Treceți la conținutul principal

marți, 19 august 2014

Profilul lui Naum(ovici) Ponta din perspectiva psihiatrilor: un "mitoman" politic afectat si de sindromul dedublarii personalitatii!

Caracterizarea apartine unui profesionist, respectiv Prof. univ. dr. Florin Tudosepsihiatru si Doctor în Ştiinţe Medicale. Acesta a realizat o descriere a profilului nu numai psihologic, ci si psihiatric al diversilor candidati la prezidentiale. Pentru conformitate si echidistanta, profilul tuturor candidatilor la prezidentiale poate fi consultat aici. Ceea ce frapeaza in descriere este ca daca in ceea ce priveste profilul psihogic, toti candidatii au de lucru mai mult sau mai putin la modelarea propriei personalitati - ceea ce e normal de altfel,  dintre acestia se detaseaza cineva care a sarit deja gardul din gradinapsihologica in cea psihiatrica. Iar acesta este premierul actual al Romaniei, V. Ponta.

Prof. univ. dr. Florin Tudose a realizat un profil din perspectiva psihiatrica a lui Ponta care ar trebui sa dea frisoane oricui. Din caracterizarea acestuia atrage atentia o afirmatie probata legata de dedublarea personalitatii despre care rezervistii cunosc ca este perfect reala. "Dedublarea personalităţii - e un caz unic în istoria politică a României, nu am văzut până acum aşa ceva, nu am văzut persoane care să voteze într-un fel ca premier (nota: este vorba despre proiectul de lege privind Rosia Montana inititat de Guvernul Ponta despre care Ponta a afirmat insa ca nu il va vota in Parlament) , să trimită o lege pe care n-o votez pentru că eu, ca deputatul Ponta, nu sunt de acord cu legea premierului Ponta." Ori, rezervistii cunosc bine ca sindromul dedublarii personalitatii la V. Ponta este un stil de viata pt. acesta. Daca ar fi numai atat, insa respectiva dedublare a personalitatii este periculoasa intrucat se regaseste si in alte acte normative emise de regimul acestuia, nu numai in cel precizat de Prof. univ. dr. Florin Tudose. Trei exemple:  

in vremea cand Ponta se afla in opozitie, parlamentarii acestuia au initiat un proiect de lege care este acesta
PL-x nr. 102/2012. Proiectul initial a continut 2 prevederi esentiale care au disparut insa subit dupa ce Ponta a preluat puterea. Cele 2 prevederi care au disparut la indicatiile lui Ponta din proiectul initial: reintregirea pensiilor diminuate ale rezervistilor si rambursarea catre acestia a sumelor retinute de stat. Astfel a aparut Legea nr. 112/2012. Cu alte cuvinte, Ponta una a initiat si alta a votat! Asadar, sindromul dedublarii personalitatii este demonstrat!

- este cunoscut si cazul Legii nr. 241/2013, numita in zeflemea ca fiind reparatorie ale unor abuzuri ale fostului regim. Se cunoaste insa ca legea emisa de coalitia lui Ponta este o capodopera a ipocriziei politice romanesti. Prin articolul 1(1) din lege, Ponta s-a prefacut ca reintregeste de la 1 octombrie 2013 pensiile diminuate ale rezervistilor, insa prin art. 1(4) pensiile asa-zis reintregite nu mai sunt actualizate ca la ceilalti pensionari din Romania, ci sunt pur si simplu inghetate (la multi pe viata). D.p.d.v. matematic ce a facut Ponta, este mitocanie pura: acesta deduce an de an si luna de luna sumele cuvenite a fi fost acordate pt. actualizare celor in cauza, din sumele destinate pt. asa-numita reintregire.  Este drept ca aici sindromul dedublarii personalitatii (este evident ca legea este cu totul altceva decat a dorit sa exprime) este combinat si cu elemente de ipocrizie politica.

- chiar in aceasta perioada guvernul Ponta a mai initiat un proiect de lege, asa numit al "amnistiei pensionarilor". Proiectul este aici. Proiectul atrage atentia rezervsitilor printr-un articol care in cazul in care acest Ponta si coalitia sa ar fi avut vreun dram de seriozitate in ei, nu ar fi avut ce cauta in proiectul de lege. Este vorba despre art. 4 care elimina din Legea nr. 241/2013 prevederea ca rezervistii sa nu returneze retroactiv eventualele sume de bani achitate in mod eronat, in plus, de catre casele de pensii de-a lungul timpului Ori, prin modificarea mitocaneasca impusa prin "legea amnistiei" asupraLegii nr. 241/2013, rezervistii in cauza devin victime sigure ale art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 care prevede negru pe alb ca institutiile caselor de pensii pot recupera oricand, orice sume achitate in mod eronat in plus, incapand cu ianuarie 2011. Si aici apar atat sindromul dedublarii personalitatii (este evident ca Ponta s-a razgandit asupra Legii nr. 241/2013), cat si  aceleasi elemente de ipocrizie politica.




"Prin acţiunile şi declaraţiile sale, Victor Ponta trădează un comportament de "mitoman politic, cu o personalitate gonflată politic", care trăieşte într-o realitate paralelă, cea a propriilor dorinţe. "În ultimele zile, Ponta a început să meargă prin biserici. Bate bisericile patriei... Foarte frumos dacă-l animă vreun sentiment religios! Nu ar trebui s-o facă public. Etalarea credinţei în public este jenantă şi împotriva perceptelor Bisericii. (...) Am aflat că Ponta a participat la Revoluţie, că a fost bătut la Mineriadă, că a votat când nu avea vârsta de votare, acum aflăm că din copilărie, poate chiar dinainte de a veni pe lume, merge regulat la biserică. Ponta nu este un novice pe piaţa politică. Premierul îşi inventează propria biografie", mai spune Tudose.

"Ca un fel de diagnostic politic, rar s-a văzut un mitoman politic aşa de bine structurat şi de organizat. Se recreează, ca în "1984", al lui Orwell. Pozele de pe reţelele de comunicare se schimbă ca pe vremea lui Ceauşescu. Îşi completează cu imaginarul propriu cum crede că va fi mai bună imaginea lui, dar acest lucru nu face decât să deruteze alegătorul", explică psihologul, care atrage atenţia asupra faptului că premierul îşi dedublează personalitatea.

"Dedublarea personalităţii - e un caz unic în istoria politică a României, nu am văzut până acum aşa ceva, nu am văzut persoane care să voteze într-un fel ca premier, să trimită o lege pe care n-o votez pentru că eu, ca deputatul Ponta, nu sunt de acord cu legea premierului Ponta", spune Tudose.

În ceea ce priveşte intenţia premierului de a candida la Preşedinţie, Tudose susţine că face acest gest "ca şi când n-ar fi dorinţa lui".

"Din păcate, o face ca şi cum nici n-ar fi dorinţa lui. Acesta e sentimentul, văzând cum se zbate. Mai simplu ar fi să facă un program, decât să spună tot timpul că ne va scăpa de Băsescu. (...) Cred că există şi vinovaţi exteriori. Vinovaţii din politică - personaje Adrian Năstase care l-a făcut "micul Titulescu din profil". Nu are nimic în comun cu el. L-a mai ajutat şi socrul său. Socrul său vrea pentru fiica sa un preşedinte în familie. Cred că e împins. A şi spus că nu vrea să candideze. Cum putem şti noi? Trebuie să ştim, noi, alegătorii, ce vrea viitorul preşedinte al României. (...) Am mai avut un preşedinte care trăia cu fantasma că o să ne ducă pe drumurile nebătute ale socialismului, unde nu mai fusese nimeni, şi acolo o să ne fie foarte bine... Până la urmă, acela a trebuit împuşcat pur şi simplu", încheie psihologul. 
 

De retinut: descrierea profilului psihologico-psihiatric al lui Ponta nu este realizata de un politician, nici de un jurnalist, ci de un profesionist in domeniu!

 Mic dictionar explicativ
 
Mitomanie: s. f. Boală psihică caracterizată prin tendinta de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate; p. gener. mania de a minti.
Dedublarea personalitatii: este o tulburare a unitătii constiintei de sine, care se caracterizează prin aparitia în alternantă, a unei prime personalităti si a uneia sau mai multe personalităti secundare la acelasi subiect. Dedublarea de personalitate intervine pe fondul unor tulburări psihice, iar adesea persoana suferindă trăieste cu convingerea că este o altă persoană (...).
De ce Naum(ovici)date suplimentare pe care Ponta nu le-a infirmat niciodata gasiti aiciNu conteaza asa de mult etnia, numai ca Ponta nu este inca decis asupra obarsiei sale, pretinzand ca ar avea ba origini austro-ungare, ba italiene - dupa cum bate vantul. Nici nu mai e de mirare! Cu acest sindrom al dedublarii personalitatii Ponta ar fi in stare sa isi gaseasca si ceva origini kenyene doar sa semene cu Obama! Mai grav este ca la nivel de premier, desi Romania este in recesiune tehnica, regasim aceeasi dedublare a personalitatii. Ponta minte degajat ca avem crestere economica - in conditiile in care oricine cunoaste ca contractarea PIB determina automat scadere economica, si nu crestere. Niste intrebari fara raspunsuri privind personalitatea lui Ponta apar si aici.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor