceasta situatie Ponta doar avizeaza ce ii spun propriii oameni in care incredere, printre confidenti aflandu-se si G. Oprea. In aceasta ipoteza si legat de neadoptarea legii pensiilor de serviciu pt. militari in conditiile in care militarii reprezinta practic singura categorie de cetateni indreptatita (prin prisma disciminarilor in raport cu ceilalti cetateni mentionate in prima parte a materialului) sa beneficieze de un astfel de drept, este extrem de probabil ca decizia ca militarii sa nu beneficieze de pensii de serviciu, sa apartina in realitate naşului sau Gabriel Oprea. Cei care il cunosc sustin faptul ca G. Oprea este un tip care se ghideaza dupa principiul obtuz "Eu nu mai ling unde am scuipat". Si cunoastem toti cum a scuipat pe pensiile militare si pe Armata Romana cand era aliat cu Boc. Caz in care Ponta nu face decat ce ii dicteaza finul - adica sa nu reintroduca pensiile militare! Situatia nu il disculpa pe Ponta in fata militarilor, dar macar incercam sa intelegem ce se intampla inapoia deciziilor sau indeciziilor premierului si coalitiei sale politice in ceea ce ii priveste pe militari!

Dincolo de ipoteze, faptele sunt mai mult decat evidente! Regimul Ponta sfideaza si umileste Armata Romana la fel precum a facut si regimul Boc! Atitudinea clasei politice fata de armata seamana izbitor de mult  cu politica de apartheid indreptata candva contra populatiei de culoare in Republica Africa de Sud. Paharul este revarsat, iar acum a sosit mai mult ca niciodata un ultim timp ca Armata Romana sa solicite deschis si  mai ales ferm - respect clasei politice! Ferm - este singura cale de reusita, intrucat noi nu am avut stewardese cu fusta crapata sa ne promoveze interesele fata de regimul Ponta, fiind prea evident cum se promoveaza legile in politica romaneasca!  

Urmasii personalui militar aeronautic decedat nu au drepturile urmasilor personalului aeronautic civil, ci similare precum ale urmasilor tractoristilor
Concluzia finala a materialului? Una singura: militarii fie in rezerva sau activi, am fost luati in totalitate de"fazani" de catre intreaga clasa politica! Cu scuzele de rigoare pt. termenul utilizat, insa cunoastem cu totii ca exista un altul si mai adecvat!

*** 
Multumim tuturor pentru sustinere si mediatizare! Sunteti foarte multi de buna credinta! Cei mai multi! Am inteles mesajul despre necesitatea mediatizarii problemelor militarilor romani si pe Facebook, lucru pe care multi voluntari deja il faceti! Ne vom conforma si noi! Sa aveti grija de voi si de familiile voastre!

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor