Treceți la conținutul principal

Arhivele ruse: Experții militari GRU ai URSS au eliminat amenințarea nucleară din România. Revoluția din 1989 o comandă sovietică?



De curând Federația Rusă a deschis arhivele fostei URSS. Pe baza acestor documente Revoluția din decembrie 1989 e văzută într-o altă lumină: punctul de vedere al serviciului secret al armatei sovietice: GRU. Sovieticii ar fi intervenit în acțiunile din România pentru înlăturarea lui Nicolae Ceușescu, deoarece acesta dorea să construiască bomba atomică.Site-ul eg.ru prezintă un articol bazat pe documentele GRU provind înlăturarea lui Nicolae Ceaușescu.A fost în revoluția română o implicare și o manipulare desfășurată a  agenților GRU? Citiți articolul și judecați!
NapocaNews
Experții militari GRU ai URSS au eliminat amenințarea nucleară din România
Evenimentele de la sfârșitul lui decembrie 1989 dintre europeni vor fi asociate pentru totdeauna cu o revoluție sângeroasă, care a dus la răsturnarea puterii dictatorului român Nicolae Ceaușescu de multă vreme. În ultimii ani, noi informații despre acest eveniment au început să plutească, provocând o mulțime de întrebări, răspunsuri complete la care nu vom ajunge în curând.
Succesul insurecției anticomuniste din România este considerat în Occident ca un avertisment al viitoarelor revoluții „portocalii”, cu participarea agenților CIA. Dar nu este așa. Cele mai recente documente arată că URSS a fost inițiatorul loviturii de stat militare care încearcă să elimine amenințarea nucleară din România.
Direcția Principală de Informații a Armatei sovietice au efectuat o operațiune strălucitoare pentru a schimba un conducător nedorit, înființat producția de arme de grad plutoniu și a promis până în 2000 pentru a crea propriile sale arme nucleare, care a fost în măsură să perturbe echilibrul delicat din lume.
Primele lăstari ale unei confruntări viitoare cu URSS a apărut în 1968, când numit recent la postul de secretar general al Partidului Comunist din România, Nicolae Ceaușescu a refuzat să trimită trupe în Cehoslovacia cu Uniunea Sovietică și sateliții săi.
La începutul anilor 1970, Ceausescu a sprijinit fără echivoc inițiativa Chinei de a crea un tratat „contra-Varșovia” și de a adera la Iugoslavia cu Albania. Liderul român a crezut că Uniunea Sovietică și țările pe care le-a susținut se îndepărtau de ideile de bază ale construirii comunismului și ceruse o revenire la principiile staliniste de dezvoltare economică.
Deja în 1974, în orașul Pitești a fost înființat Institutul Român de Fizică Nucleară, iar cercetătorii nucleari din Statele Unite, Franța, Israel și China au început să se implice în activitatea de cercetare.
În 1985, primele experimente au început cu privire la producția de plutoniu de arme din materii prime americane. În mai 1989, Ceausescu a anunțat întregii lumi că România posedă tehnologia de producție a armelor nucleare și este gata să devină a treia forță a lumii în acest indicator.
Până în 1989, țara a acumulat mai mult de 585 de tone de combustibil nuclear și mai mult de 140 de tone de apă „grea”. În luna iulie a aceluiași an, o instalație industrială a început să funcționeze la Pitești, permițând producerea a un kilogram de plutoniu de arme pe an (aproximativ 11 kg din această substanță este necesară pentru a crea o încărcătură nucleară).
Uniunea Sovietică a susținut întotdeauna în mod constant calea socialistă a dezvoltării României, dar până la sfârșitul anilor 1980 confruntarea dintre țările noastre a ajuns la apogeul său. Ceaușescu a susținut în mod activ politica antisovietică a Washingtonului, oferindu-i României protecția și încercând să-l înstrăineze de la tabăra socialistă.
Având în vedere situația actuală, Mihail Gorbaciov a decis să înlocuiască puterea în România și să-și elimine programul nuclear. Sarcina a fost stabilită de conducerea GRU, care sa descurcat în mod strălucit cu ea, după ce a condus una dintre cele mai bune operațiuni secrete în istorie.
Trebuie să se înțeleagă că participarea la programul nuclear al oricărei țări implică costuri financiare grave. Nu deținând rezerve monetare puternice și care nu doreau să obțină credite occidentale, România a mărit în mod semnificativ exportul propriilor produse în străinătate. Acest lucru a avut un impact negativ asupra situației economice din țară, creând o lipsă acută, care a provocat mai întâi un murmur moale și apoi un val de indignare populară. Cercetătorii sovietici aveau doar să aducă un meci la butoiul prafului de pușcă pentru a arunca în aer România din interior.
La 4 decembrie 1989, în timpul ultimei sale întâlniri cu Ceaușescu, liderul sovietic a încercat să se întoarcă la o soluționare pașnică a problemei, dar dictatorul român a fost neclintit că a semnat practic sentința sa de moarte.
Numai recent a devenit cunoscut faptul că instructorii sovietici au efectuat instruirea unui grup de lunetiști în lagăre speciale din Ungaria vecină. Ei trebuiau să deschidă foc la momentul potrivit, provocând victime în rândul populației civile și al militarilor.
Acest lucru sa întâmplat în 17 decembrie 1989, când, în timpul întâlnirii lui Ceaușescu, a fost audiat în mod neașteptat un miting pașnic, care a ucis mai mult de 1.000 de oameni, aproape o treime dintre aceștia fiind militari.
Conspiranții au îndreptat cu îndemânare furia oamenilor în fruntea țării și a guvernului ei, după ce au obținut o schimbare de putere. Ceaușescu a încercat să fugă în URSS a refuzat azil politic (există dovezi că pe ordinea personală a lui Mihail Gorbaciov) – pentru comparație, liderul ex-RDG, Eric Honecker a fost lăsat să intre în URSS.
La 22 decembrie, „dictatorul carpatic” a fost reținut de conspiratori în orașul Târgoviște. Un tribunal militar a fost grăbit de el, condamnându-l la moarte. Liderul României de mai bine de 20 de ani, dictatorul și soția sa au fost împușcați în peretele toaletei soldatului în noaptea de Crăciun catolic (25 decembrie).
Apropo, acest păcat nu este pe conștiința noastră. Conform unor informații fiabile, curatorii sovietici au fost categoric împotriva eliminării fizice a liderului României. Inițiatorul execuției lui Elena și Nicolae Ceaușescu a fost ministrul Apărării al acestei țări, Victor Stanculescu , care, întâmplător, a fost favoritul soției dictatorului român.
În aceeași zi, au zburat două avioane de pasageri de la București către Arabia Saudită, care, în Orientul Mijlociu … au dispărut în mod neașteptat de la radarul controlorilor de trafic aerian. La bord au fost 257 de tineri cu bagaje, care amintesc de instrumente muzicale. Naționalitatea și profesia lor au rămas un mister.
Noile autorități române au convenit imediat să reducă programul nuclear și să transfere combustibil nuclear în URSS în schimbul unui sprijin economic.
Dar prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991 a adus aproape nimic eforturilor cercetașilor sovietici. România a început să coopereze activ cu AIEA, declarând oficial disponibilitatea rezervelor de uraniu îmbogățit, care au interesat imediat americanii.
Cercetașii noștri – acum nu sovietici, ci ruși – au lucrat cu atenție timp de cîțiva ani la conducerea românească, astfel că a fost de acord cu exportul de combustibil nuclear pentru dezafectare în Rusia. Treptat, procesul s-a mutat dintr-un centru mort.
Numai în 2003 ultimele 13,5 kg de uraniu îmbogățit au fost exportate în mod secret din România în Novosibirsk. La uzina locală de concentrate chimice, au putut fi transformate în materiale care nu erau potrivite pentru utilizarea armelor, plasând astfel punctul gras al uneia dintre cele mai reușite operațiuni secrete ale GRU al URSS / RF.
Astăzi este dificil să ne imaginăm ce s-ar întâmpla cu Europa dacă dictatorul carpatic, cunoscut pentru militanță, a reușit să-și creeze propriile sale arme nucleare la începutul secolului. Aproape cu siguranță Ceausescu va cere întoarcerea Moldovei și a Ucrainei Basarabia (regiunea Cernăuți), precum și o parte din Transilvania (Ungaria) în „Marea Românie”. Aceasta ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial, care a împiedicat acțiunile profesionale ale personalului Direcției principale de informații din URSS.
Zlabotsky Roman

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor