Treceți la conținutul principal
Cum este societatea de fapt ?   





RUGA  (la adresa clasei politice )


Motto
    Desi Biblia ne invata  de doua mii de ani sa ne iubim,noi continuam sa ne dusmanim.




Daca la un moment dat, la sfarsitul vietii,devenim tarana,
Intr-un timp nedefinit
La ce bun atata ura,
Intr-un stres  neintrerupt?

Viata-i pentru a fi traita
In creatie, liniste si pace.
Intr-o libertate deplina si eterna
Nu pentru a crea asuprire si bezna.

Omule politic,politician,..oricine ai fi
Cand esti la putere,nu uita
Ca si viata ta este ca o clepsidra.
Ma intreb adesea:Ce te impiedica sa faci  numai fapte bune,zi de zi?

Societatea omeneasca nu este creata asemenea unui lant trofic.
Este un dar divin.
Sa ne aparam mereu unii pe altii
Nu sa ne asuprim si dusmanim.

Sa ne amintim mereu
Ca moartea-I vesnica,eterna.
Pana nu devenim tarana,
Ce ne impiedica sa avem o comportare demna?


           Stelian Drondoe
        Bucuresti - 18 aprilie 2013
            (compozitie proprie)


” A D E V A R U R I I G N O R A T E ”


Constantin Radulescu Motru ---  Adevaruri ignorate de catre clasa politica postdecembrista.

        Constantin Radulescu Motru  (1866 - 1957 ) este unul dintre putinii creatori de sistem filozofic din Romania. Insemnarile sale memorialistice, redactate incepand cu anul 1943,cand savantul implinise 75  de ani,constituie o impresionanta fresca a  vietii culturale,sociale, stiintifice  si politice romanesti din veacul trecut si din prima jumatate a secolului nostrum. La  3 februarie1946,savantul consemna –” Peste 50 de ani, nu mai tarziu,cele publicate  sau crezute de mine si de oamenii din timpul meu vor destepta din nou interesul publicului romanesc...  Si atunci,cand publicul romanesc va respira din nou ,intr-o dimineata senina,va rasari in el dorinta de a continua acele incepute de noi si ma va citi cu aceeasi bunavointa cu care am fost citit in cursul vietii mele,timp de 40 de ani. Atunci vocatia mea pe pamant`va fi indeplinita”.Legat  de problema  finalitatii spirituale  romanesti,in forma ei cea mai restransa, pentru moment, este
sufletul poporului roman, in acord sau in dezacord cu sufletul  burghez, De solutia  pe care oamenii de stiinta o vor da  acestei probleme, depinde orientarea noastra  politica si culturala in viitor. Suntem noi romanii, deopotriva, inruditi sufleteste cu burghezii occidentali?Atunci ceea ce ne ramane de facut, este sa aplicam principiile lor politice si economice in mod sincer, inlaturand, pedepsind chiar cu brutalitate toate apucaturile care ne departeaza,vom fi burghezi sinceri , nu de parada. Suntem noi romanii deopotriva , straini sufleteste de burghezii occidentali,atunci ceea ce ramane de facut, este ca inainte de a copia legi si institutii burgheze,sa incepem prin a ne studia pe noi insine, ca sa vedem cine suntem si ce putem. Rusine nu este pentru poporul care se stie deosebit sufleteste de popoare glorioase si puternice, dar este rusine pentru poporul care n-are curajul sa-si cunoasca firea si destinul.” Daca nu luam in cansiderare cele
gandite si afirmate la timpul sau de marele savant, atunci si pe mai departe, in viitor ,ne vom ”toca” intre noi ,vom continua sa ”orbecaim”  pe toate drumurile si  ne vom afunda in ”mizerii” de tot felul,punand in  mare primejdie generatiile viitoare, insusi poporul roman. Legat de acest context, in clipele de fata ,legat de traseisti cu migratia primarilor, apreciez ca, insemnarile marelui savant,pot reprezenta  un serios  si important moment de reflectie pentru poporul  roman.
        A sosit momentul den mare reflectie pentru poporul roman !Nu mai avem institutii,nu mai avem deprinderi institutionale dobandite,tot timpul copiem si schimbam regulile dupa bunul plac,nu dupa interesele poporului roma.  Cine este la putere face legea lui.


Prezentare facuta de col.(r) Drondoe Stelian- sef departament relatii SCMD.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->


                                    Speranta moare ultima!
     Referitor la ultimele evenimente  si comentarii din mass-media despre regina coruptiei, suspendarea presedintelui, referendumul pentru demitere etc., despre toate acestea, incerc sa prezint cateva comentarii personale. Publicarea lor din cand in cand,ar constitui un bun  prilej de reflectii si dezbateri pe aceasta tematica. 

     In toate cazurile, nu putem sa dam vina  pe cineva anume,pe o anumita persoana,politician sau pe cineva din societatea civila, oricate capete vor cadea urmare ultimelor anchete si chemari  la parchete...
     Raspunsul nu poate fi decat unul singur: pluripartidismul specific romanesc,cu  toate nuantele lui ,mai bine zis, sistemul creat de acesta,poate fi socotit regina sau regele coruptiei ,sau a tuturor neimplinirilor din Romania .
     Pluripartidismul,sistem  atat de necesar pentru orice societate democratica, in cazul Romaniei,s-a dovedit a fi flagelul care a distrus  aceasta tara minunata  si bogata.
     Dupa evenimentele din decembrie 1989,fara o strategie clara,pluripartidismul din Romania, nu a fost altceva decat constituirea de partide ca organizatii politice,de tipul gastilor ,pe cartiere,localitati, judete pana la nivel central,ministere, agentii nationale etc.Asa au aparut baronii locali,judeteni,centrali,pe ministere si agentii.Cine a ajuns la putere a facut legea, iar cine i-a succedat a continuat mecanismul,proces care va mai continua.Acest aspect a fost posibil intrucat nu a existat nici o strategie de dezvoltare, fiecare a facut ce a vrut, context in care legea se interpreteaza si se aplica dupa bunul plac al politicienilor. Nu a existat si nici nu exista  inca un filon national la partidele care conduc Romania. Oare conducerea de catre partide a societatii mai reprezinta o garantie? Oare trebuie gasita alta cale democratica? Oare partidele nu sunt altceva decat organisme politice care sa exploateze pe naivi?
    Asa se face ca in prezent, urmare distrugerii economiei, Romania si-a pierdut obiectul muncii si deprinderea de a munci, iar singura sansa de castig nu a mai ramas decat deturnarea banului public si spaga din orice servicii. Asa se explica goana tuturor de  a intra in politica.
    Atat timp cat numirile in functii se fac doar pe criterii politice si nu pe competente, degradarea scarii valorilor va continua. Se impune neaparat instituirea de proceduri, asemenea celor din aviatie, pentru orice segment de activitate din societate. Altfel degradarea se va adanci, probabil pana in 2050, poate si mai tarziu, daca luam in considerare ca  marile transformari se obtin odata la o suta de ani, luand in calcul anii de referinta 1848 si 1948.Pana atunci ne vom toca intre noi si probabil,candva, trebuie sa apara o generatie moderna, acelei  ere pasoptiste, lipsita de prejudecati, cu un ADN  curat si performant, curatat de camelonisme, slavisme, turcisme si intrigi.Suntem un popor unicat, singurul popor latin de religie ortodoxa si se pare ca ne-am invatat sa avem un tatuc care sa ne conduca, sa ne poarte de grija, sa ne plangem la vreo inalta poarta, daca nu la vreun licurici, mare sau mic, sa ne dusmanim intre noi etc. Chiar noi insine nu ne putem conduce?Trebuie sa apelam tot timpul la cineva din exterior sa ne faca dreptate? Ne-am invatat oare sa fim robii comisarior,cand din est,cand din vest? Unde sunt programele partidelor? Unde  este strategia nationala?Cred ca de aici trebuie sa plecam,daca vrem sa facem ceva in aceasta tara.Comunistii atat de contestati,aveau planuri de dezvoltare.Fara ele ,nici ei nu puteau face nimic.Este ca si cum vrem sa facem o uzina , dar nu avem schita, proiectia ei.Dar pana in 2050 avem suficient timp. Trebuie sa cladim cu totii un sistem nou democratic, in folosul tuturor,bazat pe demnitate,cinste,competenta, responsabilitate si cu filon national.Legea sa fie lege pentru toti,sa fie repus in functiune statul de drept,sa existe cu adevarat separatia puterilor, sa ne mentinem cu orice pret suveranitatea si independenta,sa nu ajungem o colonie si sa fim priviti doar ca o piata de desfacere.Globalizarea si mondializarea trebuie sa ne pastreze identitatea , traditiile ,diversitatea si specificitatea noastra ca natiune,popor si neam.Pentru ca suntem cu totii diferiti,din fericire.Viata ,ca societate omeneasca ,este frumoasa  prin diversitatea de natiuni si traditii,flora este minunata prin diversitatea de flori, iar fauna este minunata prin diversiatea de tot felul de vietati, pasari si animale.Orice natiune,fie ea cat de mica,reprezinta un unicat in diversitatea ei.

 Daca ne uitam de-a lungul istoriei noastre, Romania a avut o perioada foarte scurta de oarecare democratie,  intre anii 1859-1864 (perioada de incercare a lui Al.I.Cuza de a reforma statul, n-a putut insa de oligarhii si baronii de atunci, a dizolvat toata Adunarea si a domnit autoritar ca sa poata guverna si implicit sa reformeze statul, fapt pentru care a fost inlaturat de la putere), apoi 1866-1938 (perioada regalitatii, Carol, Ferdinand, Carol al II-lea, buni diplomati au reusit sa tina asupra lor puterea ,insa spre sfarsitul perioadei interbelice, coruptia, santajul, asasinatul politic ajunsesera la un niverl ridicat situatie care l-a determinat pe Carol al II-lea sa dizolve parlamentul si partidele politice, conducand autoritar. Datorita conditiilor geopolitice si geostrategice, acest rege nu a rezistat decat 2 ani, pana in toamna lui 1940. Apoi perioada 1940-1947, perioada regelui Mihai, a fost imbinata cu dicatura militar-legionara, a maresalului Ion Antonescu. Apoi a urmat perioada comunista,cu bunele si relele ei.Si, in sfarsit, anii 1990 - prezent, istorie se repeta, oligarhia falimenteaza statul ducandu-l spre disparitie - coruptie ,distrugerea economiei,cu tendinte de regionalizare, destramare, urmarind atat propriile interese cat si a altor entitati straine.
     
          Pentru salvarea statului, avem nevoie de o noua generatie de tineri oameni politici,nu politicieni, care sa promoveze demnitatea, virtutea, calitatea, competenta, cinstea, onoarea. Fara valori, totul va cadea, exemplul - Imperiul Roman care s-a autodistrus prin degradare morala.
    Trebuie retinut de toti oamenii politici faptul ca Romania este a tuturor romanilor,a tuturor celor care au trait,muncit si luptat pentru aceasta tara,a tuturor acelora care traiesc si muncesc in prezent pe aceste meleaguri si a tuturor acelora care se vor naste.
     Un om cand se naste, nu poate sa-si aleaga parintii,rudele ,localitatea,regimul politic si nici gruparea politica care sa-l ocroteasca.Ceea ce asteapta de la societate, este numai sa i se respecte dreptul la viata,la munca, pentru o dezvoltare multilaterala, fizica si intelectuala, pana la adanci batraneti, potrivit propriului sau ADN, pentru ca el este acela care va duce mai departe faclia neamului romanesc, asa cum si inaintasii sai au dus-o pentru el. 
Si totusi trebuie sa ramanem solidari,uniti si optimisti. Speranta moare ultima.


    (col.r) Stelian Drondoe
- Seful departamentului Relatii  SCMD


                            R E P E T A B I L A    POVARA
                 

DEM I.  DOBRESCU, 
PRIMAR AL BUCURESTIULUI ÎN ANII ’30

          Dem. I. Dobrescu a fost primarul Bucureștiului interbelic cu cel mai lung mandat (1929-1934). Ajuns edil-șef la aproape 60 de ani, DEM I.  Dobrescu era  la capătul unei lungi cariere ca procuror, avocat și decan al Baroului de Ilfov. Cu un doctorat în Drept obținut la Paris in 1894, a fost  primul președinte al Uniunii Avocaților din România Mare, la a cărei înființare a contribuit decisiv.
           Iata ce scria DEM I DOBRESCU  in urma cu 80 de ani, mai precis in  1933, referitor
 la politica din ROMANIA timpului sau:  

       2.)      " Politicienii unui partid politic,constituesc o asociatie de exploatarea multimii naive. Ea are ca scop sa atraga poporul ca pe o turma de oi in maracinisul sau, pentru ca pe urma sa poata sa stranga lana lasata  de oile prostite de politicieni.
                         Asociatia  politicienilor unui partid este o societate anonima de exploatarea STATULUI ; politicienii unui guvern sunt CONSILIUL sau de ADMINISTRATIE  si cei din parlament "  ADUNAREA  ei  GENERALA ".

     

           Col. (r)  Stelian Drondoe





O INSCRIPTIS DIN SEVILLA , “PLATZA de EXPANA  “scrie cam asa :

Societatea este asfel:
-         
     Cel sarac munceste ,
-         Cel bogat il exploateaza ,
-         Militarul ii apara pe amandoi ,
-         Contribuabilul plateste pentru trei ,
-         Vagabondul se odihneste pentru toti patru ,
-         Betivul  bea pentru  toi cinci ,
-         Bancherul ii escrocheaza pe toti cinci ,
-         Avocatul ii escrocheaza pe toti sapte ,
-         Doctorul  ii omoara pe toti opt ,
-          Cioclul ii ingroapa pe toti noua ,
-         Politicianul traieste de pe urma tuturor celor zece


Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor