Treceți la conținutul principal

luni, 14 noiembrie 2016




CABOTINII

Pentru bătrâni timpul trece mai repede. Un hâtru ar spune că timpul stă pe loc şi doar noi trecem prin el. Înclin să-l cred pentru că hâtrul, în afară de a fi glumeţ şi pus pe pozne, este şi deştept.
Mai ieri a fost primăvara şi acum îl aşteptăm pe Moş Nicolae,… apoi pe Moş Crăciun  şi iar s-a mai dus un an.
Între cei doi „Moşi” va trece în nefiinţă „Moş Parlament” pentru a se naşte altul. Cui foloseşte!? Promisiunile, cu prisosinţă poporului, foloasele, mai cu seamă aleşilor, pentru că într-o lume în care parlamentarii de calitate se vor afla în inferioritate numerică, tonul îl dau cabotinii.
Din nefericire pentru noi, alegătorii, constatăm că unii oameni politici care au fost, sunt sau se vor conducători „dau cu bâta`n baltă” şi, chiar dacă sunt inteligenţi şi cu o cultură peste medie, au momente în care devin actori mediocrii şi ne lasă un gust amar prin teatrul prost pe care-l joacă. De ce se comportă aşa? Pentru că le lipsesc cumpătarea, moderaţia şi măsura în toate, calităţi pe care le dobândeşti în timp şi nu prin studiu. „Sfatul Bătrânilor” a fost Parlamentul triburilor faţă de care tinerii purtau un deosebit respect nu numai pentru că erau bătrâni.
Evident că, fără a da nume, este de prost gust să faci politică prin uşă cu minorii, cum la fel de nefericite sunt afirmaţiile demagogice că am putea să ne batem cu pumnii în piept şi dacă am avea o armată puternică ca a statului San Marino. Adică să luăm de la armata ţării pentru a da la alţii, cum glăsuia o blondă care pe vremuri striga pe o scenă să-l votăm pe contracandidatul păcăliciului pe care-l susţinea ea (gura păcătosului adevăr grăieşte, dacă nu bate câmpii prin lumi paralele), făcând nişte calcule inocente din care rezultă că din cauza unor pensionari nu avem autostrăzi şi că le-am putea avea dacă pensionarii în cauză ar avea pensie „zero”.
Acum, chiar acum, când suntem înconjuraţi de orientări şi guverne care bat spre infraroşu cu aduceri în prima linie a panslavismului, în care şi Marea Neagră devine roşie, se găsesc demagogii autohtoni, la limita dintre trădare şi inconştienţă, să scoată „perle” de doi lei care pun paie pe foc.
Dacă vrem să fim respectaţi ca naţiune şi să mai avem ţara măcar între graniţele actuale, nu trebuie să fim foarte numeroşi dar este vital să fim foarte bine informaţi şi înarmaţi. Celor care încă mai bânguie le dau exemplul Israelului, o ţară mică (teritorial) cu o armată mare, înconjurată, ca şi noi, numai de „prieteni”, militari şi paramilitari.
În condiţiile în care nu am învăţat de la istorie că mai marii lumii, când interesele le-o cer, fac de multe ori jocurile pe sub masă, suntem pierduţi. Am ajuns să ne convingem acum, în ceasul al 13-lea, că un singur om politic, într-o anumită conjunctură, poate schimba alianţele globale… „pocnind din degete”.
Conjunctura internaţională este al dracului de greţoasă (puterile interesate de destrămarea U.E. folosesc o grămadă de minorităţi din diferite ţări pentru a-şi atinge scopul, cerând „drepturi” pentru acestea, inclusiv prin susţinerea de referendumuri, şi susţinându-le la acte de terorism şi dezordine) şi îmi vine să renunţ la o parte din pensie pentru înarmare şi pentru ordine internă (măcar de ar fi de folos) dar nu pentru autostrăzi pentru a face hatârul politicienilor cabotini care joacă prost pe timp de pace iar în caz de război spoliatorii ţării vor spăla putina, fugind de pe scenă pentru a lua primul avion spre paradisurile fiscale unde şi-au depozitat furăciunile, o parte din acestea fiind şi banii destinaţi autostrăzilor.
Într-o lume normală „paradisurile fiscale” ar trebui să nu existe dar atâta timp cât egoismul, infatuarea, goana după putere şi după bogăţie fără limite, ca şi sfidarea aproapelui conduc planeta Pământ, aceşti oameni bolnavi vor fi deasupra popoarelor.
Pentru ei nu există viaţa de apoi.
Cât dau politicienii pe armată, pe militari (excepţie fac, aşa cum am mai spus, parlamentarii patrioţi care se află, din păcate, în minoritate), se observă din „implicarea” pe care au avut-o aceştia din luna aprilie 2016 până în prezent, creându-ne iluzia că luptă pentru rezervişti dar, în realitate, frecând menta prin comisii cu Plx-ul nr.82/2016 pentru aprobarea O.U.G. nr.57/2015 care a modificat nelegal Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, lege care, dacă era specială, cum spun cei care chiar beneficiază de astfel de pensii, nu era modificată printr-un act normativ de nivel inferior înainte chiar de a intra în vigoare.
Şi uite aşa, au început să vină, odată cu apropierea Ignatului (Ignatul este în fiecare an în data de 20 decembrie dar în anul 2016 pică într-o zi de marţi; să nu fie trei ceasuri rele), pensii recalculate pe o lege măcelărită precum porcul la Ignat, folosindu-se pentru baza de calcul coeficienţii de funcţie şi de grad din Legea nr.330/2009 care a fost abrogată la data de 01.01.2011 de art.39, lit.w din Legea nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, lege care în fiecare an, până în prezent, prin ordonanţe de urgenţă consecutive a suspendat aplicarea coeficienţilor de grad şi de funcţie de interes pentru salarizarea personalului militar şi, pe cale de consecinţă, în procesul de recalculare a pensiilor rezerviştilor.
Astfel că, în procesul de calcul al pensiilor militarilor şi de recalculare a acestora, cuantumul pensiilor nu este ciopârţit numai de art.40 din O.U.G. nr.57/2015, ci şi de coeficienţii uitaţi prin legi abrogate (ex.: conform Anexei VII, cap. I şi II din Legea nr.284/2010, coeficienţii de ierarhizare pentru funcţia de colonel sunt stabiliţi între 5,63 şi 7,58, corespunzând claselor de salarizare de la 71 la 83, ori în prezent pentru colonel este stabilit coeficientul de funcţie de 5,50, corespunzător celui stabilit prin abrogata Lege nr.330/2009; – între 5,30 şi 7.00).
În aceste condiţii, chiar dacă unii lucrători cu ştaif de la casele de pensii, pentru a se „afirma”, au făcut propuneri nefavorabile pensionarilor, moral sunt vinovaţi şi le putem arăta obrazul pentru excesul negativ de zel, însă în final pâinea şi cuţitul s-au aflat, se află şi se vor afla la guvernanţi iar aceştia nu se pot prevala de faptul că au semnat actele normative, întocmite de conţopişti cu doctorate, plagiate şi neplagiate, „ca primarii”.
Se apropie Ignatul …

Vă doresc şi îmi doresc sănătate!
Cu deosebit respect ,
Col.(r) Marin BUŢIU

luni, 10 octombrie 2016




CAPRA  VECINULUI

Dacă mai are cineva vreo îndoială că Ordonanţa de urgenţă nr.57/2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr.923 din 11 decembrie 2015, a fost uitată până acum, îi spun că se înşeală.
Până azi, 10 Octombrie 2016, a fost modificată şi completată de Guvernul României prin RECTIFICAREA nr.57 din 9 decembrie 2015ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.20 din 8 iunie 2016 şi ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.43 din 31 august 2016, uitând însă de art.40 care ne priveşte pe noi, pensionarii militari, la fel cum ne-a uitat şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor care a pus-o pe ordinea de zi în data de 27.09.2016 dar raportul care urmează să fie întocmit nu are termen de soluţionare, PLx-ul nr.82/2016 fiind singurul din toate proiectele de lege înscrise pe ordinea de zi care are termen „sine die”.
În acest timp partidele ne fac oferte electorale de trai mai bun… de te lasă picioarele.
Pe de altă parte mass-media şi „blog-ării” o fac praf pe o doamnă ministru care, cu impertinenţă, a dat în vileag câteva pensii, vreo 60, ale unor pensionari magistraţi care ar încasa pensii de circa 100.000 lei, echivalente cu 22.000 de euro. Când mă gândesc că eu, un oarecare colonel, am fost pensionat în anul 2005 cu o pensie brută de 2.000 lei îmi vine să râd ca la circ (aşa te apucă Parkinson,… ca pe o piftie).
Realitatea este că majoritatea magistraţilor au pensii mult mai mici, ca de altfel şi majoritatea militarilor şi chiar dacă raportul este, în medie, de 1/6 în favoarea magistraţilor, personal apreciez că o pensie decentă pentru un magistrat este de circa 15.000 de lei, care este sub media europeană a confraţilor de balanţă, ceea ce ne dorim şi nouă şi civililor care până acum au fost manipulaţi, în mod mârşav şi criminal, pentru a ne omorî caprele în loc să ceară şi ei o capră.
Pentru că populimea nu ştie să-şi ceară drepturile, în stradă la nevoie, preferând să stea toată ziua la o „cinzeacă” şi la o ţigară fără filtru pe marginea şanţului, în apropierea birtului sătesc, unde fumatul nu este interzis, îi atenţionez că le vor creşte pensiile cu aproximativ 80% în următorii ani dacă nu vor uita să-i aleagă şi să-i urecheze pe cei care le promit acum că valoarea punctului de pensie va creşte la 1.400 lei într-un viitor apropiat.
Mon cher, e mare înghesuială la promisiuni în timp ce de peste un sfert de veac aceiaşi politicieni modifică tot ce nu ne interesează.
Poate ar trebui să încercăm şi altceva, eventual „ALTERNATIVA NAŢIONALĂ”.
Cine se bagă???
În rest, oşteni sau ţărani, vegheaţi de înălţimi, de va fi sau nu război, ne punem întrebarea din caricatura de mai jos: …

http://www.pensiata.ro/wp-content/uploads/2016/01/taranii-si-pensia-de-ostas.jpg 

     Am onoarea !
     Preşedintele Filialei Reşiţa a S.C.M.D.,
     Col.(r) Marin BUŢIU

joi, 6 octombrie 2016



joi, 06 octombrie 2016



FATA   MORGANA

S-au dus pe apa sâmbetei şase ani de când, printr-o nemernică decizie politică, nişte nenorociţi care dacă nu vor deveni scriitori pe sau între pereţii puşcăriilor, vor fi sigur osândiţi de istorie, au intrat cu bocancii în pensiile cadrelor militare, invocând o criză financiară mondială provocată de o gaşcă de hoţi de la care infractorii indigeni au luat sau au dat lecţii de cum se poate jefui un popor.
În locul pensiilor militare de stat, instituite în ţara noastră de peste 150 de ani, hoţii autohtoni ne-au „dăruit” altfel de pensii iar pentru a nu crâcni în front au manipulat populimea, prin mijloace moderne sau mitocăneşti, convingându-o cu uşurinţă că are cele mai mici pensii şi salarii din Europa din cauza noastră şi nu pentru că ei au spoliat ţara timp de peste 26 de ani, uniţii într-o criminală şi jegoasă cârdăşie.
Cine sunt ei ?
Sunt cei care, grupaţi în tot felul de „secte” cu nume pompoase şi apucături  odioase, s-au insinuat în clasa politică, în administraţia centrală şi locală, în consilii, comisii, comitete naţionale şi în alte locuri din care au împărţit sinecurile cu cei care i-au paraşutat în funcţii cheie. Salarii sau pensii de peste 10.000 de euro, care i-ar oftica şi pe parlamentarii europeni, au fost date cu mărinimie pentru a asigura ungerea unei clase politice îmbuibată şi îmbibată cu infractori la care nici D.N.A.-ul nu mai face faţă iar politicienii oneşti, fiind în minoritate, nu pot da tonul pentru a edifica o ţară democrată.
Mass-media, pentru a deturna atenţia de la gravele probleme cu care se confruntă poporul, este alimentată cotidian cu ştiri „explozive”, „bombă”, „incendiare” şi cu alte efecte pirotehnice.
Aşa s-a întâmplat şi în toamna anului 2015, când pe „valul unor evenimente, Guvernul legitim s-a volatilizat iar politicienii, de la est la vest, sau dacă vreţi de la stânga la dreapta, au tras aer în piept sau ne-au tras în piept şi şi-au luat (ne)meritata vacanţă de iarnă” (n.b. - autoplagiat din articolul „Varză de Bruxelles).
Guvernul Cioloş, învestit în ziua de 17.11.2015, nu putea exista fără vacanţa de un an pe care întreaga clasă politică şi-a asigurat-o într-un deplin acord tacit şi nici nu putea să foarfece legile „orânduite” deja de Parlament.
Cu o grabă demnă de o cauză mai bună guvernanţii „tehno” au modificat o lege organică (Legea nr.223/2015) prin art.40 din O.U.G. nr.57/2015 (publicată în M.Of. nr.923 din 11.12.2015), la mai puţin de o lună de la învestire, încălcând flagrant dispoziţiile art.115 din Constituţia României.
Cine le-a sugerat/ordonat noilor guvernanţi să semneze o ordonanţă de urgenţă pe care, în mod sigur, nu au avut timp nici să o lectureze şi, cu atât mai puţin să (ne-)o „articuleze” ?
Proiectul de Lege (PL-x nr.82/2016) pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 se află la Comisia pentru muncă şi ocrotiri sociale a Camerei Deputaţilor, fiind pe ordinea de zi (la nr.crt.4) a lucrărilor comisiei din data de 27.09.2016. Din surse neoficiale am aflat că proiectul de lege trebuia reintrodus pe ordinea de zi din data de 04.10.2016, însă pe site-ul Camerei Deputaţilor nu mai figurează.
Toate PLX-urile aflate pe ordinea de zi din 27.09.2016 şi 04.10.2016 au menţionate termene de soluţionare cu excepţia PL-x nr.82/2016 care a fost înregistrat la Camera Deputaţilor în data de 21.03.2016, fiind cel mai vechi proiect de lege.
De ce oare?
În acest timp sunt pensionate cadre militare în baza unei legi modificată de o ordonanţă fără de urgenţă care aşteaptă să fi aprobată prin lege cu sau fără amendamente iar altele ies din sistem pe cale naturală, chiar înainte de a beneficia de prima pensie.
De la fatidicul an 2010 au trecut deja 6 ani de când politicienii se joacă cu marea armată a rezerviştilor şi care ne promit revenirea la normalitate numai când pe la graniţe se aude zăngănit de arme. Se pare că, prin ricoşeu, Putin ne este cel mai bun prieten.
Câţi dintre noi vor mai apuca recalcularea pensiilor în mod corect şi nu printr-o lege decapitată, în condiţiile în care termenul maxim pentru recalculare este 01.01.2018, adică doi ani de la intrarea în vigoare a Legii nr.223/2015 (01.01.2016), cu sau fără modificări,…numai Providenţa ştie şi poate şi Institutul Naţional de Statistică.
 Marea armată a rezerviştilor români, gata oricând să se jertfească pentru patrie, a fost umilită şi pentru asta nemernicii cu umerii obosiţi de stele nemeritate trebuie să plătească.
Ne-au lăsat în mijlocul deşertului şi ne-au amăgit cu o oază care se întrevede la un orizont mult prea îndepărtat la care cei mai mulţi dintre noi nu vom mai ajunge pentru că la capăt domneşte, râzând de noi, Fata Morgana.
Dacă parlamentarii nu vor respinge sau amenda art.40 din O.U.G. nr.57/2015, în temeiul art.115, alin.7 şi 8 din Constituţia României, înseamnă că totul este o farsă jucată de cabotini care îmi confirmă cele scrise.

Cu deosebită preţuire pentru adevăraţii camarazi de arme!
Preşedintele Filialei Reşiţa a S.C.M.D. ,
Col.(r) Marin BUŢIU

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar