Treceți la conținutul principal
 
📢1 septembrie - Ziua Informaticienilor Militari🇷🇴
La mulți ani!
📸MApN

🇷🇴Informaticieni militari pe timpul exerciþiului COMBINED ENDEAVOR 2008

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos

Urmareste
Modifică dimensiunea fontului:
Ziua informaticienilor militari aminteşte de data la care, în anul 1963, s-a înfiinţat, prin ordinul Marelui Stat Major, Grupa de Automatizări din Direcţia Generală a Înzestrării. Acesta era primul organism ce avea atribuţii de concepţie, de coordonare şi de înzestrare în domeniul informaticii militare şi automatizării conducerii trupelor, potrivit "Calendarului Tradiţiilor Militare" (2010). Ziua este marcată, în fiecare an, la 1 septembrie.

De-a lungul timpului, evoluţia în acest domeniu a fost marcată de o serie de momente semnificative, cum ar fi transformarea, la 1 martie 1970, a Staţiei Centrale de Calcul în Centrul de Calcul al M.Ap.N., ca organ de execuţie, precum şi înfiinţarea, la 15 iulie 1971, a Direcţiei Mecanizare şi Automatizarea Conducerii Trupelor (ACT), ca organ de concepţie în domeniul Marelui Stat Major, acesta preluând în subordine Centrul de Calcul al M.Ap.N. Noua structură avea rolul de a elabora o concepţie unitară pentru introducerea de sisteme informatice în M.Ap.N. şi de a înfiinţa structurile organizatorice subordonate M.Ap.N., pentru punerea acesteia în aplicare. Astfel, în 1975 s-a înfiinţat Centrul de Calcul al Comandamentului Apărării Antiaeriene a Teritoriului, iar în 1977 - Centrul de Calcul al Marinei Militare.

În 1969, a apărut prima promoţie de ingineri de calculatoare, moment ce a marcat trecerea la pregătirea unei noi categorii de specialişti.

În perioada 1990-1992, au intrat în dotarea armatei peste 1.000 de microcalculatoare cu utilizare individuală şi în reţele, la sfârşitul anului 1996 existând peste 100 de reţele de calculatoare.

La 15 februarie 1994, domeniul "informatică şi ACT" a fost asimilat ca "serviciu", având ca specialităţi: ofiţeri ingineri calculatoare şi echipamente de ACT, ofiţeri ingineri automatizarea conducerii acţiunilor de luptă ale armelor, ofiţeri informatică, maiştri militari tehnică de calcul şi ofiţeri pentru automatizarea conducerii acţiunilor Marinei Militare. Cu această ocazie, au fost instituite emblema pentru domeniul IACT şi semnul de armă specific, se arată în volumul menţionat anterior. 





Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar