Treceți la conținutul principal
Colegiul National Militar "Stefan cel Mare" Campulung Moldovenesc a adăugat 20 de fotografii noi în albumul DESCHIDERE AN SCOLAR 2016 2017.
DEBUT DE AN ŞCOLAR SUB SEMNUL EXCELENŢEI
Luni, 12 septembrie, elevii Colegiului Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” au retrăit cu emoţie începutul de an şcolar, au pornit pe un nou drum, plin de experienţe interesante, examene, teste şi olimpiade. Au alături în tot acest demers cadrele didactice, instructorii militari şi părinţii.
Elevii claselor a IX-a, aflaţi în flancul stâng al formaţiei, şi colegii lor din anii mai mari au participat la ceremonialul militar respectat de decenii pe platoul din faţa colegiului: trecerea în revistă a efectivelor, cuvântul de deschidere al comandantului colegiului, mesajul reprezentantului elevilor din clasele a IX-a şi al elevului plutonier adjutant, şi, la final, în aplauzele tuturor, defilarea subunităţilor.
Festivitatea deschiderii anului şcolar 2016-2017 a fost prezidată de domnul general de brigadă Dorin Ioniţă, şeful Direcţiei Instrucţie şi Doctrină din Statul Major General. La tribuna oficială s-au mai aflat reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N., cadre militare active şi în rezervă, oficialităţi ale administraţiei publice locale, personalul colegiului, absolvenţi, părinţi şi prieteni ai elevilor.
În cadrul sărbătoresc al festivităţii, discursul lui Eduard Sandu, elevul cu media cea mai mare la admitere, a impresionat şi convins audienţa de emoţiile ce îi încearcă pe „boboci”. De asemenea, în acelaşi cadru festiv, absolventul Florescu Adrian a fost declarat şef al promoţiei 2016, „Andrei Mureşanu-200” şi premiat de comandantul colegiului şi de către Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă”.
Un moment inedit al evenimentului a fost avansarea Sabinei Calisevici la gradul de plutonier adjutant pentru rezultatele de excepţie obţinute la olimpiada internaţională de geografie. De asemenea, Sabina şi profesorul Radu Ciumaşu au fost premiaţi din partea şefului Statului Major General, domnul general Nicolae Ionel Ciucă, cu sprijinul Asociaţiei de Caritate din Armata României, „Camarazii”.
#România#mapn#ColegiulNationalMilitar”StefancelMare#CampulungMoldovenesc#EleviMilitari#Actualitate#CarieraMilitara#ARinvatamant

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor