Treceți la conținutul principal


Ponta si-a dat definitiv cu stangul in dreptul, dovedind (si) oficial ca este doar un simplu demagog politic! Si un escroc 100% pentru militari!

Asa arata un demagog politic de prima clasa
Motto pt. a nu exista interpretari: "Ponta si Antonescu, la fel ca Boc-Basescu! Ceilalti tot la fel, dar prea marunti sa ii mai enumeram"
Dupa cum cunoasteti, parte din militarii in rezerva l-am acuzat pe acest politician de demagogie inca din luna iunie 2012 (a se vedea notele de la final), fapt pt.  care ne-am lepadat de acest Satana inca de pe atunci! O alta parte l-a sustinut insa in continuare pe mincinosul politician si continua sa o faca si acum - desi toate promisiunile lui vizavi de repararea abuzurilor comise de portocalii asupra militarilor activi si in rezerva - abuzuri survenite in urma desfiintarii pensiilor militare, s-au dovedit simple gogorite politice. 
Azi, Ponta a facut niste declaratii halucinante! Halucinante pt. simpatizantii PSD si pt. cei care au crezut in el. Practic a recunoscut ca nu l-a votat niciodata pe Iliescu, iar in 2009 a votat în primul tur cu Antonescu. Sursa: aici. Desi, nu prea mai e nevoie de indicarea vreunei surse, Ponta devenind vedeta cu declaratiile sale in toata mass media.
Pentru cei care cred in notiuni gen politici de stanga sau de dreapta, precum si in partide de de stanga sau de dreapta! Noi cunoastem bine ca in Romania nu exista nici doctrine, nici partide de stanga sau de dreapta, ci doar capatuiala de stanga sau de dreapta. Social-democratie cu 24% TVA la produsele de baza (alimente de orice gen, energie de orice gen, alte produse de baza)? In conditiile in care in alte state nu numai cu guverne social-democrate, ci si cu "capitalism salbatic" au TVA chiar si 0% la astfel de produse? Doar in Romania poate exista o astfel de social-democratie cu TVA 24% la orice tine de existenta! Dreapta? Dar se cunoaste de cand lumea ca dreapta autentica se rezuma la principiul "Nimic de la stat, nimic la stat"! Iar asa-zisa dreapta romaneasca are drept doctrina "Totul de la stat, nimic la stat!". Iar Ponta, prin ultimele sale declaratii (poate sub influenta unor prafuri - el face parte oricum din generatia aceasta), reconfirma faptul ca dreapta-stanga in Romania e acelasi lucru, adica smenuiala pe fata, doar metodele difera! Atentie la urmatoarea afirmatie a acestui Ponta: "Asta cu dreapta, hai sa fim serioşi. La prezidenţiale oamenii votează în primul rând candidatul!" Individul are spirit de observatie, numai ca a intors-o ca la Ploiesti facand referire doar la prezidentiale! Ori, de ceva vreme incoace, nu doar la prezidentiale voteaza oamenii candidatul, ci si la alegerile parlamentare sau locale. 
Morala care rezulta din vorbele lui Ponta ar fi urmatoarea: " - In Romania e fix pix stanga sau dreapta, nu exista partide cu doctrine, ci doar partide cu povesti despre doctrine! Ce mare smecherie daca PSD minte ca e de stanga, nu v-am spus adineauri ca eu am votat mereu cu ceilalti care mint ca ei sunt de dreapta? Acum v-ati prins ca toti suntem la fel, adica toti suntem niste derbedei politici?" Da, asa este! Deci, Ponta a fost sincer la faza asta!
PONTA ESTE UN SIMPLU ESCROC POLITIC SI PENTRU REZERVISTI


Cu ocazia dezvaluirilor lui Ponta, sa ne readucem aminte inca o data de ce Ponta este un simplu escroc politic pentru militari. Cunoastem toti promisiunile acestuia vizavi de rezervisti inainte de prima inscaunare (7 mai 2012) - cum ca va inlatura in regim de urgenta abuzurile savarsite de regimul portocaliu contra militarilor romani - abuzul principal fiind desfiintarea dreptului la pensii militare. Ar fi trebuit in baza respectivelor promisiuni, sa ni se reacorde dreptul la pensii militare, inca de acum cca. 2 ani - doar acesta a fost abuzul principal savarsit de regimul portocaliu, nu? Numai ca promisiunea s-a dovedit a fi o simpla gogonata marca Ponta, adica am ramas tot fara pensii militare. Asa este, nu?

Insa, regimul portocaliu a mai lasat in urma si un alt abuz in afara de desfiintarea dreptului la pensie militara: 26500-70000 de rezervisti cu pensii diminuate, in situatii de multe ori dramatice. Sa ne readucem aminte  cum ne-a tratat Ponta si pe cei cu pensiile diminuate!

Faza I: Guvernul Ponta I a fost instalat pe data de 7 mai 2012.  Inainte de luna mai 2012, deci pe vremea cand PSD se afla in opozitie, cativa parlamentari din opozitie printre care si 10 parlamentari PSD in frunte cu Lia Olguta Vasilescu, au initiat proiectul de lege aici. Un proiect cu adevarat reparatoriu pt. rezervistii cu pensii diminuate: nu oferea nicidecum pensii militare, dar dupa cum se observa in proiectul initial - pensiile ar fi revenit la vechiul cuantum, nu ar fi fost nici "inghetate" ca acum (tot Ponta ne-a facut bucata cu "inghetarea" pensiilor prin Legea nr. 241/2013), si s-ar fi returnat si diferentele. La data de 7 mai 2012, proiectul era deja aprobat de Senat in forma initiala, USL avea puterea deplina in Parlament, Ponta premier - mai era necesara doar votul in Camera Deputatilor. Lovitura sub centura referitor la proiectul mentionat pt. a deveni lege a venit insa exact de la Ponta. Care nu si-a dat avizul pt. proiect in forma initiala. De fapt, Ponta a schimbat pur si simplu intregul proiect initial care a ajuns la vot in Camera Deputatilor (14 iunie 2012) in halul acesta (Legea nr. 112/2012). Asadar tot cu pensii diminuate am continuat sa ramanem, si fara sa ni se returneze sumele restante asa cum prevedea proiectul initial.

Faza a II-a:  Ponta nu si-a batut joc de rezervisti doar prin cele mentionate pana acum, ci a continuat si in Guvernul Ponta II. Inainte de alegerile parlamentare din decembrie 2012, pt. a fi sigur ca nu ii va avea ca oponenti in campanie pe rezervisti in randurile carora nemultumirea devenea din ce in ce mai acuta, ne-a mai mintit o data cu ceea ce deja ne mai mintise si inainte de Guvernul Ponta I (vinovat e cine a pus botu' si a doua oara, escrocii oricum incearca). Deci, tot fara pensii militare suntem si acum. 
In ce priveste pe cei cu pensii diminuate, Ponta a fost capabil de una dintre cele mai mari escrocherii politice cu scop de prostire in masa a rezervistilor. In niciun stat nu vom mai gasi o astfel de escrocherie, doar in Romania! USL a votat ceea ce a dorit Ponta. Este renumita Lege nr. 241/2013, o lege-cameleon care prin Art. 1(1) a reintregit pensiile diminuate, dar care prin Art. 1(4) recupereaza pana la ultimul cent asa numitele reintregiri prin neactualizarea pensiilor celor in cauza, adica prin inghetarea acestor pensii (la cei mai multi) pe viata. Cat priveste rambursarea diferentelor? Dar ar fi fost culmea sa introduca asa ceva in Legea nr. 241/2013, din moment ce nu a fost de acord cu acest lucru nici in cazul celor mentionate la Faza I.

Faza a IV-a: Ponta a firmat ca "pensiile speciale sunt un subiect tabu între România şi Comisia Europeană". Chiar asa? Atunci de ce britanicii au pensii de serviciu (militare)? Si nici nu au de gand sa le desfiinteze. Britanicii au drept de pensie militara dupa minim 18 ani de serviciu, cu acordare imediata. Oricine, de la general la soldat. Mai mult! Britanicii acorda si celor cu 2-18 ani de serviciu care nu indeplinesc conditiile pt. pensie militara, un fel de renta militara in functia de vechimea in serviciu (la implinirea varstei de 65 de ani). Referitor la acest fapt, dar C.E. cunoaste ca militarii romani nu sunt platiti la "tarif orar" ca alti contribuabili si au si interdictii la contributii din cauza propriului statut? Desigur ca nu cunoaste! De ce - daca in Romania la pensionare militarii au acelasi regim cu civilii? Este cumva tabu in Romania ca acest fapt sa nu fie cunoscut de C.E.? Nu este tabu, este doar superficialitate si prostie politico-mioritica! Intrucat C.E. are drept principii - drepturi egale in conditii juridice egale. Adica si la salarizare, si la drepturi fundamentale - nu doar la pensionare! Numai ca Ponta, la fel ca Boc - este un simplu mioritic nascut din eroare!

Dar ce ne mai miram atat despre acest Ponta? Tocmai a dovedit prin faptele sale in 2 ani de mandat in forma continuata, si mai nou si prin dovezile de tradare a propriului partid, faptul ca, in realitate, acesta este tot un fel de Boc pentru romani. Diferenta intre ei este e ca primul lovea cu barda - direct, iar Ponta "asasineaza" numai pe "la spate", hlizindu-se la noi! Si Ponta este doar un parvenit si un demagog politic, fapt pt. care poate fi aruncat si acesta la groapa istoriei, fara regrete! Cei regrupati ideologic in jurul celor exprimate pe acest blog, suntem 100% apolitici. Nu ar trebui sa ne intereseze de PSD si Ponta! Dar totusi, sa fii seful unui partid de stanga in care unii cetateni poate chiar cred din convingere - au acest drept, si sa votezi cu dreapta? E prea de tot d.p.d.v. al oricarei moralitati! Acum poate au inteles si "scepticii" materialul "Ce clar se observa axa cu Ponta presedinte si Basescu premier!" Doar intre fufe - centuriste sau politice sa fie, nu exista deosebiri de moralitate, niciodata! Tot fufe raman!

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA -In atentia tuturor rezervistilor – Pentru al treilea an consecutiv, cineva isi bate joc de rezervisti, inundand Internetul cu stirea ca „ieri, marti”(urmeaza data), s-ar fi votat in plenul Senatului un amendament la Legea 223/2015, privind revenirea la plafonul de 100% si la baza de calcul de 85% pentru pensiile militare de stat, lege promulgata dar neaplicata ca urmare a aparitiei OUG57/2015. Am verificat .... Ieri, 9 aprilie, Senatul nu s-a intrunit in plen. S-au intrunit comisiile si o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat. Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”. Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a …
VINERI 15 FEBRUARIE 2019   ORELE                                12.00 - 14.30
LA CENTRUL ,, CULTURAL  UNESCO 
 IONEL  PERLEA ,, VA AVEA  LOC  ȘEDINȚA  COMUNĂ A CELOR DOUA FILIALE ALE SCMD IALOMIȚA.


 IN DATA DE 15.02 2019  , LA CENTRUL CULTURAL UNESCO IONEL PERLEA  VA AVEA LOC O MANIFESTATIE CULTURALĂ ÎMPREUNĂ CU ASOCIAȚIA DIMITRIE CANTEMIR  .  

DIN PARTEA CONDUCERII CENTRALE PARTICIPĂ  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA DOGARU ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA

ACTIVITATEA SE DESFĂȘOARĂ ÎN DOUĂ PĂRȚI.

ÎN PRIMA PARTE TIMP DE 45 - 50 DE MINUTE SE VOR PREZENTA RECENZIA UNOR CĂRȚI DE CĂTRE COLEGII DE LA ASOCIAȚIA CULTURALĂ DIMITRIE CANTEMIR.


ÎN PATEA A DOUA  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA  DOGARU  ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA  NE VOR PREZENTA SITUAȚIA CU CARE SE CONFRUNTĂ TOȚI REZERVIȘTII DAR ȘI ACTIVII ÎNDIFERENT DE CADRUL DE ACTIVITATE ÎN  CADRUL  SNAOP.

LA ACESTĂ ACTIVITATE SUNT INVITAȚI TOȚI MEMBRI DE SINDICAT , FOȘTII MEMBRII DE SINDICAT , TOȚI REZERVIȘTII INDIFERENT DE ORGANIZAȚIA , FEDERAȚIA SAU LIGA APARȚI…