Treceți la conținutul principal

DE CE OARE NUMAI IN NOI SE LOVESTE .? CONSTITUTIA SI LEGILE ACESTEI TARI  SUNT NUMAI PENTRU UNII ,IAR NOI  SUNTEM BUNI ,NUMAI A FI CARNE DE TUN ?

  DACA O SA NE MAI VACARIM MULT , NU LASAM ORGOLIILE  IN URMA , ATACURILE  LA PERSOANA ,ATUNCI PREVAD  CA  VOM AJUNGE DIN NOU  IN FATA BAREI DE JUDECATA .

 SPER  CA NU VOM AJUNGE ACOLO .   




LEGE 7/2016
Vigoare
Emitent: Parlament
Domenii: Curtea de conturi
M.O. 41/2016
Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi.
M.Of.Nr.41 din 19 ianuarie 2016                       Sursa Act: Monitorul Oficial


LEGE Nr. 7
pentru modificarea si completarea Legii nr. 94/1992
privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi


   Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

   Art. I. - Legea nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 238 din 3 aprilie 2014, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
  
1. La articolul 48, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
   "Art. 48. - (1) In subordinea presedintilor, vicepresedintilor si a consilierilor de conturi ai Curtii de Conturi, precum si ai Autoritatii de Audit se organizeaza si functioneaza cate un cabinet, care se incadreaza cu personal contractual."
 
  2. La articolul 51, dupa alineatul (1) se introduc 17 noi alineate, alineatele (2)-(18), cu urmatorul cuprins:
   "(2) Persoanele care au indeplinit functia de auditor public extern pe o durata de cel putin 14 ani in cadrul Curtii de Conturi beneficiaza, la indeplinirea conditiilor standard de pensionare prevazute de legislatia in vigoare privind sistemul public de pensii, de pensie de serviciu, in
cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de media veniturilor brute lunare realizate, cu caracter permanent, corespunzatoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare.Veniturile care constituie baza de calcul al pensiei de serviciu nu includ sporul de risc si suprasolicitarea neuropsihica de 50% si nici majorarea de pana la 75% din salariul de baza, castigate in instanta.
   (3) De pensia de serviciu prevazuta la alin. (2) beneficiaza si persoanele care au indeplinit functia de auditor public extern, la indeplinirea conditiilor standard de pensionare prevazute de legislatia in vigoare privind sistemul public de pensii, din care la Curtea de Conturi minimum 4 ani, caz in care cuantumul pensiei prevazut la alin. (2) va fi micsorat cu 1% pentru fiecare an care lipseste din vechimea de 14 ani.
   (4) Pentru vechimea de peste 14 ani in functia de auditor public extern in cadrul Curtii de Conturi,
cuantumul pensiei este de 80% din baza de calcul prevazuta la alin. (2).
   (5) Pensia se acorda la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea la casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau de resedinta a solicitantului.
   (6) Odata cu stabilirea cuantumului pensiei de serviciu se stabileste si pensia pentru limita de varsta din sectorul public, potrivit legislatiei in vigoare privind sistemul public de pensii.
   (7) In cazul in care cuantumul pensiei de serviciu calculate conform prezentei legi este mai mic decat cel al pensiei din sistemul public de pensii, se acorda cuantumul cel mai avantajos.
   (8) Persoanele care indeplinesc conditiile de vechime in specialitate in cadrul Curtii de Conturi, prevazute la alin. (2), beneficiaza, la indeplinirea conditiilor standard de pensionare prevazute de legislatia in vigoare privind sistemul public de pensii, de pensie de serviciu, chiar daca la data pensionarii au avut sau au o alta ocupatie. In acest caz, baza de calcul al pensiei de serviciu o reprezinta media veniturilor brute lunare din ultimele 12 luni anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare, realizate de auditorii publici externi aflati in activitate in conditii identice de functie, vechime, grad sau treapta unde sia desfasurat activitatea solicitantul, inaintea eliberarii din functia de auditor public extern.
   (9) De prevederile alin. (8) pot beneficia numai persoanele care au fost eliberate din functia de auditor public extern din cadrul Curtii de Conturi din motive neimputabile acestora.
   (10) Pensiile de serviciu ale auditorilor publici externi ai Curtii de Conturi se actualizeaza prin aplicarea la cuantumul pensiei de serviciu aflate in plata a procentului de majorare a salariului de baza de care beneficiaza auditorul public extern aflat in activitate, cu acelasi nivel de salarizare, in conditii identice de functie, vechime, grad sau treapta. Daca in urma actualizarii rezulta o pensie mai mica, se pastreaza pensia aflata in plata.
   (11) De pensie de serviciu beneficiaza si auditorii publici externi care, la data solicitarii acestei pensii, sunt pensionari pentru limita de varsta in sistemul public de pensii. In acest caz, cuantumul pensiei de serviciu este de 80% din baza de calcul reprezentata de media veniturilor brute lunare determinata potrivit alin. (2), realizate de un auditor public extern in activitate, in conditii identice de functie, vechime, grad sau treapta.
   (12) Se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, partea din pensia de serviciu care depaseste nivelul pensiei din sistemul public de pensii.
   (13) Pensia prevazuta la prezentul articol are regimul juridic al unei pensii pentru limita de varsta.
   (14) Elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu prevazute de prezenta lege referitoare la vechimea in functia de auditor public extern si baza de calcul al pensiei se dovedesc cu document eliberat de catre Curtea de Conturi, pe raspunderea acesteia.
   (15) Plata pensiei prevazute de prezenta lege se face astfel:
   a) de la data eliberarii din functie, prevazuta in decizia emisa de presedintele Curtii de Conturi, in situatia auditorilor publici externi aflati in activitate la data depunerii cererii de pensionare;
   b) de la data acordarii pensiei, in situatia persoanelor prevazute la alin. (8).
   (16) Prevederile prezentei legi referitoare la pensiile de serviciu acordate auditorilor publici externi din cadrul Curtii de Conturi se completeaza cu cele ale legislatiei privind sistemul public de pensii, cu privire la modalitatile de stabilire, plata, precum si cele referitoare la modificarea, suspendarea, reluarea, incetarea si recuperarea sumelor incasate necuvenit si jurisdictie.
   (17) Prevederile prezentei legi nu se aplica persoanelor care beneficiaza de pensie de serviciu in temeiul hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile sau, dupa caz, al hotararilor judecatoresti definitive.
   (18) Prin sintagma «auditor public extern» se intelege persoanele care efectueaza activitati specifice Curtii de Conturi, cele care indeplinesc si alte atributii legate strict de functia de control, cele care sunt asimilate auditorilor publici externi, precum si persoanele care detin functiile de conducere de director, director adjunct, sef serviciu/sef oficiu regional de audit si sef birou din structurile de specialitate ale Curtii de Conturi si ale Autoritatii de Audit."

  
Art. II. - (1) Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
   (2) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, normele cu privire la stabilirea pensiei de serviciu se aproba prin ordin comun al presedintelui Curtii de Conturi si al presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

   Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.


     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR                    PRESEDINTELE SENATULUI
  
         VALERIU-STEFAN ZGONEA               CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU


   Bucuresti, 18 ianuarie 2016.
   Nr. 7.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor