Treceți la conținutul principal

18 IUNIE – ZIUA CONSTRUCTORILOR MILITARI

După Unirea Principatelor, odată cu moderizarea și dezvoltarea armatei, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a simțit nevoia de a crea organisme militare specializate pentru realizarea cazărmilor și domeniilor militare.

Activitatea de domenii și construcții militare s-a desfășurat de-a lungul timpului sub diferite denumiri și structuri, iar toate rezultatele și realizările au fost și sunt consemnate în cărțile de specialitate, în ordinele de zi ale unităților militare și pot fi văzute în diferite locuri din țară.
După terminarea primului război mondial și înfăptuirea României Mari, evoluția armatei a fost în creștere. A crescut numărul comandamentelor, al corpurilor de trupă, a instituțiilor militare și formațiunilor logistice, care aveau nevoie de cazărmi, terenuri și construcții adecvate.
Datorită acestor necesități, ministrul de război a înaintat raportul nr. 9944 din 18.06.1920 prin care a propus înființarea unei direcții superioare specializate. Prin Înaltul Decret Regal nr. 2645 din 18.06.1920 s-a dispus înființarea Direcției a-XII-a de chestiuni privitoare la construcții, cazarmament și domenii militare.
În baza O.G 39 / 14.09.1995 a Ministerului Apărării au luat ființă 9 Centre de Reparații Construcții și Domenii Militare.
Centrele de Reparații Construcții și Domenii Militare au ca misiuni asigurarea patrimoniului M.Ap.N. din zona de responsabilitate cu toate utilitățile necesare, efectuarea reparațiilor curente și întreținerea cazărmilor, dar și de a oferi confortul ambiental militarilor din garnizoanele pe care le administrează. Centrele au în proiect achiziționarea unor utilaje moderne și cu un randament ridicat în centralele termice care deservesc unitățile, de a le asigura combustibilul solid și lichid necesar funcționării precum și de a organiza și fundamenta cazărmi moderne, dotate corespunzător cu utilități la nivelul U.E. și a cerințelor care sunt în NATO.
Ziua constructorilor militari constituie 95 de ani de tradiție și merită să acordăm o atenție deosebită faptului că orice armată, are și va avea nevoie de constructori și de construcții.
Imagini pentru Poze cu constructorii militari
Imagini pentru Poze cu constructorii militari
La împlinirea a 95 ani de la naşterea specialităţii construcţii militare, urăm tuturor colegilor un sincer
LAMULȚI ANI.!

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor