Treceți la conținutul principal

miercuri, 2 decembrie 2015

Procurorii din Rusia au interzis fundația lui George Soroș pentru că reprezenta o ”amenințare la securitatea națională”. Pe cand si in Romania?

Procurorul General al Rusiei a recunoscut că Institutul Societății Deschise a lui George Soros și alte organizații afiliate sunt considerate indezirabile, fiind interzis cetățenilor ruși și organizațiilor rusești să participe la oricare din proiectele lor.
Într-un comunicat remis luni, procurorul spune că activitățile Institutului Societății Deschise și Fundația de Asistență a Societății Deschise au fost o amenințare la adresa fundamentelor constituționale ale Rusiei și la securitatea națională. El adaugă că Ministerul Justiței va fi informat în mod corespunzător cu privire la aceste concluzii și ar adăuga cele două grupări pe lista organizațiilor nedorite de către Rusia, potrivit RT.
Procurorii au lansat o sondă în activitățile celor două organizații, amândouă sponsorizate de binecunoscutul finanțator George Soros, în iulie anul acesta, după ce senatorii ruși au aprobat așa zisa ”listă patriotică” a 12 grupuri care au atras atenția asupra activităților ”anti rusești”. Lista mai cuprinde alte ong-uri, precum: Institutul Internațional Republican, Istitutul Național-Democratic, Fundația MacArthur și Casa Freedon House.
Legea cu privire la organizațiile nedizerabile a fost adoptată la începutul acestei veri. A fost nevoie ca Ministerul rus al Afacerilor Externe să elaboreze o listă a ONG-urilor străine nedorite și să scoată în afara legii activitatea lor. O dată ce un grup este recunoscut ca indezirabil, activitățile sale în Rusia trebuie să se încheie, iar distribuirea de materiale de orice natură trebuie să fie interzisă.
În cazul în care interdicția este încălcată, membrii organizației aflată în afara legii și orice cetățeni ruși care cooperează, riscă amenzi grele sau chiar pedepse cu închisoarea în cazul infracțiunilor repetate.Pe când și în România va fi interzisa Fundația Soros?
NapocaNews

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar