Treceți la conținutul principal


LA C.C.R. va avea loc cea mai dura lupta declansata de militari contra statului neo-comunist roman! Si cateva informatii despre dosarele care ataca OUG nr. 1/2011 la CCR.

Material la solicitarea si in sprijinul acelor colegi, interesati de stadiul  diverselor dosare aflate pe rol la C.C.R. Site-ul C.C.R. este cam depasit de vremuri, are o modalitate greoaie de cautare si urmarire a unui anume dosar sau caz. Sprijinul concret si simplificat pe care vi-l putem acorda este urmatorul:
- intrati pe site-ul C.C.R. adica click aici http://www.ccr.ro/;
- pe pagina centrala, in partea de sus, se afla inscris CĂUTARE DOSARE, DECIZII, HOTĂRÂRI, AVIZE. Click pe CĂUTARE DOSARE, DECIZII, HOTĂRÂRI, AVIZE;
-apare o pagina unde in stanga exista un modul de cautare identic precum cel de mai jos. [Desi teoretic exista mai multe posibilitati de cautare, acestea pot contine numai erori. C.C.R. acorda numere diferite dosarelor pe rol fata de cele inregistrate de instante, in cazul numerelor de dosare inregistrate de instante - se pare ca operatorii nu au in baza de date un algoritm de cautare dupa criteriul respectiv,  căutarea după nume trebuie să includă obligatoriu diacrilice, iar in cazul cautarii dupa un act normativ - acesta trebuie inscris exact precum operatorii C.C.R., de exemplu O.U.G. nr.1/2011, si nu OUG 1/2011 sau O.U.G. nr.(spatiu) 1/2011
Asa ca trecem la metoda verificata. Prin urmare, introduceti in ultima casuta de jos denumita "Titlul obiectului" (cea aflata sub titlul inscris cu rosu OBIECT AL SESIZARII) exact cuvintele O.U.G. nr.1/2011 si apoi dati click pe caseta Căutare din dreapta-jos 
Ne apar toate dosarele inregistrate la C.C.R. (momentan sunt 31) in care a fost si este atacata OUG nr. 1/2011, in ordinea de la cele mai recente, la cele mai vechi. Ca in imaginea de mai jos (dat click pe ea pt. marire):
De la acest moment, ne putem descurca, intrucat pe noi ne intereseaza cele mai recente asupra carora C.C.R. nu s-a pronuntat inca. Operatorii C.C.R. au trecut la rubrica Stadiu - "Dosar in faza da raport", iar la Tip Act este inscrisa mentiunea  "Nu exista", adica nu exista decizie intrucat fiind in faza da raport, nu s-a judecat inca. In sfarsit, la rubrica Nr. Dosar Instanta, ne regasim propriul dosar, dar inscris cu pct. dupa ordinul miilor si zecilor de mii. [Am fi tentati sa credem ca din cauza punctelor nu ne gasim dosarele la cautarea dupa nr. de dosar atribuit de instante, dar in realitate nu re regasim dosarul dupa nr. atribuit de instante, nici cu puncte, nici fara puncte].  

Asadar, observam ca sunt 4 dosare in faza de raport in care este atacata OUG nr. 1/2011. Dupa nr. de dosar inregistrat de instante si dupa nume, recunoastem 2 dosare plecate la C.C.R. de la Tribunalul Arges, cu cauza identica: 1.124/46/2013 si 1.125/46/2013 (rezervisti M.A.I.- actiune independenta). Nu apare inca inregistrat la C.C.R. dosarul colectiv cu nr. 2627/109/2012/a1 (rezervisti M.Ap.N. din Pitesti - actiune colectiva) si care este inca pe drum intre I.C.C.J. si C.C.R., dar care dupa ce va ajunge la destinatie se va alatura astfel celor 2 dosare mentionate. Cele 3 dosare au caracteristica comuna: sesizeaza C.C.R. pe exceptia de constitutionalitate a O.U.G. nr. 1/2011, art . 4 si art. 20 din anexa nr. 3, printr-o actiune extrem de inteligenta si bine concertata de maestrul-avocat S.I. 
Si acum sa analizam situatia! Au mai fost si mai sunt si alte dosare pe rolul C.C.R. care ataca acea O.U.G. nr. 1/2011, uneori cu Legea nr. 119/2010 "la pachet", alteori separat, dupa cum sunt si dosare care ataca/au atacat doar Legea nr. 119/2010. Din dosarele solutionate deja de C.C.R., niciunul nu este favorabil rezervistilor romani. Cu toate acestea, in legatura cu dosarele de la Arges, apare un element inedit in care magistratii C.C.R. sunt pusi "la colt". Maestrul avocat S.I. i-a adus pe magistrati in situatia ca in afara de interesele rezervistilor, sa decida si altceva: acela daca autoritatea judecatoreasca este sau nu putere in stat, si daca aceasta se subordoneaza sau nu puterii legislative sau executive. Este vorba despre art. 20 din anexa nr. 3 din O.U.G. nr. 1/2011, prin care in mod atat de evident puterea legislativa/executiva a incalecat in puterea judecatoreasca si independenta justitiei din moment ce orice aurolac politic poate emite o ordonanta sau o lege poate modifica sau anula oricand hotararile irevocabile ale instantelor. Acesta este articolul in cauza care submineaza independenta justititiei: Art. 20. - Pensiile prevăzute la art. 1 lit. a) şi b) din Legea nr. 119/2010, ale căror cuantumuri au fost stabilite prin aplicarea unor hotărâri definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată se revizuiesc, după caz, potrivit prevederilor prezentei metodologii”. 
Magistratii C.C.R. nu au decat 2 optiuni in cazul articolului respectiv: sa admita ca acesta este neconstitutional - caz in care salveaza independenta justitiei si implicit si pe foarte multi rezervisti cu decizii irevocabile favorabile pe Legea nr. 119/2010, sau sa admita ca art. 20 este constitutional - caz in care C.C.R. consfinteste ca justitia se subordoneaza puterii politice, iar rezervistii in cauza raman cum au fost. Avem tot dreptul sa fim sceptici, insa aceast caz este un caz complet diferit pt. CCR, intrucat magistratii CCR sunt obligati sa ia o decizie transanta in primul rans asupra statutului justitiei in Romania. Desi noi - rezervistii suntem cauza dosarului, in realitate in acest duel, magistratii vor decide ceva cu mult deasupra noastra, iar previziunea este aceea ca CCR va declara respectivul articol ca fiind neconstitutional, salvand astfel independenta justitiei si automat si cauza noastra. Caz in care, toate sentintele nefavorabile pentru rezervisti in actiunile pe O.U.G. nr. 1/2011, se revizuiesc din oficiu de catre instante in termen de 30 de zile de la publicarea deciziei C.C.R., acordandu-se cu disparitia art. 20 din anexa nr. 3. Este evident ca abrogarea respectivului articol va acorda castig de cauza si tuturor celor asupra carora instantele inca nu s-au pronuntat.

Mai este un articol atacat la C.C.R. in cele 3 dosare. Este vorba despre art. 4 din O.U.G. nr. 1/2011. Ce spune acest articol? "Art. 4. Pensiile recalculate pe baza documentelor care atesta veniturile lunare individuale realizate pentru intreaga perioada care constituie stagiu de cotizare raman in plata in cuantumurile rezultate in urma recalcularii". La prima vedere, pare greu de inteles despre ce este vorba. La o analiza mai atenta, observam insa care e substratul invocarii exceptiei de neconstitutionalitate. Este acelasi ca in cazul art. 20 din anexa 3 din O.U.G. nr. 1/2011, respectiv tot subminarea independentei justitiei. Abrogarea respectivului articol exclude posibilitatea ca functionarii statului sa se prevaleze de acest articol in cazul in care rezervistii au hotarari irevocabile care dispun altfel. Asadar exista sanse ca si acest articol sa fie declarat necostitutional. Caz in care, acesta va fi inclus din nou de catre executiv in O.U.G. nr. 1/2011 (astfel intreaga OUG nr. 1/2011 ramane fara obiect), dar completat probabil cu formularea "cu exceptia situatiilor in care instantele de judecata dispun altfel prin hotarari irevocabile" sau ceva asemanator. 
Insa inainte de a a face supozitii, asteptam decizia CCR in cel mai dur razboi declansat de militarii romani contra statului! Pana atunci, nu ramane decat sa multumim (a cata oara) aparatorului nostru S.I. care a avut abilitatea sa suprapuna cauza noastra peste subminarea independentei justitiei, legand intr-un fel magistratii CCR si de maini si de picioare, iar independenta justitiei de cauza noastra!

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  joi, 9 septembrie 2021   03 -04 septembrie 2021 -  Oarda ( Jud.Alba ) Concluzii si Masuri rezultate in urma Deciziilor Comitetului Director al SCMD    Vicepresedinte CD Coordonator Filiale SCMD MUNTENIA COMUNICAT Camarazi din Filialele SCMD  MUNTENIA,                                                                                                                           Intrunit statutar la Oarda (jud. Alba), CD al SCMD a analizat consecintele masurilor antiromanesti, luate exclusiv in interes strain, de guvernele succescive ale  imposturii si tradarii nationale, cu ...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...