Treceți la conținutul principal

luni, 21 decembrie 2015

Am onoarea !
În ultima vreme suntem sufocaţi cu ştiri, ştiri, ştiri,... în neştire, despre pensii.
După lecturarea atâtor email-uri am ajuns la concluzia, împărtăşită de majoritatea pensionarilor militari, că în general pensiile aflate în plată se vor mări după 01.01.2016. Sigur că da, în general pensiile generalilor, cu condiţia ca respectivii pensionari să fi avut gradul de plutonier la prima trecere în rezervă.
Colegilor mei, colonei în rezervă şi celor cu grade mai mici dar şi adevăraţilor generali, le indic ca începând cu luna ianuarie 2016, pentru a nu avea surprize, să folosească lupa atunci când primesc cuponul-mandat de pensie.
Cea mai perfidă minciună este jumătatea de adevăr, presărată cu promisiuni neonorate şi cu prevederi legale a căror intrare în vigoare se tot amână „sine die” şi seamănă tot mai mult cu „Fata Morgana”. Nu mai vorbesc de ciuntirea recalculării pensiilor care încă se chinuie să se nască.
Azi, în „lumea modernă”, naşterea naturală este înlocuită cu cezariana, ocazie cu care „ginecologul” („legiuitorul român”) pentru a nu ucide totuşi pruncul, de frica rudelor care vor asalta piaţa publică, îi mai taie câte o mână, câte un picior, înainte de a se naşte.
Sigur că pensiile nu vor mai avea o soartă 100% băsesciană (iată cum „îmbogăţim” limba română!) dar prin modificările tehnocratiţelor durdulii mărirea pensiilor va tinde spre zero, adică la nivelul pensiei din luna decembrie 2015 (iar „decembrie”; din cinci în cinci ani – 2010, 2015 – guvernanţii îşi îndeplinesc planul cincinal cu pensionarii).
Astfel că nu vom pierde nimic mai spre în jos, pensionarul fiind bucuros că nu pierde nimic, însă pe acest fond al bucuriei generale nici nu ne vom da seama cât vom pierde din ce, prin noua lege, trebuia să câştigăm mai spre în sus.
S-ar chema că, mai nou, suntem manipulaţi prin „teoria stagnării”, adică... „staţi liniştiţi pe locurile voastre”!
Unde dracu` am mai auzit chestia asta?
Să nu ne hazardăm, actualizarea pensiei cu rata inflaţiei nu are nimic comun cu mărirea pensiei.
Am uitat prea repede că recalcularea pensiei, conform Legii nr.223/2015, nu se face începând cu luna ianuarie 2016, în condiţiile în care ordinul comun (normele de aplicare) are termen de emitere de 90 de zile de la data intrării în vigoare a noii legi a pensiilor militare de stat iar recalcularea „se întinde” spre 24 de luni.
Deci trebuie să mai aşteptăm până la termenul de graţie din luna aprilie 2018, cei care mai trăim, pentru a spera la o iluzorie mărire a pensiei.
În rest, putem discuta vorbe sau vorbii discuţii.

Ce guvern va fi în fruntea ţării la data de 01 aprilie 2018, asta este întrebarea ?

Cu stimă ,
Preşedintele Filialei Reşiţa
Col.(r) Marin BUŢIU

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
SCMD A AVUT DREPTATE PRIN CHEMAREA ÎN JUSTIȚIE A CELOR CARE NE _ AU DISTRUS DREPTURILE NOASTRE FIREȘTI , A REZERVIȘTILOR. PRIN ACEASTĂ ORDONANȚĂ 96  DIN 09.11.2018 NU MAI SUNTEM LA MANTINELĂ CI PUR ȘI SIMPLU VOR SĂ NE SPÂNZURE. LOV ÎMPREUNĂ CU  O ALTĂ PERSOANĂ CE NE IUBEȘTE FOARTE MULT PRECUM SAREA IN OCHI , DOMNUL NASTA DE LA MApN, AU DAT GIR ACESTEI NEMERNICII . 


STIMAȚI COLEGI DE SUFERINȚĂ. COMPLETAȚI  DOCUMENTUL PREZENTAT  DE CĂTRE SCMD ȘI SĂ LE INAINTĂM CELOR CARE NE REPREZINTĂ DREPTURILE ȘI NI LE APĂRĂ ÎN INSTANȚĂ.. NUMAI CEI CARE VOR FI ENUNȚAȚI ÎN CADRUL PROCEDSELOR CU LOV , MApN,ȘI FOȘTII MINIȘTRI  DREPTURILE PREVĂZUTE DE LEGEA 223 SE VOR APLICA. 

NU MAI SATȚI PE MATRGINE ȘI SĂ VĂ AUTOCOMPĂTIMIȚI. 

CU RESPECT CAMARADERESC. 


IN ÎNCHEIEREA ACESTUI MATERIAL SUNTEȚI CHEMAȚI SĂ O DAȚI ÎN JUDECATĂ PE LOV ȘI MINISTRUL. 

CITIȚI CU RĂBDARE MATERIALUL DE MAI JOS.


A fost publicată OUG 96.09.11.201814 noiembrie 2018Categoria Despre Armata3.797 afisariScris de  A fost în sfârșit p…
BĂGĂTORII  DE  SEAMĂ

Văzând conţinutul acţiunii în contencios administrativ, formulată de S.C.M.D. în contradictoriu cu LOV, şi „băgătorii de seamă” de pe unele site-uri care, cu o poftă viscerală, cronică şi netratabilă, critică orice demers făcut de S.C.M.D. în sprijinul cadrelor miliare în rezervă, nu pot decât să constat totala lipsă de colegialitate (ca să mă exprim eufemistic) a celor care, cu rea-credinţă, dacă nu pot construi ceva, dărâmă. Sigur că, de principiu, o acţiune în justiţie, oricât de întemeiată şi bine motivată ar fi, nu este perfectă şi suportă îmbunătăţiri. În cazul în speţă, chiar dacă pot fi discuţii cu privire la obiectul acţiunii şi referitor la instanţa de fond competentă să judece acţiunea, nu este un "capăt de ţară" pentru că se pot face completări/precizări până la primul termen de judecată iar Tribunalul Bucureşti îşi va verifica competenţele în baza art.131 alin.(1) C.proc.civilă, inclusiv pe cea materială, şi va putea, dacă este cazul, să dispun…