Treceți la conținutul principal

marți, 30 august 2016

EXCELENTEI SALE
      DOMNUL JAMES PETTIT
AMBASADORUL S.U.A. IN ROMANIA DE EST,
AFLATA INCA SUB OCUPATIE
Excelenta,
Ca istoric militar roman, v-am inteles discursul rostit cu ocazia implinirii a 100 de ani de la intrarea Romaniei in razboiul pentru eliberarea teritoriilor sale furate de imperiile vecine, ca aliata a Antantei si S.U.A. Exprimand clar pozitia reala a Statelor Unite fata de Romania, stat, astazi, membru N.A.T.O. si ultim aliat sincer, european al tarii dvs. ati dat sentinta condamnarii noastre definitive:Moldova nu este Romania. Moldova isi are propria sa istorie si propriile sale provocari printre care este faptul ca Moldova este o tara multietnica, cu oameni care vorbesc limbi diferite … unirea cu Romania, de exemplu, ca o cale de a intra in U.E. sau orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, in Republica Moldova”.
Si S.U.A. sunt o tara multietnica, dovada fiind chiar dvs. care, dupa nume, sunteti probabil cajun din Louisiana rapita francezilor. Dar nu va includ in categoria victimelor suferind de sindromul Stockholm, discursul dvs. sugerandu-mi mai degraba confreria hotilor. Adica, solidaritatea dintre latrones gentium.
Rusia a furat Romaniei statale: 44.500 kmp. (teritoriile de la “Margine”, in slava Ucraina) la 12 septembrie 1740; 69.500 kmp. (Transnistria la 31 decembrie 1791); 45.630 kmp. (Basarabia) la 28 mai 1812. Ultimul teritoriu s-a reunit cu Romania tocmai datorita Mesajului in 14 puncte al presedintelui american W. Wilson, in urma sacrificiului a 969.500 de romani, aliati S.U.A. in primul razboi mondial, la 27 martie/9 aprilie 1918. Cu sprijin, la inceput german (Pactul Ribbentrop-Molotov), apoi, de la 3 martie 1944 american, Stalin a furat din nou acest teritoriu Romaniei prin Dictat, la 26-28 iunie 1940, impreuna cu alte doua teritorii (Bucovina de Nord si Herta). Insumand 50.500 kmp., acestea se afla inca sub ocupatie straina, ocupatie pe care, in numele “democratiei” hotilor de pamanturi, dvs. va permiteti sa o numiti … multietnicitate.
Prima mea reactie la declaratia dvs. a fost sa explic romanilor ca hotul este solidar cu hotii. La urma urmelor S.U.A. s-au intemeiat pe genocid, pe lichidarea amerindienilor, sub lozinca “Singurul indian bun este indianul mort”. Ca au luat Louisiana de la francezi, Florida de la spanioli, Alaska de la rusi si ca prin infiltrare, brigandaj sub conducerea unor pistolari ca Sam Huston si David Crocket, apoi prin agresiune armata au rapit Mexicului prin Tratatul de la Guadelupe Hidalgo (2 februarie 1848) 55% din teritoriu, insumand 1.300.000 kmp., adica Texas, California, partial Arizona si New Mexico. De asemenea ca, dupa desavarsirea acestui rapt cu inca 120.000 kmp. prin Tratatul de la Gadsen (30 decembrie 1853), au pregatit (1893) si anexat Hawaii si Puerto Rico (7 iulie 1898). Si fiind una dintre vocile societatii civile organizate din Romania, m-am gandit ca vazand lipsa dezgustatoare de reactie a slugilor care conduc Tara mea, am putea iesi in strada, dand replica, prin manifestatii organizate in fata ambasadei S.U.A., sub lozinca “Freedom for Texas, California, Arizona, New Mexico, Puerto Rico and Hawaii”, pentru a obtine demiterea dvs.
Calmandu-ma, mi-am pus insa intrebarea istoricului… “Cui foloseste?”. Asadar, cui foloseste declaratia dvs.? Foloseste S.U.A.? … NU! Foloseste Romaniei, ultimul aliat real al S.U.A. in Europa, dupa defectiunea Turciei?... Nu! Foloseste romanilor despartiti de frati si aflati inca, prin opresiune si tradare, sub ocupatie slava?... Nu! Dar cui foloseste? Brusc, mi-am adus aminte de declaratiile lui Vladimir Putin, din 2008, facute intai la Summit-ul N.A.T.O. de la Bucuresti, apoi, la Soci unde a fost insotit de George W. Bush: “Ucraina este o constructie artificiala alcatuita din teritorii rapite de la rusi, partea de Est, si teritorii luate de la tarile vecine (Polonia, Lituania si Romania) partea de Vest”. Si am consultat rapid presa internationala pentru a constata ca declaratia dvs. pica pe discursul luiVladimir Putin, raspandit de consilierul sau “ucrainean” Maxim Shevcenko, cum ca romanii de pe ambele maluri ale Prutului “sunt o natiune, sa fim sinceri, ei vorbesc aceeasi limba. Diferenta dintre limbi este ca si intre dialectul rusesc din Crimeea si limba rusa. Iata de ce, in schimbul independentei Transnistriei (4200 kmp. – n.n.) si includerea sa in Rusia, Moldova poate merge in Romania, daca doreste – de ce nu!”.
In aceste conditii, imi permit sa va intreb Excelenta, ale cui interese le slujiti la Chisinau? Ale S.U.A.? Ale N.A.T.O.? Ale Parteneriatului strategic romano-american… sau ale lui Vladimir Putin? Ati facut cumva studiile la Moscova, Excelenta?
Daca dupa aceste intrebari, cariera dvs. diplomatica va continua, inseamna ca S.U.A. ne-au abandonat/tradat din nou! Daca nu, va urez succes in somaj!
Fara stima,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU, istoric militar,

Presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar