Treceți la conținutul principal
LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE SARATORESC ZIUA ONOMASTICA DE SF.IOAN BOTEZATORUL INAINTEMERGATORUL!

In luna lui GERAR -IANUARIE urmatorii colegi de sindicat  : BOTEANU ION,BACU ION, BOLOCAN ION, IVAN ION, MORARU ION, NEAGU ION,NEDELOIU ION sarbatoresc ziua onomastica . Le dorim multa sanatate , fericire ,lumina in suflet ,pace lautrinca, indeplinirea tuturor dorintelor alaturi de familie si cei dragi lor .

Un sincer si calduros LA MULTIANI CU SANATATE !

Biroul Operativ Al Filialei SCMD Slobozia.



Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul Inaintemergatorul

ioan.botezatorulSfantul Prooroc Ioan Botezatorul este considerat ca fiind una dintre cele mai proeminente figuri ale crestinismului. Acest fapt se poate observa dat fiind faptul ca Sfantul Ioan Botezatorul este sarbatorit de catre credinciosi si de catre Biserica de trei ori pe an. Spre exemplu, in calendarul ortodox acesta are mai multe zile de pomenire: 24 iunie, reprezentand nasterea sa (sarbatoare cunoscuta si sub numele de Dragaica sau Sanziene), 7 ianuarie, ziua Sfantului Ioan Botezator al Domnului si 29 august, data reprezentand taierea capului Sf. Ioan.
Biserica Ortodoxa il cinsteste pe Sf. Prooroc Ioan Botezatorul pe 7 ianuarie a fiecarui an. Motivul acestei cinstiri o reprezinta aratarea Sfintei Treimi la Botezul Domnului de la Iordan. De-a lungul vietii sale, misiunea Sf. Ioan era de a raspandi vestea apropierii lui Hristos si de a boteza in raul Iordan pe toti oamenii care doreau sa se pocaiasca.
Cunoscut ca fiind ‘Mijlocitor al legii’ si ‘propovaduitor al pocaintei’, ‘sfesnic si inger’, Sfantul Ioan este proorocul care inchide cartea Vechiului Testament si deschide cartea Nouui Testament.
Nascut in familia preotului Zaharia la Ein-Karem, localitate situata la 10 kilometri de Ierusalim, Ingerul Gravril a prevestit venirea acestuia pe lume in timpul unei sluje oficiate la templu de catre tatal Sfantului Ioan. Mama acestuia, Elisabeta, inaintata in varsta si neavand copii, era descendenta a lui Aaron. Preotul Zaharia, necrezand profetia ingerului a ramas mut.
Sf. Prooroc Ioan Botezatorul s-a nascut cu sase luni inaintea Domnului nostru Iisus Hristos. Sfantul este iubit de catre credinciosi pentru devotamentul de care a dat dovada de-a lungul vietii sale. Acesta a fost un model drept de urmat pentru primii asceti ai crestinismului. Ioan Botezatorul este considerat de catre Biserica Ortodoxa ca fiind „Inaintemergatorul Domnului”, cel sortit sa pregateasca multimile pentru venirea si primirea Mantuitorului. Cel mai important mesaj pe care acesta il transmitea credinciosilor era: „Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor”. Toti oamenii care doreau sa renunte la pacate erau botezati de catre acesta in raul Iordan.
In unele predici ale sale Sf. Ioan l-a criticat pe Irod pentru faptul ca s-a casatorit cu Irodiada, aceasta fiind fosta sotie a lui Filip, fratele sau vitreg. La cererea Salomeei, fica Irodiadei, Irod a ordonat taierea capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul iar capul sa ii fie adus Salomeei pe o tava. Conform celor relatate de catre Biblie aflam faptul ca trupul sau a fost inmormantat de catre crestini la Samaria.


Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor