Treceți la conținutul principal

Rezolutia presedintelui K. Iohannis via Gl. (r) Ion Oprisor, la memoriul rezervistilor din Pitesti: "Totul va fi ca si pana acum! Daca partidul nu vrea securitate nationala, ce va bagati voi, armata?"


Materialul survine urmare a solicitarii unor colegi din Pitesti de a fi publicat pe "R-26500", raspunsul Comandantului Fortelor Armate la un memoriu inaintat acestuia.  De ce asa tinand cont de faptul ca in conditiile in care marea majoritate a colegilor in cauza sunt membri ai  A.N.C.M.R.R. si/sau S.C.M.D., iar "R-26500" nu are nicio legatura structurala cu cele 2 organizatii? Ramane la latitudinea fiecaruia sa aprecieze, fiind insa evident ca documentele din prezentul material contravin "politicii de partid si de stat" dusa  de liderii de la Bucuresti ai A.N.C.M.R.R si S.C.M.D.! Cert este ca dincolo de afilierile mai mult sau mai putin formale la o organizatie sau alta, in Pitesti a luat fiinta o grupare de militari in rezerva/retragere, practic independenta de structurile centrale ale A.N.C.M.R.R. sau ale S.C.M.D. si care daca ar fi existat in anul 2011, astazi in Romania nu ar mai fi existat militari in rezerva/retragere sau in activitate, calcati in picioare de statul roman! Mai ales in conditiile in care factorii importanti de decizie ai statului roman, cunosc cu precizie ca intr-o zi anume si care nu este deloc indepartata, vor cere acelorasi militari ignorati, umiliti, calcati in picioare, nici mai mult nici mai putin decat sa intre in razboi impotriva colosului de la rasarit!

Un memoriu al rezervistilor Armatei Romaniei care ar crea frisoane in S.U.A, Polonia sau in orice stat N.A.T.O., aruncat la tomberonul mioritic al securitatii nationale
Va readucem aminte ca gruparea din Pitesti a inaintat un memoriu presedintelui Iohannis. Cu intentia de a atrage atentia presedintelui in calitatea sa de Comandant al Fortelor Armate ca in randurile militarilor in rezerva/retragere exista o stare de profunda nemultumire si care risca sa degenereze in mod exploziv de la o zi la alta! In mod normal, un presedinte responsabil ar fi trebuit sa fie atent la semnalele transmise printr-un astfel de memoriu! In contextul situatiei legate de Rusia, toate statele din jurul nostru au luat deja masuri pt. reactivarea militarilor in rezerva. Nu o fac doar ca exercitiu de intimidare sau de imagine fata de Rusia, ci pur si simplu - statele in cauza se pregatesc intens de razboi! Vor fi activati rezervistii si in Romania, insa se va intampla doar in ultimul ceas - ca de obicei! Situatie in care apare un nou paradox romanesc, militari in rezerva nemultumiti, ignorati, persecutati, umiliti de statul roman - vor fi chemati sa apere statul roman?
La memoriul transmis de gruparea din Pitesti, presedintele a reactionat ca la carte! Ca la cartea comunista de partid si de stat! A dispus sefului Departamentului Securitatii Nationale din cadrul Administratiei Prezidentiale, Gl.  (r) Ion Oprisor, sa rezolve situatia! Numai ca presedintele a gresit. Fara intentie! Nestiind ca astfel de memorii transmise Presedintiei in ultimii 5 ani (altadata nici nu a fost cazul) nu au niciodata un rezultat concret. Dovedit prin faptul ca Gl.  (r) Ion Oprisor a mai rezolvat astfel de situatii si in trecut! La modul figurat, desigur! Inclus o situatie semnalata de subsemnatul! Cei din zona "R-26500" cunoscand cu precizie faptul ca fostul presedinte Basescu, in calitate de sef al C.S.A.T. i-a pasat spre rezolvare toate nemultumirile profunde ale militarilor in rezerva/retragere din perioada mandatului acestuia, aceluiasi Gl.  (r) Ion Oprisor care era secretar al C.S.A.T. Si care nu a rezolvat niciodata nimic, ci s-a limitat la a expedia raspunsuristereotipe precum cel de mai jos, rezervistilor in cauza, creand doar impresia vaga ca ar baga in seama problemele semnalate de acestia - multe extrem de grave! Numai ca dupa cum se vede, in 5 ani nu s-a intamplat nimic! Dovedit prin faptul ca nemultumirile militarilor in rezerva/retragere curg in continuare catre Comandantul Fortelor Armate, fiind aceleasi precum cele din mandatul lui Basescu! Unele fiind chiar mai amplificate! De ce a gresit fara intentie presedintele Iohannis? Este simplu, ca presedinte (sau ca premier) este imposibil sa rezolvi personal miile de situatii! De aceea un presedinte (sau un premier) apeleaza la consilieri! Consilieri care in ceea ce priveste problemele ce tin efectiv de securitatea nationala - cu referiri concrete la situatia efectiva a rezervei armatei romane, reprezinta un dezastru national! Lucru care din pacate nu poate fi verificat in practica, decat numai in situatie de razboi/mobilizare, deci atunci cand va fi prea tarziu pt. Romania!

  
In timp ce toate statele NATO se pregatesc intens de un razboi cu F. Rusa, politicienii romani au reusit performanta sa incite rezerva Armatei Romaniei sa protesteze in uniforma de campanie

Aceasta este imaginea de drept a Romaniei in NATO! In timp ce statul polonez isi incurajeaza si isi sustine antrenarea rezervei armate! Mai mult, Polonia isi incurajeaza militarii in rezerva/retragere sa formeze, sa organizeze si sa instruiascagrupari paramilitare! Singurele care pot face fata cu succes unui razboi-hibrid  precum cel sustinut de Rusia in Ucraina, in conditiile in care armata regulata nu poate interveni contra populatiei civile! Cum ar fi in cazul Romaniei, spre exemplu, in situatia izbucnirii unui conflict interetnic declansat in zona Transilvaniei intretinut din afara (acesta este razboi-hibrid), unde armata nu are voie sa intervina (fiind de facto un conflict civil), iar fortele interne nu sunt pregatite sa desfasoare actiuni de lupta contra unor grupari paramilitare infiltrate deja in regiune. Grupari paramilitare care desi aparent sunt civile, cunoastem ca in realitate sunt formate din membri cu cea mai pura instruire militara! Tacticile razboiului-hibrid practicat de Rusia demontreaza ca o grupare paramilitara nu poate fi combatuta decat cu o alta grupare paramilitara! In cazul Romaniei, cu cine? Cu A.N.C.M.R.R. sub comanda Gl. (r) M. Iliescu? Cu S.C.M.D. sub comanda Col. (r) M. Dogaru? Cu U.N.P.R. sub comanda generalilor Oprea si Ontanu?

Presedintele Iohannis a fost avertizat despre intentia unui protest al militarilor in rezerva/retragere, in uniforma militara de campanie, prin memoriul transmis de gruparea din Pitesti! Ca ultima solutie pt. rezolvarea problemelor cu care se confrunta rezerva Armatei Romane, continuu de 5 ani! Presedintele in loc sa solicite o intrevedere de cateva minute cu reprezentantii rezervistilor in cauza, si neaparat in prezenta diversilor decidenti pe probleme de aparare si securitate nationala, pt. a se convinge - in prezenta tuturor partilor, care este cu adevarat situatia reala privind rezerva Armatei Romane si pt. a incerca sa remedieze problemele la modul concret, s-a limitat la a fi la fel de superficial precum predecesorul Basescu! Lucrul inadmisibil din punct de vedere al unui Comandant al Fortelor Armate, indiferent de tara!

La material sunt atasate cateva tabele cu militari ai rezervei Armatei Romane care si-au exprimat intentia sa protesteze in uniforma de campanie! Iar acestea se completeaza in continuare, in diverse colturi ale Romaniei, in mod independent fata de apartenenta sau non-apartenenta la organizatie sau alta a militarilor in rezerva/retragere! Ca fapt divers, in urma cu aproximativ o luna, am primit o solicitare dintr-o regiune a Romaniei ceva mai departata de Arges! O grupare intreaga din zona Fagaras - formata in mod preponderent (dar nu numai) din rezervisti care au incadrat candva Scoala de Aplicatie pt.  Infanterie si Vanatori de Munte a solicitat ca noi, cei din Muntenia, sa ii anuntam si pe ei macar cu 2-3 zile inainte, intrucat participa neconditionat la orice forma de protest in uniforma militara de campanie, alaturi de oricine. Au solicitat o singura precizare! Cam cate zile am estima ca va dura protestul? Prin urmare, putem afirma ca initiativa de la Pitesti nu reprezinta nicidecum un caz izolat, ci reprezinta doar o secventa a nemultumirilor rezervistilor Armatei Romane, care in realitate - sunt generalizate! Nemultumiri mascate sau infranate continuu in ultimii 5 ani de zile, de rapoarte denaturatesau false privind starea rezervei Armatei Romaniei (la fel se intampla si in cazul militarilor in activitate), provenind din zona diversilor consilieri pe probleme de securitate nationala, din zona serviciilor de informatii, precum si din zona diversilor lideri ai organizatiilor de rezervisti (de regula a celor aserviti neconditionat pseudo-militarului G. Oprea!

Aruncandu-mi o privire pe respectivele tabele, am recunoscut cateva persoane. Daca as fi fost in locul Gl.  (r) Ion Oprisorsau in locul presedintelui Iohannis, nu as fi putut dormi linistit fara sa am o discutie fata in fata, cu initiatorii memoriului si cel putin cu comandantii de unitati si sefii de state majore semnatari ai tabelelor! Neaparat in prezenta ministrului Dusa (si a sefului numit pur artificial ca fiind vicepremier pe probleme de securitate - G. Oprea), dar si a sefului S.M.G. si a serviciilor de informatii! Cu siguranta, daca as fi fost in locul presedintelui Iohannis, in calitate de Comandant al Fortelor Armate, as fi avut o altfel de reactie decat sa pasez la tomberon un tanchist autentic care a avut sansa sa i se defecteze motorul tancului imediat la iesirea de sub apa dupa traversarea unui rau, sansa fiind ca incidentul nu s-a produs la 5 metri adancime! N-as mai fi luat in calcul ca tanchistul in cauza a fost sef de promotie, atat in Scoala Militara de Ofiteri de Tancuri, cat si in Academia Militara si nici ca a condus Romania pe locul I la un exercitiu aplicativ desfasurat intre statele foste membre ale Tratatului de la Varsovia! As fi retinut pur si simplu ca stie sa lupte ca tanchist! Si as fi fost avut precis un soc sa am in fata un militar revendicandu-si niste drepturi elementare, pe un sef de directie din S.M.G. (ultima functie), instruit in 7-8 state NATO de la Fort Knox (S.U.A.) la Oberammergau (Germania), devenit si consilier militar al Romaniei in cadrul Comandamentului NATO de la Bruxelles, fost cercetas roman care a condus cu succes zeci de exercitii aplicative internationale ca reprezentant al partii romane si care a avut sansa sa scape la limita cu viata dintr-o misiune desfasurata printre gloantele si obuzele trase la Tbilisi (Georgia)! As fi trecut peste amanunte cum ar fi ca respectivul ofiter cunoaste engleza, franceaza si rusa la fel ca pe limba romana! Dar as fi retinut ca este un ofiter NATO atat de experimentat, incat poate executa si conduce cu succes orice operatiune de lupta, cum poate fi la fel de bine si cel mai bun ministru al Apararii Nationale din toate timpurile! Sunt doar 2 exemple din tabele, mai sunt si altele! Numai ca nici Gl.  (r) Ion Oprisor, nici presedintele Iohannis - nu sunt interesati de astfel de persoane si de astfel de lucruri! Cum nici Dusa, Oprea sau Ponta nu sunt interesati!

Legand memoriul de aspectul mobilizarii rezervei armatei in situatie de conflict armat! In situatie de conflict militar, statul roman intra in situatia paradoxala, dar de neevitat, de a mobiliza ofiteri in rezerva care de 5 ani denunta in mod continuu, nedreptati imense ale statului roman indreptate contra rezervei Armatei Romane! Iar unii precum Gl.  (r) Ion Oprisor, M. Dusa, G. Oprea. Iohannis sau Ponta, mai au si pretentia ca ofiterii in cauza sa apere statul roman? Anticipam rezultatul, nu?

Acest material nu poate avea niciun final! Inconstienta clasei politice privind lipsa completa de respect fata de Armata Romaniei, a capatat o asemenea amploare in ultimii 5 ani, incat cei mai multi dintre cei in rezerva/retragere am ajuns la concluzia ca reprezentantii acesteia nu se vor dezmetici decat dupa caderea primelor rachete rusesti peste casele lor!  Pana atunci, suntem obligati sa incercam sa atragem pana la capat atentia clasei politice, in speranta  de a salva prin orice metoda ce se mai poate salva! Desi, dupa cum stau lucrurile nu se mai poate salva nimic, doar un conflict militar putand restarta consideratia zonei politice pt. Armata Romana!


Oricum, daca as fi in locul Gl.  (r) Ion Oprisor, a lui Iohannis, Ponta, Dusa sau Oprea, nu as dormi linistit inca din 2 motive! Unul ar fi legat de imaginea Romaniei in NATO (şifonata oricum prin protestele intemeiate ale militarilor din anii 2011-2012): ca politician, as incerca prin orice mijloc sa nu mai am militari protestatari in strada si mai ales in uniforma de campanie! Este jenant, nu pt. cei care protesteaza - inseamna ca au un motiv intemeiat sa procedeze astfel, ci pt. politicienii romani care prin atitudinea lor incita pur si simplu ca astfel de lucruri sa se intample! Cum este si un semn de vulnerabilitate militara la cel mai inalt nivel pt. un stat care nu este capabil sa isi gestioneze relatiile cu propriiile militari!

Dar ar mai fi si un alt motiv pt. care nu as dormi linistit in locul celor mentionati!  In cazul unui conflict armat NATO-Rusia, este extrem de posibil ca Romania sa se confrunte nu doar cu un razboi-hibrid sustinut de rusi (si care la acest moment oricum nu poate fi contracarat cu nimic), ci cu doua. De al 2-lea nefiind deloc straini rezervistii romani umiliti sistematic de statul roman si care au tot dreptul sa refuleze!

Semnat: G. Olescu. [Sustin in mod neconditionat forma de protest a colegilor mei].


UPDATE 

Survenit in urma unor comentarii provenind de la persoane cu o cultura militara mai mult decat indoielnica, fapt pt. care au fost si oprite de la publicare. Interventia este pur militara! Sugerez cu cea mai buna credinta Gl. (r) Ion Oprisor, lui Iohannis, Ponta, Dusa sau Oprea - altor decidenti pe teme de securitate nationala, sa uite politicile de partid pe care le promoveaza si care dauneaza in mod evident interesului militar national al Romaniei! Personal, le sugerez sa dea curs in regim de urgenta solicitarilor rezervistilor si care, de principiu, se rezuma la principii si revendicari banal de normale! Le mai recomand decidentilor sa apeleze tot in regim de urgenta la putinii specialisti din M.Ap.N. care cunosc detalii despre tacticile perfidului razboiul-hibrid (alte ministere sunt depasite oricum de situatie), iar la nevoie sa solicite consultanta de la ucraineni, apoi sa decida cum pot fi contracarate respectivele tactici ale razboiului-hibrid in conditiile unei populatii potential ostile de minim 2 milioane de locuitori sustinuta in mod indubitabil de forte paramilitare! In sfarsit, in ultima faza, dar care constituie tot urgenta, respectivii decidenti pot reflecta la formarea "spontana" a minim 20 brigazi de forte paramilitare neaoş romanesti (doar in prima faza), din "propria-initiativa" a cetatenilor, brigazi  care pot interveni oricand in razboiul-hibrid doar asa din "patriotism". Acum, ca brigazile in cauza sunt perfect civile d.p.d.v. formal, insa sunt formate, instruite si conduse intamplator de militari in rezerva - la randul lor coordonati "din umbra" de fortele militare active regulate, nu este decat o problema elementara de inteligenta si de strategie militara, probata deja de alte state (Ucraina - care "s-a prins" cam tarziu cum stau lucrurile, dar a adoptat strategia "din mers") si implementata in mod preventiv si in alte state (Polonia, Tarile Baltice, Ungaria - ultima in mod ofensiv)! Este drept ca dupa nivelul politicii de partid si de statdin Romania, pot fi formate, instruite si conduse si brigazi de croitori, nu conteaza decat daca Romania isi atinge sau nu scopul de contracarare intr-un razboi-hibrid, cu croitoriiDe retinut! Strategia mentionata nu poate fi aplicata in niciun caz in Romania cat timp politicile de partid si de stat isi decimeaza in mod sistematic propriii militari in rezerva! In orice caz, in cazul unui dezastru provocat de un razboi-hibrid in Romania, dar care ar fi putea fi contracarat lejer prin politici preventive coerente de securitate nationala, singurii responsabili devin decidentii politici pe probleme de securitate nationala din ultimii 5 ani, indiferent de nivel! 

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor