Treceți la conținutul principal

DE CE OARE NUMAI IN NOI SE LOVESTE .? CONSTITUTIA SI LEGILE ACESTEI TARI  SUNT NUMAI PENTRU UNII ,IAR NOI  SUNTEM BUNI ,NUMAI A FI CARNE DE TUN ?

  DACA O SA NE MAI VACARIM MULT , NU LASAM ORGOLIILE  IN URMA , ATACURILE  LA PERSOANA ,ATUNCI PREVAD  CA  VOM AJUNGE DIN NOU  IN FATA BAREI DE JUDECATA .

 SPER  CA NU VOM AJUNGE ACOLO .   




LEGE 7/2016
Vigoare
Emitent: Parlament
Domenii: Curtea de conturi
M.O. 41/2016
Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi.
M.Of.Nr.41 din 19 ianuarie 2016                       Sursa Act: Monitorul Oficial


LEGE Nr. 7
pentru modificarea si completarea Legii nr. 94/1992
privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi


   Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

   Art. I. - Legea nr. 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 238 din 3 aprilie 2014, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
  
1. La articolul 48, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
   "Art. 48. - (1) In subordinea presedintilor, vicepresedintilor si a consilierilor de conturi ai Curtii de Conturi, precum si ai Autoritatii de Audit se organizeaza si functioneaza cate un cabinet, care se incadreaza cu personal contractual."
 
  2. La articolul 51, dupa alineatul (1) se introduc 17 noi alineate, alineatele (2)-(18), cu urmatorul cuprins:
   "(2) Persoanele care au indeplinit functia de auditor public extern pe o durata de cel putin 14 ani in cadrul Curtii de Conturi beneficiaza, la indeplinirea conditiilor standard de pensionare prevazute de legislatia in vigoare privind sistemul public de pensii, de pensie de serviciu, in
cuantum de 80% din baza de calcul reprezentata de media veniturilor brute lunare realizate, cu caracter permanent, corespunzatoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare.Veniturile care constituie baza de calcul al pensiei de serviciu nu includ sporul de risc si suprasolicitarea neuropsihica de 50% si nici majorarea de pana la 75% din salariul de baza, castigate in instanta.
   (3) De pensia de serviciu prevazuta la alin. (2) beneficiaza si persoanele care au indeplinit functia de auditor public extern, la indeplinirea conditiilor standard de pensionare prevazute de legislatia in vigoare privind sistemul public de pensii, din care la Curtea de Conturi minimum 4 ani, caz in care cuantumul pensiei prevazut la alin. (2) va fi micsorat cu 1% pentru fiecare an care lipseste din vechimea de 14 ani.
   (4) Pentru vechimea de peste 14 ani in functia de auditor public extern in cadrul Curtii de Conturi,
cuantumul pensiei este de 80% din baza de calcul prevazuta la alin. (2).
   (5) Pensia se acorda la cerere, incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea la casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau de resedinta a solicitantului.
   (6) Odata cu stabilirea cuantumului pensiei de serviciu se stabileste si pensia pentru limita de varsta din sectorul public, potrivit legislatiei in vigoare privind sistemul public de pensii.
   (7) In cazul in care cuantumul pensiei de serviciu calculate conform prezentei legi este mai mic decat cel al pensiei din sistemul public de pensii, se acorda cuantumul cel mai avantajos.
   (8) Persoanele care indeplinesc conditiile de vechime in specialitate in cadrul Curtii de Conturi, prevazute la alin. (2), beneficiaza, la indeplinirea conditiilor standard de pensionare prevazute de legislatia in vigoare privind sistemul public de pensii, de pensie de serviciu, chiar daca la data pensionarii au avut sau au o alta ocupatie. In acest caz, baza de calcul al pensiei de serviciu o reprezinta media veniturilor brute lunare din ultimele 12 luni anterioare lunii in care se depune cererea de pensionare, realizate de auditorii publici externi aflati in activitate in conditii identice de functie, vechime, grad sau treapta unde sia desfasurat activitatea solicitantul, inaintea eliberarii din functia de auditor public extern.
   (9) De prevederile alin. (8) pot beneficia numai persoanele care au fost eliberate din functia de auditor public extern din cadrul Curtii de Conturi din motive neimputabile acestora.
   (10) Pensiile de serviciu ale auditorilor publici externi ai Curtii de Conturi se actualizeaza prin aplicarea la cuantumul pensiei de serviciu aflate in plata a procentului de majorare a salariului de baza de care beneficiaza auditorul public extern aflat in activitate, cu acelasi nivel de salarizare, in conditii identice de functie, vechime, grad sau treapta. Daca in urma actualizarii rezulta o pensie mai mica, se pastreaza pensia aflata in plata.
   (11) De pensie de serviciu beneficiaza si auditorii publici externi care, la data solicitarii acestei pensii, sunt pensionari pentru limita de varsta in sistemul public de pensii. In acest caz, cuantumul pensiei de serviciu este de 80% din baza de calcul reprezentata de media veniturilor brute lunare determinata potrivit alin. (2), realizate de un auditor public extern in activitate, in conditii identice de functie, vechime, grad sau treapta.
   (12) Se suporta de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, partea din pensia de serviciu care depaseste nivelul pensiei din sistemul public de pensii.
   (13) Pensia prevazuta la prezentul articol are regimul juridic al unei pensii pentru limita de varsta.
   (14) Elementele necesare stabilirii pensiei de serviciu prevazute de prezenta lege referitoare la vechimea in functia de auditor public extern si baza de calcul al pensiei se dovedesc cu document eliberat de catre Curtea de Conturi, pe raspunderea acesteia.
   (15) Plata pensiei prevazute de prezenta lege se face astfel:
   a) de la data eliberarii din functie, prevazuta in decizia emisa de presedintele Curtii de Conturi, in situatia auditorilor publici externi aflati in activitate la data depunerii cererii de pensionare;
   b) de la data acordarii pensiei, in situatia persoanelor prevazute la alin. (8).
   (16) Prevederile prezentei legi referitoare la pensiile de serviciu acordate auditorilor publici externi din cadrul Curtii de Conturi se completeaza cu cele ale legislatiei privind sistemul public de pensii, cu privire la modalitatile de stabilire, plata, precum si cele referitoare la modificarea, suspendarea, reluarea, incetarea si recuperarea sumelor incasate necuvenit si jurisdictie.
   (17) Prevederile prezentei legi nu se aplica persoanelor care beneficiaza de pensie de serviciu in temeiul hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile sau, dupa caz, al hotararilor judecatoresti definitive.
   (18) Prin sintagma «auditor public extern» se intelege persoanele care efectueaza activitati specifice Curtii de Conturi, cele care indeplinesc si alte atributii legate strict de functia de control, cele care sunt asimilate auditorilor publici externi, precum si persoanele care detin functiile de conducere de director, director adjunct, sef serviciu/sef oficiu regional de audit si sef birou din structurile de specialitate ale Curtii de Conturi si ale Autoritatii de Audit."

  
Art. II. - (1) Prezenta lege intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
   (2) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, normele cu privire la stabilirea pensiei de serviciu se aproba prin ordin comun al presedintelui Curtii de Conturi si al presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

   Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.


     PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR                    PRESEDINTELE SENATULUI
  
         VALERIU-STEFAN ZGONEA               CALIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TARICEANU


   Bucuresti, 18 ianuarie 2016.
   Nr. 7.

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  joi, 9 septembrie 2021   03 -04 septembrie 2021 -  Oarda ( Jud.Alba ) Concluzii si Masuri rezultate in urma Deciziilor Comitetului Director al SCMD    Vicepresedinte CD Coordonator Filiale SCMD MUNTENIA COMUNICAT Camarazi din Filialele SCMD  MUNTENIA,                                                                                                                           Intrunit statutar la Oarda (jud. Alba), CD al SCMD a analizat consecintele masurilor antiromanesti, luate exclusiv in interes strain, de guvernele succescive ale  imposturii si tradarii nationale, cu ...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...