Treceți la conținutul principal

miercuri, 14 ianuarie 2015

Mesajul unui rezervist Charlie roman catre V. Ponta, M. Dusa, G. Oprea si R. Plumb: "Abrogati prin ordonanta de urgenta art. 1(4) din Legea nr. 241/2013!"

Mesajul se adreseaza in egala masura si lideruluiA.N.C.M.R.R. Gl. (ret) Mihai Iliescu, precum si  lideruluiS.C.M.D. Col. (r) Mircea Dogaru - singurii lideri ai rezervistilor luati in considerare de Guvern, acestia avand drept obligatie  elementara sa solicite ferm abrogarea articolului mentionat, ambii avand in organizatiile pe care le conduc mii si mii de rezervisti cu pensiile neindexate incepand cu anul 2013 urmare a articolului in cauza!

Cunoastem ca exista dezbateri privind o viitoare lege a pensiilor militare, acestea sunt binevenite la fel ca si legea in cauza, insa de la dezbateri la concretizare poate fi o cale prea lunga, fapt pt. care la acest moment "camasa mai aproape de corp" o constituie abrogarea Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013. Mai ales in conditiile in care tinand cont de declaratiile de astazi ale premierului Ponta, este posibil sa nu mai avem parte de manta niciodata, premierul excluzand practic o lege a pensiilor militare ("Pensii speciale nu se poate, dar un sistem care să îndrepte tot ce a mai apărut pe parcurs, că nu funcţionează şi tot felul de anomalii, da (...)].

Abrogarea Art. 1 (4) din Legea nr. 241/2013 are avea drept efect iesirea din perioada de "inghetare" a cuantumurilor pensiilor neindexate ale rezervistilor incepand cu anul 2013 - la multi pe viata ca si armata, si nu costa decat o ordonanta de urgenta! In caz contrar, neindexarea nu reprezinta decat o diminuare indirecta a pensiilor celor in cauza!

Tematica a fost reluata urmare a mesajului primit din partea unuia dintre miile de rezervisti Charlie de Romania cu pensiile neindexate (inghetate), pe care il redam ca atare, mesajul reprezentand cu siguranta vocea a mii si de rezervisti aflati in situatia descrisa!


"1. Azi am primit pensia pe luna ianuarie 2015. Normal, neindexata. Ceea ce le urez lui Ponta, Oprea, Dusa si celorlalti "trepadusi" care s-au opus abrogarii art.1(4) din Legea 241/2013 este sa-si cumpere lumanari de suma neacordata.


2. Daca la Legea pensiilor militare inca lucreaza "specialistii" lui Oprea, asa cum o fac de 3 ani, vor mai trece inca 3 ani pana la definitivarea acesteia. Iar peste 3 ani guvernul mincinosului va fi istorie.


3. Toata lumea spune ca pensiile noastre nu au fost indexate in anii 2014 si 2015. Nu-i adevarat. Nici in 2013 nu au fost indexate. Este adevarat, in 2013 am avut indexare cu 4%, dar aceasta era la pensia deja micsorata de guvernul Boc. Daca aveam pensia veche, indexarea se aplica la aceasta si nu la cea diminuata. Cand ne-au revenit pensiile vechi, indexarea din 2013 nu se regasea in aceasta. Deci, corect, pensia pe care o primim acum nu este indexata nici in 2013, nici in 2014 , nici in 2015. Va multumesc!"

Nu apare in mesajul primit, dar incheiem noi cu "Amin"!

De ce rezervist Charlie? Mesajul aduce aminte din multe puncte de vedere de atentatele recente din Franta! Mai ales de milioanele de replici devenite celebre "Je suis Charlie!" In Franta s-au produs atentate directe cu mana armata asupra unor cetateni nevinovati! Cu toate acestea, nu exista decat diferente de nuanta intre atentatele produse in mod direct in Franta, si ceea ce s-a intamplat si se intampla inca pe cale legislativa rezervistilor romani cu pensii diminuate in trecut, actualmente inghetate (neindexate)! Probabil ca suntem constienti cei mai multi dintre noi asupra faptului ca schimbarea legislatiei a produs si produce inca, mult mai multe victime la propriu printre rezervistii romani, decat atentatele teroriste din Franta printre cetatenii francezi. Cu toate acestea, in Romania nimeni nu le descopera, nimeni nu le previne, atentatele legislative la adresa rezervistilor romani, dar cu victime la propriu, continuand in mod imperturbabil

Semnat: G. Olescu! [Moi aussi, je suis Charlie]!

Concluzii in urma dezbaterilor de astazi, 13.01.2015, privind legea pensiilor militare de stat!

Materialul va fi completat pe parcursul sintetizarii informatiilor parvenite pe parcurs, de la toti decidentii si participantii la dezbateri! La modul brut, informatia certa care se desprinde este aceea ca vor fi reintroduse pensiile militare de stat cu o probabilitate de 100%. Prin urmare, Iacta Alea Est! Proiectul care sta la baza legii este cel mai probabil cel denumit "Dușa" (acesta fiind singurul despre care cunoastem ca a fost inaintat spre avizare si altor ministere). Proiectul in varianta originala (neamendata) poate fi descarcat de aici! Nu avem date referitoare la amendamentele care i s-au adus dupa dezbaterea acestuia cu militarii activi si in urma avizarii de catre ministerele implicate!


"Astazi, 13.01.2015, intre orele 10.30-12.30, s-au purtat discutiile la Guvern pe tema uniformizarii legislatiei militare privind situatia militarilor activi, in rezerva si in retragere.

Au fost prezenti dl. Viceprim-ministru, 3 ministri, 10 secretari de stat din ministerele de resort, reprezentantii structurilor juridice din ministerele si structurile militare, presedintii sindicatelor din MAI, SCMD, iar din partea ONG-urilor presedintele ANCMRR.

S-a cazut de acord asupra necesitatii uniformizarii legislative cu privire la pensiile militare de stat, pe proiectul din 2012, in comun elaborat, avandu-se in vedere principiul pastrarii drepturilor patrimoniale legal dobandite, dar si eliminarea tuturor discrepantelor si discriminarilor din sistem.

SCMD a sustinut necesitatea eliminarii discrepantelor in privinta aplicarii hotararilor de Guvern pe grupele de munca, abrogarea intregii legislatii, inclusiv a Legii 241/2013, pentru acordarea echitabila a indexarilor, drepturilor legitime la pensie militara pentru militarii angajati pe baza de contract si pentru categoriile cu misiuni speciale, detasati in economie (ex. "SOIMII"), ale celor care au fost in teatrele de operatii, etc.

S-a solicitat introducerea in preambulul legii, ca argument, a Directivei 41/2003 a CE a UE si explicarea faptului ca rezervistii, avand obligatii militare pana la varsta trecerii in retragere nu primesc practic pensie, ci solda de rezervist. Prin urmare, obligatiile militare continuand, acesta este argumentul forte al introducerii ACTUALIZARII tuturor pensiilor (sa nu se mai sperie unii ca ii privim cu alti ochi pe cei care au implinit 65 de ani) cu cresterile salariale ale activilor, pe functiile echivalente celor avute. Tot SCMD, sustinut de toate sindicatele din MAI, a propus si obtinut urgentarea procesului, astfel ca proiectul sa-si urmeze cursul legislativ firesc in Parlament, odata cu deschiderea noii sesiuni.

La discutia finala, care va avea loc la inceputul saptamanii viitoare, va fi prezentat punctul de vedere al Departamentului Juridic al SCMD privind propunerile legislative de mai sus. Rugamintea pe care v-o transmitem tuturor, in conditiile in care toti cei prezenti au cazut de acord sa se elimine orice discriminare in interiorul sistemului - Guvernul manifestand, de data aceasta, o disponibilitate reala in acest sens, este sa incetam orice dat cu parerea in necunostinta de cauza sau dupa interes propriu, in spatiul public, daca dorim uniformizarea legislativa in ceea ce priveste natura juridica si specificul pensiilor militare de stat".

Interventiile S.C.M.D. sunt la obiect si nu lasa loc de interpretari!  Exista o singura eroare si aceea este de ordin material! Varsta de trecere a unui cadru militar din rezerva "in retragere" este de 63 de ani, si nu de 65 de ani! In ceea ce priveste sintagma "solda de rezervist", desi pare atipica folosirea acesteia, este pe deplin intemeiata si nu necesita mari eforturi de intelegere: esti in rezerva, esti inca in serviciul militar. Ceea ce este real! Mai departe fiind suficient de clar ca pensionarea de drept ar incepe abia la trecerea militarilor "in retragere", fara ca acest fapt sa afecteze drepturile de a beneficia in continuare tot de '"solda de rezervist", denumita insa pensie militara. Este acelasi lucru, doar jocul de cuvinte poate induce confuzie! Este OK (pt. cine intelege) si apelul in ceea ce priveste abtinerea militarilor de orice gen, de la "contondondente" reciproce in spatiul public. De retinut, un aspect important! Prin referintele la Legea nr. 241/2013, S.C.M.D. se pozitioneaza categoric pt. remedierea la modul concret a recuperarii tuturor sumelor retinute rezervistilor cu pensii diminuate in perioada 01.01.2011-01.10.2013, precum si pt. iesirea din neindexare care se aplica actualmente acelorasi rezervisti prin legea mentionata!


Comunicat pensii militare de stat

"Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a convocat astăzi, la sediul Guvernului României, o întâlnire a reprezentanților Guvernului cu cei ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai sindicatelor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, având ca subiect proiectul legii privind pensiile militare de stat.

Respectivul proiect de lege are ca obiect reintroducerea sistemului pensiilor ocupaționale pentru militari.

Încă de la începutul întâlnirii de lucru, vicepremierul Gabriel Oprea a susținut că obiectivul principal al proiectului legislativ este acela de a promova un cadru legislativ unitar și bine definit în domeniul pensiilor militare, în care niciun angajat al sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională să nu piardă drepturile deja câștigate.

Proiectul de lege a fost realizat de specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Ministerului Justiției.

Beneficiarii acestui sistem de pensii militare urmează să fie cadrele militare, așa cum sunt definite de Legea 80/1995, soldaţii şi gradaţii profesionişti, prevăzuţi de Legea nr. 348/2006, poliţiştii, așa cum sunt definiţi de Legea nr. 360/2002, funcționarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, conform Legii nr. 293/2004.

Conform proiectului de lege, categoriile de pensii care vor compune sistemul pensiilor militare de stat, vor include pensia de serviciu pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate și pensia de urmaș.

În această formă, proiectul de lege privind pensiile militare de stat a fost prezentat reprezentanților asociațiilor pensionarilor și rezerviștilor militari, sindicatelor cadrelor militare sau ale angajaților din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, urmând să fie definitivat la nivel de specialiști.

După discuțiile la nivelul specialiștilor, varianta finală a proiectului va fi înaintată Guvernului și, ulterior, promovată în Parlament.

La întâlnirea convocată astăzi de către vicepremierul Gabriel Oprea au participat ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, secretari de stat cu atribuții în domeniu din ministerele și instituțiile inițiatoare ale proiectului de lege, reprezentanți ai conducerii Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Telecomunicații Speciale, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, șefii departamentelor financiare, juridice și resurse umane din structurile sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.), Mircea Dogaru, președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere (ANCMRR), Mihai Iliescu și președinții sindicatelor reprezentative din Ministerul Afacerilor Interne: Iulian Surugiu (SNAP), Toader Paraschiv (vicepreședinte confederație Cartel ALFA), Florin Vâlnei (Sed Lex), Gruia Marin (SNPPC) și Vasile Lincu (Pro Lex)".

Din informatiile provenite din M.A.I., rezulta urmatoarele elemente concrete:
- va fi lege a pensiilor militare de stat; 
- mai este ceva cale pana la definitivarea variantei finale a proiectului privind pensiile militare de stat.

Si la M.A.I. apar elemente de confuzie, si anume folosirea sintagmei "pensii ocupationale", in locul celei de "pensii militare de stat". In conditiile in care legislatia romaneasca defineste clar ca pensiile ocupationale sunt pensii facultative administrate privat (pilonul III). Fapt confirmat si de proiectul de lege de aici privind pensiile ocupationale! Confuzia este destul de grava. In plus, din comunicatul M.A.I. rezulta ca de pensii militare vor beneficia si politistii definiti astfel de Legea nr. 360/2002desi politistii intrati in serviciu incepand cu anul 2002, spre deosebire de predecesorii lor intrati in serviciu inainte de anul 2002, sunt functionari civili, nu indeplinesc in activitate nici macar o zi de serviciu militar si nici macar nu depun juramant militar! Ceea ce inseamna ca a fi deschis persoanelor in cauza drept de pensie militara, este o anomalie evidenta, fiind alterate atat notiunea de serviciu militar, cat si principiile de baza in baza carora se acorda drept de pensie militara! De retinut, un aspect subtil, dar important si in cazul M.A.I.! In contrast cu conducerea S.C.M.D., vicepremierul Gabriel Oprea nu are nicio referire la vreo masura concreta fata de cei caror le-au fost diminuate pensiile pe timpul cat acesta era la guvernare in regimul "portocaliu", principala sa grija fiind aceea ca in viitoarea lege a pensiilor miliitare"niciun angajat al sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională să nu piardă drepturile deja câștigate".


Din zona A.N.C.M.R.R. nu parvine nicio informatie, desi este organizatia cu cel mai mare numar de rezervisti! Conform ultimului comunicat, liderii A.N.C.M.R. nu s-au trezit inca dupa sarbatoarea Craciunului!


UPDATE!

In cazul in care comunicatul M.A.I. este corect 100%, situatia se intoarce cu 180 de grade! Din datele publice, noi cunosteam ca proiectul legii pensiilor militare a fost avizat si de Ministerul Muncii! Or, din comunicatul M.A.I. nu rezulta acest element! Ceea ce nu exclude faptul ca, in realitate, avem de-a face cu un al 3-lea proiect initiat exclusiv de militarii in activitate din M.Ap.N. asa dupa cum este si firesc, probabil clasificat, lucru despre care am aflat si noi pe surse!Situatie care explica lipsa unor informatii, foarte multe inadvertente intre diversele informatii, dar care sunt corelate perfect cu interviul ministrului apararii M. Dusa din data de 08.01.2011! Tot pe surse, am mai aflat ca proiectul a fost pus in dezbaterea militarilor in activitate! Caz in care, intr-adevar, militarii in rezerva (retragere) nu mai pot fi consultati decat strict in partile in care ii priveste legea! Ceea ce este un lucru firesc!

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  joi, 9 septembrie 2021   03 -04 septembrie 2021 -  Oarda ( Jud.Alba ) Concluzii si Masuri rezultate in urma Deciziilor Comitetului Director al SCMD    Vicepresedinte CD Coordonator Filiale SCMD MUNTENIA COMUNICAT Camarazi din Filialele SCMD  MUNTENIA,                                                                                                                           Intrunit statutar la Oarda (jud. Alba), CD al SCMD a analizat consecintele masurilor antiromanesti, luate exclusiv in interes strain, de guvernele succescive ale  imposturii si tradarii nationale, cu ...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...