Treceți la conținutul principal
Ce pensii speciale ar putea fi impozitate cu 90%.

 Senatul a adoptat în mod tacit propunerea legislativă: Propunerea lui Teodorovici este mai avantajoasă 26 septembrie 2019, 



Pensii speciale impozit de 90% liviu marian pop senat adoptare tacita 32 comentarii 135  

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, care prevede impozitarea pensiilor speciale, a fost adoptată tacit de Senat, miercuri, 25 septembrie.




Taxarea pensiilor speciale ar crea un precedent periculos ... 

Ce prevede noua lege a... Reforma PNL: magistraţii nu mai primesc pensii speciale şi poliţiştii ...

 Iniţiativa legislativă a lui Liviu Marian Pop va fi trimisă la Camera Deputaţilor, for decizional.

   “Impozitul se calculează prin aplicarea cotei de impunere de 10% asupra venitului impozabil de până la 10.000 lei lunar din pensii”, se arată în Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.  


 Iniţiativa legislativă prevede impozitarea pensiilor de până la 10.000 de lei cu 10%, veniturile provenite din pensii ce depăşesc 10.000 de lei urmând să fie impozitate cu 90%.





 Aşadar, pentru pensiile mari se va plăti impozit de 10% pentru sumele de până la 10.000 de lei şi, suplimentar, 90% din diferenţa între valoarea pensiei şi pragul de 10.000 de lei.   "În România există o discrepanţă foarte mare între pensiile din sistemul public de pensii, care sunt în medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 şi alte categorii de pensii, în special pensiile de serviciu, care depăşesc praguri de bun-simţ ale veniturilor, ajungând la cuantumuri astronomice de câteva zeci de mii de lei sau chiar mai mult ", se explică în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

   Iniţiativa nu va afecta însă prea mulţi beneficiari ai pensiilor speciale, având în vedere că, în medie, de pensii mai mari de 10.000 de lei lunar beneficiază doar foştii magistraţi - pensie medie de 18.430 lei în luna august, şi foştii piloţi ai Aviaţiei Civile - pensie medie de 10.867 lei.

 Desigur, sunt şi alte categorii de pensionari privilegiaţi cu pensii de peste 10.000 de lei, în afara acestor circa 5.200 de persoane sus-amintite.

 Impozitarea propusă de Teodorovici le-ar lăsa mai mulţi bani în mână Un simplu calcul arată însă că, exceptând magistraţii, aceşti pensionari nu vor suferi prea mult.

În cazul aplicării unui impozit de 10% pentru sumele de până în 10.000 de lei şi de 90% pentru ce depăşeşte această sumă, pensionarii proveniţi din Aviaţia Civilă ar rămâne cu 9.087 lei în mână.

 Dacă li s-ar aplica impozitarea propusă de Eugen Teodorovici, pe „persoană fizică”, nu ca ministru de Finanţe (% până în 7.000 de lei, impozit de 30% pentru sumele cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei şi de 50% pentru ce depăşeşte 10.000 de lei), pensionarii ce provin din Aviaţia Civilă ar lua 9.533 lei net.

 În cazul pensiei magistraţilor, aplicarea impozitării de 90% peste ce depăşaşte 10.000 de lei (propunerea lui Liviu Marian Pop) ar însemna că aceştia vor primi o pensie netă de 9.843 lei. Impactul propunerii lui Teodorovici ar fi de 5.115 lei (impozit), ceea ce ar însemna că ar lua un net de 13.315 lei.

Citeste mai mult: adev.ro/pyfcu6

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  joi, 9 septembrie 2021   03 -04 septembrie 2021 -  Oarda ( Jud.Alba ) Concluzii si Masuri rezultate in urma Deciziilor Comitetului Director al SCMD    Vicepresedinte CD Coordonator Filiale SCMD MUNTENIA COMUNICAT Camarazi din Filialele SCMD  MUNTENIA,                                                                                                                           Intrunit statutar la Oarda (jud. Alba), CD al SCMD a analizat consecintele masurilor antiromanesti, luate exclusiv in interes strain, de guvernele succescive ale  imposturii si tradarii nationale, cu ...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...