Treceți la conținutul principal
Salarii militari. Vineri, 9 februarie, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a făcut o informare cu privire la salariile militarilor din Armata Română, după ce acestea au crescut în vara anului 2017, iar apoi în ianuarie 2018.
Așadar, dacă vă întrebați ce salarii sunt în Armata Română, acest articol vă va oferi răspunsurile pe care le căutați.
Salarii militari – Solda lunară a unui militar este alcătuită din două părți:
– o parte fixă, alcătuită din solda de funcție, solda de grad, gradații și, după caz, solda de comandă
– o parte variabilă, compusă din indemnizații, compensații, sporuri, prime, premii și din alte drepturi salarile
De asemenea, dacă vreți să lucrați în Armata Română este bine să știți că militarii își primesc salariile pe data de 15 a fiecărei luni.

Salarii militari – soldat profesionist

Un soldat câștiga în iulie 2017 următorul venit:
– brut: 2.336 de lei
– net: 1.685
– brut cu sporuri: 2.550
– net cu sporuri: 1.812
În decembrie 2017:
– brut: 2.336 de lei
– net: 1.685
– brut cu sporuri: 2.550
– net cu sporuri: 1.812
În ianuarie 2018:
– brut: 2.921 de lei
– net: 1.730
– brut cu sporuri: 3.189
– net cu sporuri: 1.857
Prin urmare, la ora actuală un soldat profesionist primește în medie în România, în mână, 1.857 de lei lunar.

Salarii militari – subofițer:

Iulie 2017:
– brut: 2.360 de lei
– net: 1.686
– brut cu sporuri: 2.770
– net cu sporuri: 2.063
Decembrie 2017:
– brut: 2.902 de lei
– net: 2.050
– brut cu sporuri: 3.312
– net cu sporuri: 2.337
Ianuarie 2018:
– brut: 3.658 de lei
– net: 2.139
– brut cu sporuri: 4.171
– net cu sporuri: 2.440 de lei
Prin urmare, un subofițer din Armata Română câștigă, în medie, 2.440 de lei pe lună în mână.

Salarii militari – locotent-colonel

Iulie 2017:
– brut: 3.912 de lei
– net: 2.760
– brut cu sporuri: 4.425
– net cu sporuri: 3.122
Decembrie 2017:
– brut: 4.777 de lei
– net: 3.370
– brut cu sporuri: 5.290
– net cu sporuri: 3.733
Ianuarie 2018:
– brut: 5.971 de lei
– net: 3.493
– brut cu sporuri: 6.612
– net cu sporuri: 3.868
Un locotent-colonel câștigă acum, în România, 3.868 de lei net lunar.
Iată în continuare un tabel cu salariile angajaților din Armata Română, inclusiv a generalilor și a altor ofițeri (tabelul conține atât salariile nete din ianuarie 2018, cât și salariile anterioare, din decembrie 2017).
Salarii militari – tabel:
salarii militari mapn armata
Sursa: MApN
salarii militari mapn armata
Sursa: MApN
salarii militari mapn armata
Sursa: MApN
În anul 2018 au fost cuprinse în bugetul Ministerului Apărării Naționale și sumele aferente plății voucherelor de vacanță, în valoare de 1.450 de lei / persoană, pentru întregul personal încadrat în Ministerul Apărării Naționale.

Salarii militari – Veniturile au crescut din nou de la 1 ianuarie

În conferința de presă de vineri, 9 februarie, ministrul Apărării Naționale a mai declarat că anul 2017 a fost primul an în care bugetul MApN a fost de 2% din PIB.
„Pentru prima dată, bugetul Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2017 a fost, așa cum se știe, de 2% din Produsul Intern Brut. Anul acesta, conform bugetului aprobat, menținem această alocare, ceea ce reprezintă faptul că avem capacitatea de a asigura toate drepturile salariale pentru toți angajații Ministerului Apărării Naționale, și totodată înseamnă că putem continua programele majore de înzestrare și măsurile necesare creșterii calității vieții pentru toți militarii – atât prin politică salarială, cât și prin modernizarea bazelor de instrucție”, a declarat ministrul MApN, Mihai Fifor.
„Aș vrea să subliniez că anul trecut veniturile militarilor și personalului civil au crescut în medie cu 15%, până la 20%. Concret, în luna aprilie 2017, personalul militar a beneficiat de diferența de 50% din cuantumul sumei compensatorii corespunzătoare soldei de merit, în plată la nivelul anului 2009. Cuantumul brut al salariilor de bază, respectiv soldelor de funcție, s-a majorat cu 15% începând cu data de 30 iunie 2017, în conformitate cu prevederile Legii 152 / 2017. De această majorare au beneficiat cadrele militare în activitate, soldații și gradații profesioniști în activitate, și personalul civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea sa”, a mai explicat ministrul.
„De asemenea, începând cu luna septembrie 2017, pentru personalul militar și personalul civil din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuțiilor specifice în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, s-a acordat o majorare de 40% din salariul de bază, respectiv solda de funcție, până la 31 decembie, în baza Legii 115/ 2017. Acest spor și-a încetat aplicabilitatea de la data de 1 ianuarie 2018”, a menționat Mihai Fifor.
Ministrul a mai spus că, la nivelul Ministerului Apărării Naționale, salariul se plătește în data de 15 a fiecărei luni.
El a arătat că noua lege a salarizării va aduce o nouă majorare, de 3%, a salariilor militarilor.
„La nivelul Direcției Financiare a Ministerului Apărării Naționale s-au făcut simulări privind aplicarea noii legi a salarizării, pentru personalul MApN creșterea fiind de aproximativ 3%”, a precizat Mihai Fifor.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor