Treceți la conținutul principal

joi, 7 august 2014

Rezervistii cu retineri din pensii operate urmare a erorilor privind grupele de munca beneficiari ai Legii nr. 241/2013, sunt rugati sa citeasca cu atentie! Extrem de posibila ambuscada "pontista"!

Pe site-ul Ministerului Muncii se afla in dezbatere proiectul de lege asa-numit al "amnistiei" pensionarilor, care insa ii priveste punctual si pe toti rezervistii care au avut retineri din pensii pana la data de 01.10.2013 urmare a erorilor functionarilor caselor de pensii privind calculul grupelor de munca. Este vorba despre proiectul de lege de aici.

A se citi cu atentie in special art. 4 din proiectul de lege.

Art. 4 din proiectul de lege privind "amnistia" pensionarilor

Greu de interpretat! Sau mai bine spus ce rezulta, pare incredibil! La prima vedere, prin eliminarea partii a 2-a din aln. 2 al art. 2 din Legea nr. 241/2013,  Ponta mai da o lovitura rezervistilor, in sensul ca da liber ministerelor sa recupereze sumele de bani acordate in urma calcului eronat privind grupele de munca. Va readucem aminte ca alineatul vizat a fi modificat, apare in forma initiala in Legea nr. 241/2013, astfel: "Art. 2 (2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se platesc in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor, iar cele de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se recupereaza, indiferent daca au fost sau nu emise decizii in acest sens". In consecinta, proiectul de lege de pe site-ul ministerului elimina ultima parte (cea subliniata) din textul Legii nr. 241/2013 - caz in care persoanele aflata in situatia respectiva vor fi obligate sa returneze niste sume de bani, urmare a calcului eronat privind grupele de munca. 

Interpretarea trebuie insa neaparat corelata cu intregul text al proiectului de lege publicat pe site-ul M.M.P.S. si in special cu art. 1, mentionat mai jos:

Dupa cate se observa, articolul este foarte ambiguu. Cine stabileste daca interpretarile au fost sau nu unitare? Pe de alta parte, a stabili ca un functionar a aplicat in mod eronat niste prevederi, inseamna si raspunderea administrativa a acestuia! Cu alte cuvinte, Curtea de Conturi il va pune sa achite sumele achitate in mod eronat pe functionarul respectiv! Ori asa ceva nu a existat si nu exista in Romania unde doar cetatenii platesc mereu, stim doar ca asa este constituit sistemul administrativ-financiar romanesc.

Pe de alta parte, este ilogic sa fie eliminat din Legea nr. 241/2013 partea de articol care stipuleaza clar ca nu se recupereaza de la rezervisti sumele cauzate de calculul eronat al grupelor de munca, numai ca rezervistii sa apara si ei cumva in proiectul de lege privind "amnistia". Decat numai daca art. 1 (1) din proiectul de lege al "amnistiei" ascundealtceva. Ca fler, mai mult ca sigur ca in urma interpretarilor "unitare" asupra faptului ca "interpretarile neunitare" au fost de fapt "unitare", va urma o mare "amnistie" la adresa rezervistilor tradusa prin returnarea tuturor sumelor de bani rezultate in urma calculului eronat al grupelor de munca de catre cei in cauza. Ce mare minune la cate ghidusii legislative ne-a mai tras Ponta pana acum?

In sfarsit - cunoastem stilul "pontist" de a arunca fumigene electorale stil proiecte de legi care ulterior se dovedesc simplecapcane tot electorale! Intregul proiect de pe site-ul Ministerului Muncii (in partea de jos a site-ului la "Transparenta decizionala)" este mai degraba inaplicabil prin prisma formularii art. 1(1) pt. vreun pensionar, singurul element cert din proiect fiind faptul ca ce era sigur in Legea nr. 241/2013 pt. rezervisti, acum a devenit incert! Caz in care, ipoteza cea mai plauzibila este aceea ca proiectul este dedicat recuperarii unor sume de bani de la rezervisti, pt. a fi donate in alte parti in scopuri electorale (a se vedea un comentariu de la subsol privind aceasta ipoteza)In sprijinul ipotezei mai intervine un detaliu. Marea "amnistie" viza nu doar pensionarii, ci si gravidele executate fiscal urmare a erorilor interpretarii legislatiei. La capitolul Transparenta decizionala  apare si un proiect separat pt. mamici! Desi era logic sa fie un singur proiect pt. pensionari si gravide daca tot era vorba de "amnistie"! Logica "pontista" a separarii celor 2 proiecte privind aceeasi cauza este impecabil de ipocrita: cel privind pensionarii in general - este inaplicabil in folosul lor, dar va fi adoptat in regim de urgenta doar pt. a procura bani de la rezervisti si care vor fi deturnati pt. campania electorala in folosul intereselor lui Ponta, iar cel pt. mamici va fi adoptat la Sf. Asteapta - adica dupa ce acestora le vor fi fost retinute oricum in totalitate niste sume pe care care prin proiectul de lege statul nu le mai da inapoi.

 ***
Va readucem aminte ca Legea nr. 241/2013 este capodopera marca Ponta. In urma legii respective 70 000 de rezervisti au pensiile inghetate, la multi pe viata - regimul Ponta ambaland diminuarea bruta lasata mostenire de Boc, in ambalaj PSD-ist  sub forma diminuarii inverse (prin neactualizare).

Jenantul articolul din L. 241/2013 care diminueaza din nou pensiile rezervistilor prin neactualizarea lor

Lucrurile au deraiat asa de puternic pe scena politica in ultimii ani in ceea ce priveste dispretul acordat cetatenilor (militarii sunt primii dispretuiti) de diversele clanuri politice care actioneaza in stil pur mafiot, incat mai mult ca sigur ca va urma o toamna-iarna si in Romania cu "incinse" nu doar la figurat ca pana acum, ci mai ales la propriu! 

Nota: Cu scuzele de rigoare pt. faptul ca materialul initial a fost modificat si multumiri celor care si-au adus contributia la corectarea acestuia!  


UPDATE

In situatia in care ca se confirma ca bizara modificare a Legii nr. 241/2013 prin legea "amnistiei" pensionarilor nu este intamplatoare, ci contine un nou atac financiar contra rezervistilor, banii care vor fi retinuti celor in cauza ar trebui sa fie cei directionati catre 19 000 de cantareti bisericesti carora Ponta le-a facut un cadou electoral printr-o ordonanta de urgenta aprobata pe sub masa. Se stie despre implicarea de catre Ponta a B.O.R. in propria campanie, acum este totul clar, nu? Actul normativ a fost aprobat pe 31 iulie, fără dezbatere publică şi fără a fi anunţat de Guvern nici înainte, nici după şedinţa în care s-a adoptat. De retinut si un alt aspect privind caracterul ipocrit a lui Ponta! Ponta nu a adoptat niciodata o ordonanta de urgenta pt. rezervisti in ciuda situatiei critice a acestora (nici macar pt. femeile gravide acum), invocand faptul ca nu se substituie Parlamentului. Exemplul cu adoptarea pe sest a ordonantei mentionate demonstreaza insa inca o data ca se substituie ori  de cate ori e vorba de propriul interes si al clicii sale politice, Ponta fiind doar un simplu gargaragiu politic!

UPDATE

Sunt din ce in ce mai multe date conform carora asa-numita lege a "amnistiei pensionarilor" este dedicata recuperarii unor sume de bani de la rezervisti. Inainte de aparitia proiectului de lege cu "amistia", mass media citand surse ale M.M.P.S. declara vreo 800 de cazuri de pensii ilegale - toti civili. Numai ca ieri Ministerul Muncii a anuntat brusc ca sunt 10 000 de pensii "ilegale". Diferenta de 9 200 de noi "ilegalisti" nu poate proveni decat din manevra modificarii L. 241/2013 prin art. 4 din Legea "amnistiei", datele problemei inducand ideea ca cei 9 200 noi "ilegalisti" fabricati artificial din pixul lui Ponta, sunt rezervisti. Dupa cate cunoastem, articolul 2 (2) din Legea nr. 241/2013 a stopat retinerile din pensiile rezervistilor, urmare a erorilor de calcul ale functionarilor caselor de pensii, retineri care ar fi trebuie sa fie operate incepand cu luna iulie 2013 daca nu intervenea Legea nr. 241/2013. Au fost 2 tipuri de erori:

- in principal, din cauza calculului eronat al grupelor de munca urmare a aplicarii la un moment dat a HG-S 1019/2010 tuturor celor in rezerva, ceea ce a condus la ridicarea grupelor de munca cu o treapta, in special de la nivelul "conditii deosebite" la "conditii speciale". Eroarea a fost drept urmare a ordinului politic al momentului emanat de G. OPREA.
- in secundar, din cauza diverselor erori ale functionarilor caselor de pensii care initial au emis decizii de pensii cu anumite cuantumuri, ulterior institutiile au emis decizii cu cuantumuri mai mici decat cele inscrise din deciziile initale. 

In ambele situatii, daca nu ar fi fost emisa Legea nr. 241/2013 cu referire punctuala la art. 2(2), persoanelor mentionate ar fi trebuie sa li se opereze retineri de 1/3 din pensii pana la recuperarea diferentelor. Proiectul legii "amnistiei" elimina insa din continutul art. 2(2) exact acea prevedere care a stopat retinerile din pensii persoanelor in cauza. Drept urmare, modificarea art. 2 (2) din Legea nr. 241/2013 ii pune de fapt la plata pe rezervistii "amnistiati" initial prin legea mentionata,retroactiv! Acestia se alatura astfel celor 70 000 de rezervisti cu pensii inghetate pe viata de Ponta si celor altor catorva sute de rezervisti executati deja silit in acest moment de casele de pensii pt. diverse alte erori care apartin in exclusivitate tot statului.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor