Treceți la conținutul principal

joi, 28 august 2014

Ce avem cu aviatorii? De ce ne batem joc de bătrâneţile lor, după ce şi-au servit semenii cu demnitate şi foarte mult curaj?

Motto: De multe ori o zi, o singură zi, poate fi prea mult

Oameni buni,

Ce avem cu aviatorii? Ce avem cu breasla aceasta semeaţă de zburători? De ce ne batem joc de bătrâneţile lor, după ce şi-au servit semenii cu demnitate şi foarte mult curaj?
Aviatorii pensionari au muncit necondiţionat pentru pasagerii lor. Nu au refuzat curse, indiferent de timp şi de timpuri, pentru a-i transporta acolo unde aveau nevoie.  
Au avut o viaţă zbuciumată, o viaţă riscantă, au sacrificat familii, sărbători, nopţi lungi, totul pentru a decola şi a ateriza în siguranţă, ducându-şi misiunea la îndeplinire. Aceşti oameni aşteaptă să se repare o nedreptate.
Nu mai sunt tineri! Timpul nu mai este în favoarea lor! Mulţi, mulţi dintre ei, s-au dus. S-au dus la cer, acolo unde iubeau să stea şi în timpul vieţii, când se ridicau în zbor. Vă rog, nu mai faceţi comparaţie între meserii! Fiecare riscă mai mult, mai puţin sau de loc.
Nicio breaslă nu este la fel cu alta. Unele necesită ani mulţi şi grei de pregătire, iar riscurile sunt direct proporţionale. Se compară în mass media frecvent un chirurg cu un pilot. Este adevărat, amândoi au mâini de aur! Dar.....cât trebuie sa greşească un chirurg pentru a ajunge la sute de victime, ca în cazul unui aviator, o singură dată? Poate greşi un chirurg într-o carieră de sute de ori? Nu ştiu!! Ştiu ca un pilot greşeşte o singură dată. Atât!
De ce nu ne gândim că mâna aceasta de pensionari, cu aripi pe trese, se stinge cu regretul că au fost umiliţi şi chinuiţichiar atunci când aveau dreptul la tihnă şi un trai liniştit?
Au aşteptat ani, ani grei, pentru dreptate. Nu putem şi nici nu avem dreptul să le cerem să aştepte în continuare, când ceasul lor biologic se apropie de sfârşit.
Nici completele de judecată, prin domnii judecători, nu vor să încheie acest calvar al bătrânilor aviatori. Sunt ani de zile de când se aşteaptă o decizie definitivă.
Cele mai multe dintre pensiile speciale, au fost rezolvate şi beneficiarii lor au fost repuşi în drepturi, cu mult timp în urmă. Aviatorii cu ce au greşit ca să suporte acest prejudiciu material? An după an! Lună de lună! Nu este discriminare?
Se pregătesc alegerile. Toată lumea este în campanie electorală, de la mic la mare. Urlă difuzoarele televizoarelor şi ale radiourilor. Uite domnule! Toată lumea face politică acum!
Oare cu cine vor vota piloţii la prezidenţiale? Este adevărat, ei sunt puţini, au rămas din ce în ce mai puţini. Paradoxal, sunt mulţi, destul de mulţi, împreuna cu familiile lor şi cu toţi prietenii.  Oare cu cine vor vota toţi?

Cu stimă,
Tot eu, un nimeni, fără de putere
rusuroiiv@gmail.com

PS: poate din întâmplare aceste rânduri vor fi citite şi de cineva din Guvern, de cineva din Parlament, de cineva care poate face dreptate. Este o aşteptare prea tensionată, este o agonie!

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor