Treceți la conținutul principal

joi, 15 ianuarie 2015

Внимание! Printre tovarasele "moaște" de la varful A.N.C.M.R.R. sunt "cutre" care actioneaza pe "ușa din dos" pt. neaplicarea legii pensiilor militare și militarilor deja pensionați!

Intr-unul din materialele precedente afirmam ca membri de buna credinta ai A.N.C.M.R.R. ne-au informat scurt, clar si la obiect asupra faptului ca anumiti lideri din cadrul organizatiei mentionate, se opun pe brancipe la colturi, prin orice metoda, reintroducerii pensiilor militare de stat!

In legatura cu ultimele evenimente privind legea pensiilor militare de stat, apare un element care atrage atentia de la ani lumina distanta asupra faptului ca liderii A.N.C.M.R.R. nu au prezentat absolut niciun comunicat privind legea in cauza, desi au participat la dezbaterile din data de 13.01.2015.

In urma unei raid efectuat prin spatiul destinat exprimarii libere, se reconfirma faptul ca in tenebrele A.N.C.M.R.R. moaștele comuniste îsi vegheaza custrasnicie propriile pensii umflate cu pompa la schimbarea legislatiei in 2011, și se adevereste (inca o data in plus) faptul ca A.N.C.M.R.R. este o organizatie condusa  de persoane a caror moralitate se reduce exclusiv la propriile buzunare! Demonstrat prin faptul ca in urmaraidului menționat am descoperit o persoana onesta, membru al A.N.C.M.R.R. care a ajuns la concluziile logice la care ar fi ajuns oricine, si care sunt sintetizate in mesajul de mai jos!

"Azi (nota: 14.01.2015), in trecere fiind pe la ANCMRR, m-am interesat de acel proiect de lege a pensiilor militare de stat si cativa din proximitatea sefului filialei s-au oferit sa ma "lumineze" cu prevederile sustinute de ei, in fata lui Dusa, prin consilierul juridic, Cdor (r) (M) Alexandru (ma mai mir de ce si juristii M.Ap.N. par a fi batuti in cap?).
 
Ma bucur ca, potrivit gradului, nu-i de la aviatie, caci se mai salveaza astfel ceva aparente!

Cu o emfaza rarisima, nestiind ca nu fac parte dintre cei iesiti la pensie pt. limita de varsta, mi-au relatat ca pensia mea contributiva aflata in plata nu va suferi modificari decat ca nume, "pensie militara de stat" (noul algoritm de calcul, cel cu 70-72-74%, se aplica doar in viitor).
 
Devoaland caracterul pensiei mele (Legea nr. 241/2013), m-au intrebat de ce nu-mi convine, caci pensia primita acum, adica aceeasi din 2008-2010, este oricum mai mare decat cea revizuita.

Le-am explicat ca, pana azi, n-am dorit moartea caprei vecinului, insa .... Au o mare frica pt o eventuala diminuare a cuantumului pensiei lor, multe dintre ele "umflate cu pompa".

Am plecat de acolo scarbit de egoismul si/sau naivitatea/prostia ce a colonizat tartacuta lor, ei neintelegand ca multi dintre cei cu pensii reduse au parasit sistemul fara a-si fi dorit asa ceva, dar cuantumul pensiei primite a constituit un "analgezic" sufletesc la momentul respectiv din perioada 1998-2000.

Asadar, de azi incolo, le doresc celor care si-au propus azi sa ma convinga de minunatia respectivelor amendamente, propuse de catre ANCMRR vs. pensiile aflate in plata, sa sucombe in lunile care urmeaza! 


Cu respect,
               Dan Buzescu".

 [Nota! Apare o referinta la restucturarile din anii 1998-2000. In realitate, acestea s-au incheiat la 4 ani dupa intrarea in NATO, respectiv la 31.10.2008].


***

Un astfel de mesaj reprezinta in fapt atitudinea manifestata prin profund dezgust a zeci de mii de rezervisti, fata de cei din randurile noastre care ne manipuleaza in fel si chip! Cunoastem ca aceasta este realitatea, interesele rezerviștilor fiindmanipulate inca din 2010 de cateva moaște ale unor vremuri apuse. Acum poate isi explica și personalul in rezerva/retragere mai putin informat, cine sunt ciudatii din randurile noastre care nici nu vor sa auda de pensii militare si ce hram poarta cei care lauda contributivitatea cu fiecare ocazie ivita, fara a da insa detalii despre faptul ca sfinta contributiein cazul lor are un iz P.C.R.-ist la baza! Dar si faptul ca cei in cauza actioneaza in mod perfid, influentand pe usa din dospoliticul din perspectiva propriilor lor buzunare, si nu al interesului general al majoritatii rezervistilor care coincide dupa cum este firesc, cu al militarilor in activitate! Ca fapt divers, niciuna dintre moaște nu are CV public! Nu de alta, dar poate ne-am da si noi seama cum era posibil in vremurile dinainte de '89 ca unii sa aiba venituri asemanatoare directorilor din companiile multinationale de astazi, infinit mai mari decat ale militarilor in activitate nu numai de astazi, ci si din vremurile lor, si mai ales pe ce criterii? Acestia sunt "obscurii" mentionati de ministrul Dusa in interviul din data de 08.01.2015 cand s-a referit la aparitia unor pensii CONJUNCTURALE exagerat de mari urmare a aplicarii Legii nr. 119/2010, fiind evident ca pensiile in cauza nu puteau avea la baza decat venituri exagerate obtinute CONJUNCTURAL in activitate, in cele mai multe cazuri inainte de 1989, prin subterfugiile fostelor legi de salarizare si alte combinatii de partid si de stat"Obscuri"care acum isi pazesc cu strasnicie buzunarele, care nu dau 2 bani pe legea pensiilor militare solicitata cu fermitate de militarii in activitate si de cea mai mare parte a militarilor in rezerva/retragere, pe valorile NATO, moralitate sau pe valorile vremurilor actuale! 

Element ajutator! Acesta este un tabel  cu veniturile salariale achitate in M.Ap.N. in luna decembrie 2014. Din tabel rezulta ca un general obtine o solda medie de 7 000-8 000 lei. In conducerea A.N.C.M.R.R. exista suficienti generali. In cazul recalcularii pensiilor acestora dupa principiile pensiilor militare, avand baza de pornire 70-74% raportat la o solda de 7 000-8 000 lei si urmare a majorarilor provenite din grupele de munca, rezulta ca orice general in rezerva/retragere poate ajunge lejer si in cele mai multe situatii, poate depasi tot lejer o pensie de 7 000- 8 000 lei! Ori, din material rezulta ca respectivii din A.N.C.M.R.R. "ar saraci" subit in acest caz, din moment ce se impotrivesc reintroducerii pensiilor militare. In conditiile in care in urma unei comparatii sumare intre pensiile contributive achitate actualmente in baza Legii nr. 119/2010 si soldele achitate militarilor in activitate conform tabelului mentionat, rezulta cu claritate ca majoritatea pensiilor contributive aflate in plata acum sunt mai mici cu 30-75%, decat in cazul calculului raportat la ultima solda, actualizata si coroborata cu incadrarea in grupele de munca! Concluziile apartin fiecaruia! 


UPDATE
A.N.C.M.R.R. CONFIRMA SITUATIA PREZENTATA IN MATERIAL, "MOAȘTELE" DIN FRUNTEA ASOCIAȚIEI OPUNANDU-SE CATEGORIC RECALCULARII PENSIILOR DUPA PRINCIPIILE LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT, CEEA CE DEMONSTREAZA CA PROTEJEAZA IN EXCLUSIVITATE INTERESELE UNUI GRUP "OBSCUR" DE INTERESE
 
COMUNICAT AL A.N.C.M.R.R. NR. 1 DIN 15.01.2015
(Nu apare inca oficial, fiind transmis probabil direct catre filiale, comunicatul este preluat de aici).


"În ziua de 13.01.2015 a avut loc la Guvernul României o şedinţă de lucru la care au participat reprezentanţi ai cadrelor militare active, pensionarilor militari şi sindicatelor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă, alături de viceprim ministrul, domnul Gabriel OPREA au mai participat şi Ministrul Apărării Naţionale, Ministrul Finanţelor, Ministrul Justiţiei şi un secretar de stat din Ministerul Muncii.

Din partea A.N.C.M.R.R. au participat la şedinţă domnul general (r) prof.univ.dr. Mihai ILIESCU, preşedintele asociaţiei şicomandor (r) Constantin ALEXANDRU, Şeful Departamentului Juridic.

Întâlnirea a avut drept scop prezentarea ultimei variante a proiectului Legii Pensiilor Militare de Stat, întocmită de Ministerul Apărării Naţionale, cu precizarea că pe parcursul discuţiilor, dacă mai apar eventuale propuneri de amendamente şi completări, să fie prezentate, în scris, la Ministerul Apărării Naţionale, la instituţiile de resort implicate, în timp util, pentru a putea fi supuse aprobării Parlamentului României în luna februarie când începe sesiunea legislativului.

În ceea ce ne priveşte, vă informăm că din amendamentele propuse de A.N.C.M.R.R. (care au fost comunicate pe parcursul intervenţiei în diferite perioade şi la filiale) majoritatea sunt incluse în proiectul legii respective, cum ar fi:

- pensiile militare în plată, cu excepţia pensiilor acordate în baza Legii nr. 263/2010, nu se mai recalculează;
- se anulează toate prevederile din Legea nr. 263/2010 referitoare la pensiile militare şi se vor calcula conform prevederilor Legii Pensiilor Militare de Stat;
- Legea Pensiilor Militare de Stat abrogă prevederile Legii nr. 119/ 2010, ale O.U.G.nr. 1/2011 şi toate dispoziţiile contrare prezentei legi;
- în stabilirea cuantumului pensiei să se ia în calcul venitul brut obţinut de viitorul pensionar în ţară şi misiuni în străinătate;
- pensiile militare sunt pensii militare de stat, specifice serviciului militar şi nu pot fi nici contributive nici ocupaţionale;
- pensiile militare aflate în plată în momentul adoptării noii legi redevin pensii militare de stat.
Conducerea A.N.C.M.R.R. îi asigură pe toţi membrii asociaţiei că prin numirea asociaţiei de a apăra drepturile şi interesele cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi ale familiilor acestora în scopul asigurării protecţiei sociale, va analiza cu responsabilitate variate de lege prezentată şi, după caz, va face şi eventuale alte propuneri susţinând cu tărie ca amendamentele care apar din partea structurilor prezente la şedinţă să nu afecteze cu nimic din drepturile obţinute de pensionarii militarisusţinând principiul respectării neretroactivităţii legii.

Biroul Permanent Central îşi exprimă speranţa şi convingerea că Guvernul şi Parlamentul României vor fi de acord cu promovarea proiectului de Lege a Pensiilor Militare de Stat dovedind respectul cuvenit profesiei militare şi a rezervistului militar.

Stimaţi camarazi,

În încheiere vă asigurăm că vom aduce la cunoştinţa tuturor filialelor evoluţia evenimentelor referitoare la proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.

VICEPREŞEDINTE ŞI PURTĂTOR DE CUVÂNT AL A.N.C.M.R.R.

General-maior (r)
Victor CONSTANDA"



CONCLUZII IN URMA COMUNICATULUI A.N.C.M.R.R.

"Magaria" este mai mult decat evidenta! In primul rand ca in urma interventiilor A.N.C.M.R. legea pensiilor militare pt. cei deja in rezerva NU mai este nicio lege a pensiilor militare! Din urmatoarele motive si cu urmatoarele consecinte:

1]. Legea in loc sa prevada actualizarea pensiilor  (impropriu denumite) militare, simultan cu actualizarea  soldelor militarilor in activitate - aceasta fiind principiul de baza al notiunii de pensie militara, prevede ca actualizarea pensiilor aflate actualmente in plata sa fie efectuata tot conform regulilor actuale pt. sistemul public.

2]. Cerinta A.N.C.M.R.R. de a nu fi recalculate pensiile in plata, inseamna in fapt, cerinta de a NU fi actualizate actualele pensii in functie de soldele militarilor in activitate. Consecinta este urmatoarea: liderii A.N.C.M.R.R. dau cu piciorul in interesele a peste 90%-95% dintre militarii in rezerva si in retragere, ale caror pensii la acest moment sunt cu certitudine cu mult sub nivelul soldelor militarilor in activitate. Cine are dubii, este rugat sa consulte tabelul cu soldele actuale ale militarilor in activitate de aici!

3]. Cerinta A.N.C.M.R.R. de a nu fi recalculate pensiile in plata, cerinta transpusa prin neactualizarea pensiilor in functie de soldele militarilor in activitate, foloseste in realitate intereselor unui numar redus de persoane in rezerva/retragere: maxim 5%-10%. Care la acest moment au pensii in plata cu mult superioare fata de soldele militarilor in activitate. Persoane despre care a amintit si ministrul Dusa in interviul din data de 08.01.2015, cu acele pensii exagerate catalogate de ministru ca fiind  conjuncturale.  

4]. "Smecheria" liderilor A.N.C.M.R.R. este simpla: daca s-ar recalcula toate pensiile militare in functie de soldele militarilor in activitate, ar creste 90-95% din pensiile actuale, dar  ar fi inghetate (neactualizate) o perioada chiar pensiile liderilor mentionati. Pensii despre care este evident ca sunt superioare soldelor militarilor in activitate si care intra in categoria acelui procentaj de 5%-10% pensii conjuncturale!

5]. Urmare a punctului anterior, este evident ca in cazul neactualizarii pensiilor in plata dupa soldele militarilor in activitate, ci dupa principiile sistemului public,  scapa de inghetare acel grup de 5%-10% dintre rezervisti, in schimb acest fapt afecteaza interesele a celorlalti 90%-95%.

6]. Cerinta A.N.C.M.R.R. de a nu fi recalculate pensiile in plata, are drept consecinta si neactualizarea grupelor de munca in cazul militarilor pensionati inainte de 05.01.2011 dupa prevederile H.G.-S. 1019/2010, doar o astfel de actualizare determinand mariri cu cca. 25% a actualelor pensii in plata pt. mai mult de 75% dintre pensionarii militari!

7].  Dupa cele mentionate la punctele anterioare, nici nu mai este de mirare ca liderii A.N.C.M.R.R. nici macar nu incearca sa propuna o prevedere elementara prin care sumele retinute din pensii in cazul  militarilor cu pensii diminuate in perioada 01.01.2011-01.10.2013, sa fie restituite celor in cauza, printr-o metoda sau alta!

8]. De constat și un alt aspect de tupeu al moaștelor din A.N.C.M.R.R.! Cu gandul doar la propriile buzunare, aceștia lovesc fara scrupule si in militarii in activitate care urmeaza sa se pensioneze! Intrucat, urmare a emanatiilor liderilor A.N.C.M.R.R. si pensiile militarilor in activitate vor fi actualizate tot dupa regulile sistemului public, si nu in functie de soldele militarilor in activitate!

In incheiere, pt. cei care inca mai au dubii asupra intentiilor perfide ale conducerii A..C.M.R.R.! Sa ne aruncam o privire la modul de actualizare a pensiilor de serviciu pt. alte categorii de persoane! De exemplu, in cazul magistratilor! Legea privind statutul magistraţilor nr. 303/2004, Art. 83. (2) "Pensiile de serviciu ale magistraţilor se actualizează în raport cu nivelul indemnizaţiei brute a magistraţilor în activitate". Clar? Aceasta este pensie de serviciu! Cea actualizata dupa veniturile personalului in activitate, si nu cum vor liderii A.N.C.M.R.R. -  dupa rata inflaţiei, salarial mediu brut sau puncte de pensie ca in cazul sistemului public de pensii, doar sa nu fie afectate propriile lor interese perfide! 

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor