Treceți la conținutul principal
MESAJUL FILIALEI 1 SCMD CONSTANTA, ADRESAT REZERVISTILOR DIN TOATA TARA

LA ADUNAREA FILIALEI DIN DATA DE 17 FEBRUARIE 2018


Trezeste-te  romane !

         Pe masura ce caldura zilelor pare sa creasca, zilele devin mai lungi! Suntem incalziti de soarele cu dinti si de dusuri., in timp ce Mama Natura ne supravegheaza prin maiestatea sa. Zilele noastre sunt pline de distractie si de ras, precum si de entuziasmul copilului nostru interior.
         Daca Natura straluceste, stralucim si noi !
         Fiecare dintre noi am absorbit totul, de-a lungul anilor, astfel incat corpurile noastre pot stoca aceste resurse pretioase atat in exterior cat si in interior. Nu suntem diferiti de ceilalti deoarece experimentam la fel  tot ce este in jurul nostru....la tot pasul. Urmam aceleasi modele, aceleasi principii sociale, aceeasi cultura nationala.
         Omul tinde sa creada ca este superior, dar uitati-va la realizarile unora pana in prezent. In multe situatii, directia in care merg nu este una de care sa se mandreasca. Acum omul distruge rapid sursa existentei noastre.
         Cei care sunt la putere nu asculta, nu ne asculta. Pentru simplul motiv ca au o alta agenda. Cei care totusi asculta, ajung rapid sa vada realitatea creatiilor iluzorii. Iar pe masura ce isi schimba constiinta si concentrarea, se trezesc catre noi orizonturi. Aceasta tendinta este cea care creaza bariere de comunicare: lumea lor vis-à-vis de lumea noastra.
 Intram aproape zilnic in contact cu atat de multi decidenti. Relatiile noastre cu ei sunt pline de plangeri de tot felul: de contestatii la decizii strambe, de procese, de manifestatii de tot felul, mai mici sau mai mari, de luari de pozitii, de comparatii cu altii asemenea noua. Cateodata ne inteleg dar de cele mai multe ori tot efortul nostru devine cu adevarat pierdere de timp si energie.
         Aceasta societate disponibila, in care totusi traim zi de zi, este creatia celor care conduc si controleaza cele mai puternice companii din lume. Am urmat, fiecare dintre noi, foarte mult cuvintele liderilor. Cum?  Am girat cu votul nostru, pro sau contra. Am urmarit si ne-am mai pus speranta si in trusturile de presa, in mass media in general. Cum? Prin ratigurile de audienta. Am urmat si  ne-am acordat increderea si foarte multor alte ”institutii”, ONG-uri aparute ca ciupericile dupa ploaie, odata cu democratia pe plaiuri dambovitene. Cum? Prin aderarea la unele dintre ele si prin increderea acordata in sondajele de opunie care totusi conteaza. Toate acestea nu continua sa faca concesii, ci sa ridice retorica.
         Oamenii de valoare, ganditorii zilelor contemporane, stau in banca lor. Ei au mainile si picioarele, vocea si creatiile  suprimate direct sau indirect de sustinatorii sistemelor. De ce? Sistemele exista de milenii. Ele inca traiesc si-si inhaleaza propriile mizerii  si au uitat ce este ADEVARUL, ce inseamna VIATA REALA, cea pe care o traim noi zi de zi.
         Daca vreodata vreun sistem va iesi si va spune ADEVARUL, acesta se va prabusi imediat. Este nevoie de ani, zeci de ani si secole pentru ca adevarul sa fie spus, in speranta ca va fi uitat de descendentii muribunzi. De aceea mai exista si adevaruri nescrise.
         Generatiile au fost cumparate cu un vis, creat de sisteme, pentru a da speranta mie, tie si oricui. Doar ca sistemele au creat si un plan al ego-ului, al fricii si lacomiei. O intreaga colectie de minioni fricosi. Minioni lasi care pot fi controlati si manipulati cu ajutorul unui buton.
Sa speram ca acest lucru se schimba. Se poate. Sunt multi care au suferit in mainile egalilor lor si probabil nu vor mai tolera astfel de lucruri. Exemplu : Mircea Diaconu care spune:
“CE CAUTAM CU TOTII, CU ATATA DISPERARE?”
Dragoste? Pace? Armonie? Toate acestea sunt in puterea noastra si numai a noastra. Pentru a realiza acest status-quo, nu trebuie sa ne bazam pe un sistem sau pe cineva de afara, pe o persoana anume sau pe orice altceva in afara de NOI. Suntem toate aceste elemente. Trebuie doar sa gasim unde au fost ascunse fiecare dintre ele.

NOI ALEGEM SA FACEM SI CUM SI MAI ALES CAND !

Multi  din generatia de tineri, de copii ai nostri, sunt  treziti si pregatiti ca o noua generatie: sa iasa cu adevarat si sa actioneze. Sistemele se prabusesc treptat, iar ”institutiile” ONG-urile apuca paiele in incercarea de a-si controla, subordona propria populatie sau urmasii. Mass media ( modul de raspandire a informatiei, inclusiv Facebook, WhatssApp, Instagram, tot internetul ) este plina de propaganda si adevaruri falsificate. De ce? Si ei sunt dezinformati  sau doar pentru a mentine printr-o ”hranire nevazuta, doza zilnica de medicament”.
Nu este niciodata prea tarziu sa ne eliberam de ”lanturile” care ne retin si sa facem o schimbare. Visul meu personal, in plina iarna, este sa imi pun toata energia pentru a ne constitui intr-o mare si puternica echipa. Cu cat suntem mai multi cu atat vom fi mai creativi si mai puternici. Sa fim uniti ca fratii !  Fiecare dintre noi, cei de fata precum si cei carora le veti vorbi despre acest eveniment, avem de facut o alegere. Unii pot ramane indiferenti la tot ce ne-nconjoara si se intampla dar atunci nu vor lasa nimic in urma lor, drept mostenire. Ceilalti avem oportunitatea de a creea viata pe care o cautam cu adevarat pentru noi, copiii, parintii si bunicii nostri. Sa incepem prin a ne cunoaste, a constientiza cine suntem si mai ales ce putem face. Adevarul brut al propriei constiinte este cel mai greu de acceptat. Este nevoie de hotarare si de curaj, de transpiratie si de rabdare. Vor fi si dezamagiri si suparari… Este cea mai mare sarcina dar si obligatie pe care fiecare dintre noi o poate avea vreodata in acesta viata. Dar este cea mai plina de satisfactii.

      “TREZITI-VA !”- e cuvantul cel mai des rostit acum 100 de ani.  Sa-l reinviem !

         Si da, suntem cu totii capabili sa aducem alaturi de noi mult mai multi rezervisti si civili posesori de livret militar. De ce? Pentru ca acesta filiala a SCMD, dragii mei, este o stare de spirit si de unitate. Suntem o echipa ! O echipa pe care unii o declama. Noi o facem.
 Si suntem diferiti, suntem unicati. De ce? Pentru ca SCMD este singura organizatie de rezervisti la nivel national in care sunt barbati dar si femei. Sunt rezervisti, sau urmasi de rezervisti din toate structurile sistemului national de aparare: MApN, MAI, SRI, SIE, penitenciare. Diferiti  pentru ca acum, in aceasta sala, suntem membrii de sindicat, fosti membrii de sindicat, membrii ai altor organizatii de rezervisti, simpatizanti sau rezervisti care nu sunt membrii ai nici unei organizatii de rezervisti.
Sistemele v-au promis intotdeauna cate ceva.
Eu personal nu v-am promis niciodata nimic. Eu fac. Nu v-am promis ca veti avea castig de cauza in demersurile in justitie impotriva sistemelor. Am actionat in nume propriu si v-am indemnat sa  veti curaj si sa dati in judecata, pe cat mai multi dintre voi, atunci cand sunteti nedreptatiti. Ca sa vada sistemele ca existam. Si luptam. Ca suntem inca vii. Ca avem inca resurse sa ne opunem abuzului.
Chiar daca eu, personal, am pierdut procesul asta nu inseamna ca am pierdut razboiul. Este doar o batalie pierduta, care ma indarjeste si mai tare la  noi actiuni impotriva abuzului. Nu v-am promis beneficii materiale. Caci eu insumi nu am vreun beneficiu material din munca pe care o fac in aceasta filiala si la nivel national. Nu beneficii de doi bani ma mana in lupta. Am insa beneficii morale si sufletesti.
Am marele beneficiu sufletesc ca oriunde si oricand, va reprezint cu onoare si demnitate pe fiecare in parte si pe intregul grup. Iar despre aceasta filiala 1 SCMD Constanta, se vorbeste peste tot la nivel national numai la superlativ. Pentru ca dumneavoastra  sunteti superlativi.
Mai am un beneficiu de ordin sufletesc, care se datoreaza dumneavoastra. Ca atunci cand v-am chemat la actiune  ati raspuns cu prezenta. Indiferent de actiune: adunari informative, creative, organizari, mitinguri,  excursii. Ati raspuns prezent. Si impreuna am facut lucruri.
Acum, privind retrospectiv in anii din urma, fie ca ne place sau nu, constatam, daca suntem obiectivi, ca singurul care A FACUT, care nu a folosit oprtunitatile pentru a se cocota in parlament, care si-a pastrat verticalitatea si onoarea militara, este SCMD- ul. Asa ca dragii mei,

VA PROVOC LA CEA MAI NOBILA MUNCA PENTRU FIECARE DINTRE CEI PREZENTI, AICI, ACUM!

Sistemele nu cad de la sine. Nu cad de buna voie. Dar pot fi atentionate serios.
Nu v-ati saturat sa fiti mintiti? Sa fiti manipulati? Sa fiti amagiti cu promisiuni desarte? Sa fiti pusi mereu pe drumuri, dupa hartii si hartiute care nu se regasesc in documentele pe care le primiti ca raspunsuri de la institutii ale sistemelor? Sa fiti umiliti, denigrati non stop in mass media, dupa ce fiecare dintre voi v-ati dus contractul cu tara la bun sfarsit? Retineti: nu cu vreun sistem ci cu TARA, adica cu parintii, copiii, nepotii si bunicii vostri. Ei sunt TARA. Nu v-ati saturat sa fiti invinovatiti de sisteme ca ati dus bugetul tarii in cap? Nu v-ati saturat sa fiti vinovatii de serviciu pentru orice merge prost in tara asta?
Eu da. Si asa cum am mai afirmat cu alte ocazii, ”masa critica” de nemultumiti este in continua crestere.
Va cer implicare a fiecaruia dintre voi la nobila munca de a arata si altora  calea. De a-i indruma spre sindicat. De ce? Pentru ca este SINGURUL CARE A FACUT, FACE SI VA FACE IN CONTINUARE efortul de a fi bine si corect pentru noi si pentru tara.
Va provoc sa vorbiti cu curaj despre toate acestea ce le-ati aflat astazi, in cercurile voastre de prieteni si de cunoscuti. Civili sau rezervisti, Pentru ca in sindicat poate fi oricine e posesor de livret militar. Va provoc sa faceti ca aceasta filiala sa creasca numeric, pentru ca nu uitati. Sistemele te iau in seama doar daca si numeric insemni ceva. Va provoc ca la urmatorul miting sa nu fim doar un aurocar din  Constanta, ci 6, sau de ce nu 10 autocare...caci, intotdeauna, filiala Constanta, voi dragii mei, ATI DAT ORA EXACTA in SCMD. Chiar daca unora nu le convine acest adevar. Si trebuie sa o dati in continuare. Chiar daca unora nu le convine aceasta stare de fapt.
Va provoc pe fiecare dintre voi sa actionati acum, cand inca nu este prea tarziu pentru voi si familiile voastre, pentru tara. Tara fata de care suntem inca sub juramant de credinta, cu pretul vietii. Pentru ca nu cumva mai tarziu, copiii si nepotii vostri sa va condamne ca ati ramas in marea muta a acestei natii. Ca v-ati complacut in berici fara numar cu vecinii. In plimbat cateii prin parc, fara de numar. Ca stati la caldura, cand o viata intreaga v-ati servit tara, iar acum tara are nevoie de fiecare dintre noi. Aratati iubirea fata de nepoti si nepoate prin actiune si implicare, nu numai prin plimbarea cu caruciorul prin parcurile imbacsite de gainati ale Constantei.

VA PROVOC LA ACTIUNE PE FIECARE DINTRE VOI !

Pentru ca atunci cand masa critica se va constitui, noi sa fim acolo, pentru ca niciodata si nimeni sa nu mai indrazneasca vreodata sa se atinga de bratul inarmat al acestui neam...activ, sau in rezerva.



Cu respect
Mereu in slujba dumneavastra

Vicepresedinte responsabil zona SE in CD al SCMD
Presdedintele Filialei 1 SCMD Constanta
Cdor rz Ilie Truta





Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor