Treceți la conținutul principal

Ce interese se ascund daca apare o noua configuratie a regionalizarii ,prin disparitia judetelor.? Cine trage sforile pentru deturnarea normala a unei situatii ? 

 Reputatul academician Constantin C. Giurascu acum doi ani ne informa despre acesta anomaliesi a unor grupuri de interese externe la care se auga si tradatorii de tara. Alaturi de domnia sa mai sunt cateva personalitati proeminiente ale culturii romanesti care au TRAS SEMNALELE DE ALARMA privind acest proiect odios. 

Sa nu uitam de faptul ca, fostul premier Victor Ponta a declansat un mare scandal prin faptul ca,a dat publicitati ca i s - a impus ca zona de NV a tarii sa faca parte dintr -o zona economica cu UNGARIA , prin anihilarea zonei economice a noastre si importarea de curent electric prin  reducerea  / diminuarea si eliminarea productiei de energie electrica de la PORTILE DE FIER. 

Daca nu ne unim si nu mergem in BUCURESTI pe 6 MARTIE sa ne aparam drepturile noastre vom culege praful de pe toba . 

 Deja ,Normele aflate inca in proiect  , discutate si rediscutate , au cateva NENOROCIRI care vor duce la scaderea pensiilor.  Noile date prezentate de acest tehnocrat CIOLOS ,care a anuntat ca in urmatorii 3 ani se vor ingheta salariile oamenilor , pensiile nu vor creste iar cele doua ministere cel al muncii si al finantelor nu au nici - un proiect de lege pentru Legea salarizarii ,inseamna ca cei doi ministri ne - au mintit cu nerusinare.

Nu vi se pare ciudat faptul ca :1. Consiliul Legislativ al tarii a dat unda verde pentru OG 57 /2015 si a art. 40 ;  2. Comisia de munca de la senat a dat aviz favorabil ;

3,Numai comisia de la APRARE  a dat AVIZ NEGATIV 

 E clar ca lumina zilei , acest guvern trebuie sa plece ,NU NE REPREZINTA SI NU APARA INTERESELE ROMANIEI CA STAT. 

 


Dispar judeţele! Cum se va numi zona în care locuieşti?

Imagini inline 1
Premierul a anunţat noi măsuri în privinţa regionalizării. Faţă de vechiul proiect, ar dispărea judeţele!
În precedentul proiect, al guvernului Ponta, judeţele erau păstrate şi de fapt apărea un nou etaj de funcţionare, regiunea, care risca să facă administraţia şi mai stufoasă, scrie Digi24.ro.
Baza de plecare ar putea fi actualul sistem al regiunilor de dezvoltare, cu eliminarea celor 41 de consilii judeţene. La nivel judeţean ar urma să fie menţinut doar un oficiu prefectural. Însă există şi posibilitatea unei reforme administrative care ar ţine măcar într-o anumită măsură de dezvoltările organice.
„Regiuni administrative mai mici (între 15-18), create prin fuziunea a 2-3 județe pe baza unor criterii precum: fluxurile inter-județene economice și de forță de muncă, conexiuni de transport, populație și suprafață”, a declarat Dacian Cioloş, premierul României.
Proiectul regionalizării României a dispărut brusc de pe agenda publică la sfârșitul anului 2013. Guvernul de atunci și-a asumat răspunderea pe legea descentralizării, însă, la începutul anului 2014, Curtea a declarat proiectul neconstituțional. Vechiul proiect propunea însă păstrarea județelor, cel puțin o perioadă.
Potrivit proiectului iniţial, România ar fi fost împărţită în 9 regiuni: Regiunea Vest, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Sud-Vest, Regiunea Centru, Regiunea Regiunea Sud, Regiunea Bucureşti-Ilfov, Regiunea Nord –Est, Regiunea Sud-Est.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor