Treceți la conținutul principal

luni, 29 septembrie 2014

Proiectul legii pensiilor militare de stat intra in dezbatere in Parlamentul Romaniei pana joi, 02.10.2014!

Comunicat

Deoarece pana joi, 02.10.2014, Parlamentul Romaniei va dezbate Proiectul Legii pensiilor militare de stat, SCMD suspenda pichetarile preconizate la sediile PSD din Bucuresti si din tara, pana luni, 06.10.2014.

In functie de rezulatul dezbaterilor, SCMD va declansa actiunile de protest fie la sediile PSD, in cazul in care majoritatea parlamentara nu va adopta proiectul de lege, fie la Palatul Cotroceni, in scopul urgentarii promulgarii Legii pensiilor militare de stat.


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Considerand informatia ca fiind veridica, acum este acum! Avem ocazia cea mai buna de a afla cine sunt cu adevarat politicienii ostili militarilor! Ceea ce este cert in acest moment este doar faptul ca in Parlament nu este initiat si nu a ajuns niciun proiect de lege privind pensiile militare de stat. Un astfel de proiect a fost initiat de S.C.M.D. via M.Ap.N. in urma cu peste 2 ani - intr-o forma hibrida care combina vechimea in sistemul militar cu vechimea in sistemul civil si cu diverse neajunsuri cum ar fi neactualizarea pensiilor militarilor in rezerva concomitent cu majorarea sodelor militarilor in activitate sau vesnica suprapunere a 2 grupe de munca, acordarea dreptului de pensie militara si functionarilor publici civili cu statut special. Ulterior a mai aparut inca un proiect, si acesta cu neajunsuri si care din nou acorda drept de pensie militara si militarilor si functionarilor publici civi cu statut special. Din surse interne, se cunoaste insa si despre existenta unui al 3-lea proiect initiat in mod discret de specialistii M.Ap.N. care prevede drept de pensie militara dupa modelul americano-britanic (drept de pensie militara doar pt. militari si exclusiv pt. vechimea in serviciul militar). 

In situatia in care comunicatul este veridic, lucrurile ar trebui sa se desfasoare extrem de rapid - primul pas fiind sa fie inregistrat in Parlament unul dintre cele 3 proiecte! In sfarsit, ar mai exista o cale si mai simpla care sa justifice comunicatul SCMD si mai ales timpul incredibil de scurt! Sa fie abrogat prin lege art. 1, pct. a) din Legea nr. 119/2010 (sau chiar intreaga lege - caz in care s-ar reactiva toate celelalte pensii de serviciu desfiintate prin Legea nr. 119/2010) si dispozitiile care au abrogat Legea nr. 164/2001 din Legea nr. 263/2010, ceea ce ar insemna revenirea din oficiu la Legea nr. 164/2001, fara a mai fi necesar emiterea unei legi noi!

La fel de bine exista insa si posibilitatea ca informatia sa nu fie veridica, ci sa ascunda cu totul altceva. In materialul precedent este descrisa lupta dintre 2 tabere din SCMD (de altfel extrem de vizibila si pe site-ul SCMD): una formata dinPSD-isti cu orice pret care il sustin neconditionat pe Ponta si care in mai mult de 2 ani de cand e Ponta la putere, a aruncat "pe piata" informatii despre reparatii imaginare asupra rezervistilor care insa nu s-au confirmat niciodata, doar ca rezervistii sa nu protesteze niciodata contra lui Ponta [Ponta are alergie la proteste, doreste sa apara ca un conducator 100% adulat]. In ceea ce priveste prima tabara, de retinut afirmatia conform careia  "are o relatie aparte cu fortele politice de care depinde adoptarea Legii Pensiilor Militare de Stat în actuala sesiune parlamentară"Sesiune parlamentara care insa se incheie dupa alegerile prezidentiale (am mai auzit "placa" asta cu "- Votati acum, intrucat dupa alegeri oricum nu mai conteaza ce-am promis!)." Dar in SCMD exista si o a 2-a tabara care s-a saturat de promisiuni si doreste sa protesteze contra lui Ponta daca acesta nu face ceva concret sa fie adoptata ACUM legea pensiilor militare, deci o tabara care doreste dovezi pragmatice din partea lui Ponta inainte de alegerile prezidentiale, si nu promisiuni efemere ca pana acum. Tinand cont de duelul dintre cele 2 tabere, este posibil ca M. Dogaru doar sa fi aruncat manusa celeilate tabere, tabara PSD-ista "cu orice pret" care sustine ca nu trebuie proteste contra lui Ponta, intrucat în această perioadă [nedefinita clar, desi acum este perioada] "urmează să se discute şi să se voteze proiectul Legii pensiilor militare de stat". Caz in care M. Dogaru le-a aruncat manusa: "- Va dam termen sa demonstrati ceea ce sustineti! Daca nu este votata legea concret pana pe 06 octombrie 2014 (termenul este mai mult ca sigur preluat din promisiunile taberei adverse), inseamna ca voi ati incercat ca de obicei sa ne manipulati doar sa nu protestam contra lui Ponta." Acum! Daca informatia cu adoptarea in curand a legii pensiilor militare este veridica, se incheie totul, si cele 2 tabere il vor sustine la unison pe Ponta la fel ca pe vremuri. Daca insa informatia nu este veridica, prima tabara [sustinatorii PSD "cu orice pret"] pierd duelul definitiv, iar M. Dogaru le demonstreaza cu probe ca au sustinut minciuni, doar sa nu fie şifonata imaginea lui Ponta si a PSD inainte de alegeri. Ramane de vazut!

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar