Treceți la conținutul principal

Generalul Iordache Olaru: "UNPR nu a făcut nimic pentru mine şi familia mea, dar nici pentru Armata României"

Data publicarii: 23.05.2012 12:51:00
“Un uneperist de serviciu, pe nume Popescu Dumitru Iulian, preş. al UNPR Sector 3, mi-a trimis o scrisoare de <dragoste>. I-am răspuns cu o recomandată”. Aşa îşi motivează Generalul Maior ® Iordache Olaru scrisoarea publică prezentată mai jos. Pe preşedintele UNPR Sector 3 Popescu Dumitru Iulian, îl găsim prezentat pe site-ul Alegeri Tv. Din CV-ul acestuia aflăm că, în perioada 2000-2003, a lucrat în Ministerul Sănătăţii, ca membru în Comisia de Transparenţă din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar în 2004 a fost coordonator al elaborării Strategiei pentru Reforma Sistemului Sanitar. Recent, a avut o neinspirată “corespondenţă” cu Generalul Iordache Olaru, unul dintre cei mai activi militanţi pentru drepturile Armatei. Acesta îi răspunde aşa:

Stimate domn,
Deşi nu ne cunoaştem, am fost surprins de scrisoarea pe care mi-aţi trimis-o. Mai mult, am fost ofensat să constat că vă arogaţi merite în legătură cu cuantumul pensiei şi statutul meu de “senior privilegiat” al sectorului 3.

Sunt sigur că nu aţi avut curiozitatea să ştiţi cui vă adresaţi, pentru că, altfel, aţi fi ştiut mai multe despre profilul meu caracterial şi experienţa mea profesională, care nu puteau să aibă vreo legătură cu activitatea dvs. de partid şi cu ceea ce partidul dvs. a făcut pentru mine şi Armata ţării. Altfel, aţi fi înţeles că datorez totul familiei şi obstinaţiei mele de a-mi face datoria faţă de ţară, in structuri euroatlantice, dar şi într-o poziţie relevantă în SMG, ca şef al Direcţiei Planificare Strategică, cu gradul de general-maior. De asemenea, mai puteaţi să constataţi că, după trecerea în rezervă, am avut câteva ieşiri publice, care doreau să aducă în atenţia clasei politice, inclusiv a conducerii UNPR, repere ale stării armatei, dar şi propuneri şi măsuri concrete de stopare a degradării condiţiilor de viaţă, înzestrare şi instrucţie ale militarilor.

Mă voi referi doar la întârzierea, cu cel puţin 3 ani, a achiziţiei avioanelor multirol. Puteţi pune şi in sarcina UNPR acest eşec, care va face ca România să ceară ajutorul altor state membre NATO, pentru a ni se asigura poliţia aeriană.
Umilitor şi dezamăgitor, pentru o ţară ai căror militari au făcut sacrificii, pentru integrarea in Alianţă, mulţi dintre ei fiind obligaţi să îşi abandoneze cariera militară, înainte de vârsta legală de pensionare, în numele standardelor NATO, modernizării şi reformei armatei României. Faptul că partidul dvs. nu a făcut nimic, pentru creşterea capacităţii combative a Armatei, mă determină să reafirm că scrisoarea nu trebuia să mi-o trimiteţi şi că, de fapt, ministrul dvs. ar trebui să se ruşineze şi să recunoască faptul ca UNPR, solidar cu alte partide, a continuat să batjocorească şi să trimită în derizoriu calitatea de militar, de altfel, onorantă in alte state.

Pe de altă parte, adoptarea legislaţiei samavolnice privind “recalcularea, revizuirea şi revizuirea-recalcularii pensiilor militare”, iniţiată, susţinută şi aplicată de partidul dvs, a bulversat ierarhii şi destine, a ridicat îndoieli şi suspiciuni, în legătură cu profilul profesiei şi statutul de militar, aducând gravă atingere spiritului şi unităţii de corp. Nicicând militarilor nu le-au fost date ocazii să audă invective şi epitete greu de reprodus, care nu au nicio legatură cu efortul, sacrificiul, onoarea şi demnitatea de militar.

Angoasele recalculării pensiilor, bugetul de “avarie”, la care făcea deseori referire ministrul apărării din partidul dvs, degradarea continuă a profilului moral al celor îmbrăcaţi în uniforma Armatei României, au atins un prag care sfidează calitatea de militar al unei ţări membre NATO şi pe care trebuie să vi-l asumaţi onest şi cu responsabilitate.

În sfârşit, sper că aţi înţeles că nu aveţi niciun merit în legătură cu cuantumul pensiei mele, că nu va bucuraţi de respectul meu, că nu aveţi dreptul să-mi folosiţi numele şi calitatea mea de militar în rezervă, că nu vă voi vota şi că vă dispreţuiesc.

Dacă doriţi, asa cum afirmaţi în scrisoare, să ţineţi cont de opiniile şi propunerile subsemnatului, vă rog să căutaţi numele meu pe google, unde veţi găsi toate scrisorile, articolele şi luările mele de poziţie, care ar fi trebuit să fie cunoscute, inclusiv de fostul ministru al apărării.

Ca să vă ajut la selecţia lecturilor, vă recomand, cu prioritate, titlurile
“Umilirea armatei naţionale”,
“Armata României dezonorată” şi
“Comandantul Suprem la raport!”
,
din care sper că veţi înţelege că, dincolo de lozinci patriotarde, bilanţuri festiviste şi ipocrizie politică,
UNPR nu a făcut nimic pentru mine şi familia mea, dar nici pentru Armata României.

Iordache Olaru, general-maior în rezervă

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar