Treceți la conținutul principal
TEHNOCRAȚII LOVESC ÎN VETERANI.


20 August 20:26
 Este vorba de Hotararea Guvernului nr.159 din 11 martie 2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016.
Aceasta H.G. nr.159/2016 afecteaza atat veteranii de razboi si vaduvele de razboi cat si persoanele incadrate in grad de handicap grav si accentuat,
reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate, persoanele prevăzute la art. 2 lit. a), c) - e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat (este vorba de militarii care execută/au executat misiuni in teatrele de operații), persoanele prevăzute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare, și persoanele fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999 (este vorba de persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri). 
In schimb, raman in continuare scutite de impozite cladirile, terenurile si masinile apartinand cultelor religioase / BOR!
Desi aceasta hotarare de guvern, prin definitie, a fost emisa in scopul APLICĂRII Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, guvernul tehnocrat, de fapt, MODIFICA in mod grosolan si ABUZIV sensul si spiritul legii aprobate in Parlament si promulgate de Presedintele Romaniei. Legiuitorul a statuat clar in Codul fiscal la articolele 456, 464 si 469 scutirile de la plata impozitului asupra cladirilor, terenurilor si mijloacelor de transport, in INTEGRALITATEA LOR, chiar daca acestea se afla detinute in coproprietate de persoanele in cauza, si NU parte din acestea, Nu cota-parte/indiviza care le revine persoanelor scutite prin aceste articole din Codul fiscal.
Spre exemplificare: 
- Cladirea (casa, apartamentul) in care locuieste un tânăr militar, participant la misiuni in teatrele de operatii, este scutita de la plata impozitului conform Codului fiscal, art. 456 alin. (1) lit. p) “clădirea folosită ca domiciliu și/sau alte clădiri aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 2 lit. a), c) - e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2007, cu modificările și completările ulterioare”.
Conform modificarii aduse acestei prevederi prin HG nr.159/2016 lit. E. pct. 3, scutirea suna asa: 
“3. La punctul 23, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (41), cu următorul cuprins: 
" (41) În aplicarea prevederilor art. 456 alin. (1) lit. p), r), s), t) din Codul fiscal, în cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pe clădiri se acordă corespunzător cotei-părţi din dreptul de proprietate asupra clădirii." 
Dupa Ciolos citire:
Cladirea din lege a fost transformata in “cota-parte” din cladire, din dreptul de proprietate asupra cladirii. Deci, daca militarul care a avut norocul sa se intoarca viu din teatrul de operatii, e insurat sau nu, dar inca locuieste cu parintii, ADIO SCUTIRE!, el neavand nici in proprietate si nici in coproprietate casa parintilor sai. Daca e insurat si detine in coproprietate cu sotia o locuinta, atunci doar jumatatea lui(?) din aceasta va fi scutita de impozit. Singura situatie in care acesta beneficiaza de scutirea de impozit, asa cum este prevazuta in Codul fiscal, este ca acesta sa fie burlac si sa detina singur in proprietate cladirea, terenul sau autoturismul.
In aceeasi situatie sunt incadrate si celelalte categorii de persoane aratate la inceputul acestei postari (handicapati, veterani si vaduve de razboi, persoanele persecutate politic).

Pentru cine doreste o confirmare a celor expuse, ii rog sa lectureze articolele din Codul fiscal privind scutirile de impozite amintite mai sus (456, 464 si 469), H.G. nr. 159/2016 litera E. Titlul IX "Impozite şi taxe locale", punctele 3, 12 si 19 (care modifica fundamental art. 456, 464 si 469 din LEGE!).
De asemenea, puteti urmari modul de aplicare in teritoriu si efectele acestei hotarari de guvern accesand acest link:http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588832338-socant.html

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor