Treceți la conținutul principal

Igor Korotcenko: “amplasarea în România a două comandamente NATO- potenţială ameninţare la adresa securităţii Rusiei

Igor Korotcenko, redactorul-şef al publicaţiei “Naţionalnaia oborona” (“Apărarea Naţională”), într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi a declarat că “amplasarea în România a două comandamente NATO, create prin decizia Alianţei, este privită la Moscova ca o potenţială ameninţare la adresa securităţii Federaţiei Ruse”.
Korotcenko a mai declarat că, “dacă această ameninţare se va materializa, atunci Rusia va trebui să ia măsuri de prevenire”.
Aceste declaraţii au fost făcute pe fondul celor afirmate de ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, referitoare la decizia NATO, ca, în următorii doi ani în Bucureşti să fie înfiinţate două comandamente ale Alianţei ce vor deveni complet operaţionale în anul 2018″.
Luna trecută, NATO a aprobat înfiinţarea a şase asemenea unităţi de integrare a forţelor aliate ce vor fi amplasate în statele membre din Europa de Est, inclusiv în România.
A fost acceptată şi oferta Bucureştiului privind înfiinţarea pe teritoriul României a unui comandament multinaţional la nivel de divizie destinat creşterii capacităţilor de comandă şi control ale Alianţei în zona sudică a flancului său estic.
La momentul respectiv, Duşa preciza că, “aceste structuri vor avea un rol-cheie în asigurarea legăturii între elementele structurii de forţe ale NATO, inclusiv pentru o desfăşurare mai rapidă a forţelor aliate”.
Ele vor contribui şi la elaborarea planurilor operaţionale şi coordonarea pregătirii exerciţiilor comune şi la asigurarea unei prezenţe vizibile a NATO pe teritoriul ţărilor aliate.
Rusia, la rândul său, consideră aceste măsuri ale NATO luate pe fondul crizei din Ucraina şi a deteriorării grave a relaţiilor ruso-occidentale ca fiind îndreptate direct împotriva sa.
“Este un gest inamical al României, fără îndoială, pentru că astăzi pentru România nu există niciun fel de ameninţare din partea Rusiei. Dacă România din proprie iniţiativă invită structuri de comandă ale NATO şi creează condiţii pentru apariţia pe teritoriul său de noi subunităţi ale Alianţei Nord-Atlantice, aceasta constituie, desigur, o ameninţare pentru securitatea Rusiei şi influenţează negativ situaţia în regiunea Mării Negre în ansamblu”, a declarat Igor Korotcenko.
Dacă vor fi sau nu măsuri de răspuns concrete din partea Rusiei, aceasta va decide Statul Major Rus, după ce va studia şi analiza aceste informaţii şi va trage concluziile. În cazul în care această ameninţare se va materializa, vor fi luate măsuri ca reacţie, măsuri cu caracter militar.
“Ce măsuri, în ce vor consta acestea este greu de spus deocamdată, dar, ţinând cont că pe teritoriul Peninsulei Crimeea sunt locate complexe aviatice de atac moderne, nu pot să exclud, subliniez, nu pot să exclud că, după ce România va amplasa comandamente NATO pe teritoriul său, acestea vor deveni ţinte potenţiale într-un conflict militar ipotetic”, a mai spus Igor Korotcenko.
“Centrele de comandă sunt întotdeauna o ţintă pentru atac, dar, repet, reacţia noastră nu va fi imediată, pentru că nu avem intenţia de a reacţiona prea vehement la nişte declaraţii verbale.Totul va depinde de modul în care va evolua acest proces.
“Simplificând, dacă România va genera o ameninţare militară la adresa Rusiei, ea trebuie să fie ferm convinsă, politicienii de la Bucureşti trebuie să fie ferm convinşi că, dacă prejudiciază securitatea Rusiei, vor exista obligatoriu reacţii de răspuns, pentru că, în acest caz, nu există străzi cu sens unic.Dar, subliniez, nu Rusia creează astăzi ameninţări; asemenea ameninţări sunt create la adresa noastră.Iar, dacă această ameninţare va apărea, reacţia la ea va urma obligatoriu”, a declarat în încheiere Igor Korotcenko.

Sursa: RRA
Etichete: 

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor