Treceți la conținutul principal

oi, 12 martie 2015

Senatorul Cristiana Anghel - ultimatum pt. Guvernul PDL 2 (Oprea, Dusa, Ponta & Co.) al Romaniei: "Daca nu initiati voi legea pensiilor militare, o initiez eu!"

De ce Guvernul PDL 2? Majoritatea covarsitoare a militarilor in rezerva/retragere, precum si a militarilor in activitate, cunosc deja! Pe data de 7 mai 2015, se vor implini 3 ani de cand Ponta & Co. detin puterea politica, timp in care nu au facut nimic pt. militari! Cu exceptia stupidei Legi nr. 241/2013 in urma careia emanatorii grupati doctrinar in jurul lui Ponta, considerand cel mai probabil ca cei in rezerva/retragere suntem analfabeti si nu ne prindem de schema financiar-jidaneasca din cuprinsul Art. 1(4), au reintregit doar la misto pensiile militarilor in rezerva/retragere incepand cu luna octombrie 2013, insa incepand cu aceeasi data pensiile in cauza au fost "inghetate" - la foarte multi  "pe viata"! Prin neindexare (neactualizare), cei in cauza ramanand anual in urma tuturor celorlalti pensionari romani, cu exact valoarea neindexarii (neactualizarii) anuale (minus la acest moment pt. rezervistii in cauza cu cca. 13% si care reprezinta suma indexarilor neacordate doar pt. anii 2013-2015). Escrocheria pontista este atat de evidenta si atat de prost gust, incat ca cetatean roman te intrebi precis, carei natii pot sa apartina asemenea specimene politice stil Ponta, Oprea, Dusa & Co., incat sa isi prosteasca propriii militari  cu astfel de tertipuri?

Senator Cristiana Anghel! Este acelasi senator care a incercat pana in ultima clipa sa amendeze Legea nr. 241/2013, astfel incat legea sa acorde reparatii reale militarilor in rezerva/retragere, si nu doar sa ii pacaleasca asa cum se intampla acum! Inutil, Ponta & Co. au facut tot cum au vrut ei! Este notoriu si faptul in urma caruia coalitia lui Ponta, si-a acoperitdiareea legislativa cu hartii! Mai exact, cu sustineri ale legii din partea unor lideri ai organizatiilor de rezervisti! Cum ar fi spre exemplu, liderul S.C.M.D. care a fost pus de G. Oprea sa ii solicite senatorului C. Anghel sa renunte la orice amendament in favoarea rezervistilor cu pensii diminuate, lider care si-a mai indemnat si membrii organizatiei sale sa multumeasca  coalitiei lui Ponta pt. leapsa trasa prin Legea nr. 241/2013 [A se revedea materialul "Tradarea de catre liderii SCMD a rezervistilor cu pensiile diminuate. Cu cartile pe fata!" - fazele a IX-a si a X-a].

In data de 09.03.2015, senatorul Cristiana Anghel a adresat o intrebare directa vicepremierului G. Oprea si ministrului Apararii Nationale - M. DusaDar si avertismentul in urma caruia senatorul C. Anghel i-a atentionat pe cei 2 ministri ca in situatia in care Guvernul nu va inregistra in Parlament in aceste zile, proiectul de lege a pensiilor militare, va initia legea insasi C. Anghel - in aceasta luna.  Scurt, clar si la obiect! Practic, senatorul C. Anghel a dat un ultimatum Guvernului Ponta pt. a demonstra macar in ceasul al 12-lea - de aceasta data si prin fapte concrete si nu doar la nivel de gargara, ca nu este tot un guvern tot "basist" in ceea ce ii priveste pe militari!  Va readucem aminte ca senatorul C. Anghel a preavertizat Guvernul inca din data de 13.02.2015 ca daca acesta nu va misca nimic pana la finele lunii februarie - si nu a miscat, atunci in luna martie  senatoarea insasi va initia legea pensiilor millitare, inregistrand efectiv in Parlament Legea nr. 164/2001 si Legea nr. 179/2001 exact asa cum au fost!

Va readucem aminte ca senatorul C. Anghel este printre cei 3 parlamentari care lupta realmente pt. drepturile militarilor, ceilalti 2 parlamentari care s-au remarcat prin luari de atitudine in favoarea militarilor, fiind deputatul Stefan Burlacu (detalii - aici) si senatorul Leonardo Badea (a se vedea declaratia politica de aici). Ca fapt divers, atat deputatul Stefan Burlacu, cat si senatorul Leonardo Badea, utilizeaza o argumentatie intalnita frecvent in zona "R-26500" si care se regaseste in integralitate in petitia "Stop discriminarii militarilor romani!" Petitie care desi a ajuns in solutionare la actuala coalitiePonta-Oprea inca din primele luni de domnie, aceasta a ignorat-o cu desavarsire!


Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor