Treceți la conținutul principal

Mihnea Motoc, ministrul Apărării, consideră bună ideea pregătirii militare voluntare pentru tineri

Publicat: Miercuri, 17 August 2016 16:15 // Actualizat: Joi, 18 August 2016 12:53 // Sursa:romaniatv.net

Mihnea Motoc, ministrul Apărării, a declarat miercuri că propunerea conducerii diviziei de a organiza un program de pregătire militară voluntară pentru tineri este o idee bună. Ministrul consideră propunerea de bun augur și o soluție pentru realizarea rezervei voluntare necesară României.
 
Mihnea Motoc a participat miercuri la ceremoniile pregătite pentru sărbătorirea împlinirii a 100 de ani de la înființarea Diviziei 4 Infanterie 'Gemina'.
"Chiar pe drumul spre Cluj am avut o discuție cu domnul general Ciucă și alți colegi despre această idee pe care o găsim foarte bună, este o formulă de antrenare cu titlu voluntar a celor interesați de o perioadă concentrată de pregătire, instruire militară. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare de care avem nevoie și este un element de interfațare cu societatea în ansamblul ei, care este binevenit pentru armată. Ce am dori noi este, însă, este să facem acest lucru cu o privire asupra întregii țări, asupra întregului sistem, să vedem cum putem avea asemenea inițiative peste tot unde ele sunt cerute și dorite. Este vorba și de o anumită planificare a resurselor și de o anumită estimare integrată a necesarului armatei", a spus ministrul Mihnea Motoc, citat de Agerpres.
El a amintit că, de la 1 ianuarie 2017, va intra în vigoare și Legea Rezervistului Voluntar, care va determina pregătirea unui număr de voluntari. Reprezentanții Armatei Române estimează că numărul acestora va atinge, într-o primă fază, 2.700 de persoane.
Un proiect de pregătire militară voluntară, cu o durată scurtă de timp și care să se adreseze liceenilor și studenților, a fost propus de conducerea Diviziei 4 Infanterie 'Gemina' din Cluj. Comandantul diviziei, general maior Ioan Manci, a declarat marți că acest proiect ar putea avea un efect benefic asupra tinerilor, dar și un impact pozitiv asupra sănătății poporului român.
"Au trecut opt ani de la renunțarea la serviciul militar obligatoriu. La nivelul Comandamentului Diviziei 4 Infanterie 'Gemina' am constituit un grup de lucru, cu implicarea instituțiilor de apărare, ordine publică și securitate națională, Prefectura Cluj, ISJ și UBB, și am demarat un proiect pilot de pregătire militară a tinerilor, liceeni și studenți, pe bază de voluntariat. Eu susțin ideea potrivit căreia tinerii noștri să participe la un asemenea program. Perioada de pregătire ar dura două-trei săptămâni și ar avea loc la finalul anului școlar, în perioada de tabere și școli de vară pentru liceeni și în perioada de practică pentru studenți, tinerii urmând să fie încazarmați într-o unitate militară. Pentru sănătatea poporului român, pentru sănătatea tinerilor, cred că ar fi benefic un asemenea program de pregătire militară voluntară", a spus Ioan Manci.
Programul de antrenament s-ar adresa în egală măsură băieților și fetelor și presupune pregătirea acestora într-o unitate militară, de la ora 5,30 până la 22,00. Tinerii și-ar începe ziua cu o serie de exerciții de înviorare, urmate de activități organizatorice cum ar fi curățenia în dormitoare sau a sălii de mese, dar și un program de pregătire militară.
Conducerea Diviziei 4 Infanterie 'Gemina' a organizat marți și miercuri evenimente pentru sărbătorirea unui secol de la înființarea diviziei, în august 1916, în timpul Primului Război Mondial. Comandantul Ioan Manci a participat, marți, la Cluj-Napoca, la inaugurarea primului muzeu în aer liber al diviziei cu tehnică militară.
În cursul zilei de miercuri, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a participat, la Cluj-Napoca, la ceremonia organizată special pentru acest eveniment, care a inclus o defilare militară, inaugurarea Sălii Tradițiilor din cadrul Comandamentului Diviziei, precum și decorarea drapelului de luptă al Diviziei.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor