Treceți la conținutul principal

vineri, 29 august 2014

COMUNICAT AL DOMNULUI SENATOR IOAN GHISE





COMUNICAT DE PRESĂ

Aduc la cunoştinţa cetăţenilor poziţia mea faţă de evenimentele ultimelor zile:

     1- Solicit primului ministru al Guvernului  să promoveze de urgenţă reglementările  necesare pentru a asigura alegeri corecte, nefraudate, potrivit proiectului de lege depus la Parlament şi la Guvern, la data de 14 august 2014,  cu nr. 436 la Biroul Permanent al Senatului.
      Doar aşa se va putea împlini un criteriu democratic esenţial în statul de drept şi s-ar putea demonstra buna credinţă a Guvernului privind organizarea corectă a alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care premierul este candidat la alegeri, iar listele electorale permanente NU au fost actualizate de doi ani, nici până astăzi. 
      Amintim ca premierul Ponta, cu ocazia altor alegeri, a declarat ca : “maşinăria lor de furat a funcţionat mai bine decât a noastră”.
      Prin urmare, pentru a credibiliza votul şi pentru a elimina posibilităţile de fraudare, se impun buletine de vot înseriate şi tipărite pe hârtie care să conţină elemente de siguranţă.
     Tipărirea buletinelor de vot în procedura de până acum reprezintă o dovadă certă a intenţiilor de fraudare a alegerilor,  intenţii sesizate şi de către alte forţe politice precum şi de societatea civilă.
    Este imperios necesar ca “maşinării de furat” voturi să nu mai poată funcţiona în ţara noastră. 

       2-  Apreciem ca OUG privind migraţia primarilor şi a celorlalţi aleşi locali este profund neconstituţională (deoarece se încalcă în mod vădit prevederile art.115 din Constituţie)  şi se suspendă printr-un abuz al Guvernului executarea unei legi în vigoare.
     Această ordonanţă de urgenţă subminează calitatea Parlamentului de unică autoritate legislativă şi generează instabilitate şi haos în administraţia publică locală doar cu scopul abuziv şi declarat de consolidare a puterii guvernamentale.

       3-  Solicit, pentru a cincea oara în ultimii doi ani, presedinţilor camerelor Parlamentului şi Birourilor Permanente să introducă pe Ordinea de zi a Parlamentului, proiectul de Hotărâre privind finalizarea procedurii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de Preşedinte al României, potrivit voinţei exprimate de către popor şi potrivit Hotărârii nr. 34/2012, art. 3 a Parlamentului.
       În condiţiile în care statisticile oficiale (4 august 2013, INS) arată că există  16,3 milioane de cetăţeni români adulţi, iar la referendum au participat 8,5 milioane de alegatori, ceea ce demonstrează că referendumul naţional din 2012 a fost valabil, constituie o gravă încălcare a Constituţiei şi a statului de drept menţinerea în mod infracţional în funcţia de preşedinte al României a cetăţeanului Traian Băsescu, uzurpator de calităţi oficiale, suspendat de catre Parlament prin Hotărârea nr. 33/2012 şi demis de catre popor la referendumul naţional din 29 iulie 2012.

Bucureşti, 29 august 2014  
prof. Ioan Ghişe, senator independent.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor