Treceți la conținutul principal

Misiune îndeplinită-partea a doua

 Categoria ActualitateDespre ArmataSocial 5.234 afisari 
Dumistracel
Continui cu prezentarea  celor discutate la Craiova, aşa cum am promis. Îmi cer scuze pentru întârziere, dar am întâmpinat greutăţi in prelucrarea datelor, aseara cum intram pe programul de editare a fisierelor audio cum mi se inchidea calculatorul Psihoză!
În fine, redau mai jos condensata cat am putut intervenţia mea sub formă scris şi interventiile domnului Col Naon Mişu şi Nişulescu Constantin, ca şi „prezentarea” domnului colonel Florentin Răduţ de la CPS, în format Audio.
Vă informez de asemenea că ieri apărut  şi un comunicat din partea MApN prin care suntem informaţi că MApN a iniţiat discuţii cu rezerviştii pentru a-i lămuri ceea ce i-au lămurit pe ei politicienii. Ca să nu va obosesc cu preluaarea textului cei care doresc să îl citească în găsesc AICI.
Pe de o parte e bine că au dat acest comunicat pentru că astfel vor fi obligaţi să dea un comunicat şi cu rezultatele acestei iniţiative.Îl aştept cu deosebit interes.
Pe de altă parte sunt confuz. Domnul contraamiral Dumistrăcel ne anunţase că avem în faţă o „armată de cadre”  a SMG şi domnia sa nu poate vorbi în numele ministerului iar acuma am aflat că de fapt era o comisie a MApN. CINE MINTE,  SAU CÂND SE PUN ŞI EI DE ACORD ASUPRA UNUI LUCRU.
APROPO ÎNTRE TIMP A AVUT LOC ŞI ÎNTÂLNIREA DE LA TIMIŞOARA UNDE, ÎN URMA EXPERIENŢEI DE LA CRAIOVA, ACTIVITATEA AS-A DESFĂŞURAT ÎNTR-O CAMERĂ DE 3/3 ÎN CARE ABIA A INTRAT ONOR COMISIA ŞI CEI „SELECŢIONAŢI”, PENTRU A EVITA „BUSCULADELE”. Aşteptăm şi noi informaţii cu privire la ce s-a discutat acolo şi mai ales cum. S-ar putea ca în urma acestor discuţii să avem răspunsul la întrebarea de ce îşi bat joc de noi.
Ultimă oră: Nu ştiu dacă toţi clujenii ştiu, dar ieri a avut loc întâlnirea şi cu rezerviştii de la Cluj, cu aceeaşi comisie. La activitate au fost invitaţi „pe sprânceană” anunţându-se între ei, numai băieţii cuminţi în special de la ANCMRR.  CUM SPUNEAM, NU ALŢII NE OMOARĂ, NE OMORÂM NOI ÎNTRE NOI.
În timp ce noi vorbim discuţii şi ne ascundem unii de alţii, la Camera Deputaţilor   a intrat in comisii OUG 57, trecând cu succes de Comisia de Muncă, în varianta propusă de iniţiator, adică de MApN şi guvern. Aşa lucrează conducerea armatei. Noi discutăm iar legea trece.  Cine doreşte să îi urmărească parcursul o găseşte AICI.
Dar să trecem la .. discuţii la Craiova.
Materialul prezentat de mine :
Stimaţi colegi,
„As incepe cu o intrebare .
Care este scopul acestei intalniri?
1. Mi se pare o gluma sau un cinism nedisimulat sa ni se spuna ca aceasta comisie a venit  pentru a se lamuri cu ceea ce doresc rezervistii, sau pensionarii, sau militarii, pentru ca aceste lucruri se stiu din prea desele incercari ale noastre de a contacta conducerile MApN din 2010 incoace, de cand a inceput decimarea en gros a rezervei. Acum doua luni o delegatie a unei asociatii a militarilor facea anticamera la poarta ministerului fara a fi primita, tocmai pentru a va spune ce pretindeti ca vreti sa aflati acuma, sau a cere lamuririle pe care spuneti ca vreti sa le dati. De ce atunci au fost lasati sa astepte, iar acuma veniti la noi? De ce inainte de a se trece OUG 57 prin guvern nu ne-a primit nimeni, iar acuma după ace aproape ca nu se mai face nimic toata lumea vrea sa discute? De ce nu sta nimeni de vorba cu noi inainte de emiterea ordinelor si legilor, dar dupa ce s-au aprobat suntem chemati sa frecam piciorul de lemn?
2. Acum cativa ani aveam impresia ca toate relele ni se trag de la o clasa politica eminamente civila care uraste haina militara, si ee militari. Am constat pe parcurs ca acestei clase politice ii place la nebunie haina militara si o imbraca mai des decat noi. O perioada ni s-a spus ca este un individ numit Gherghina pe la finante care are ce are cu militarii, dar Gherghina a plecat si am constatat ca exista mult mai multe asa Zisu Gherghine, Otilii, Fratii, Maci prin armata, care fac mai mult rau militarilor decat toata clasa politica la un loc, ca raul venit din interior este mult mai periculos si mai parsiv decat cel venit dinafara.
3. A doua intrebare pe care as pune-o vizavi de aceasta brusca si neasteptata “disponibilitate” este unde ati fost pana acuma ? Ce ati facut din 2010 incoace, ce ati facut de exemplu, mai concret, acuma exact un an cand s-au intalnit 35 de asociatii ale militarilor active si in rezerva la Parlament sa discute actuala L – 223 sau unde ati fost pe 24 Ianuarie, cand am iesit din nou in strada sa strigam ceea ce dumnevoastra pretindeti ca vreti sa aflati acuma, ca si cum pana acuma ati fi trait in alta tara . De ce pana acuma nu ati aflat despre noi, nu ati avut dezlegare politica, sau nu sfaraia uleiul in tigaie suficient incat sa va scoale de la mese? Ati uitat ca purtati o haina ca si noi si ca mai devreme sau mai tarziu poate veti ajunge pensionari? Noi, de bine de rau am ajuns, dumneavoastra sa fiu sincer, cu regret o spun, nu stiu daca veti mai avea sansa. La asta v-ati gandit pana acuma ? Pe cine slujiti, pe cine aparati, armata, tara, haina militara, sau pe cei care isi bat joc de toate aceste entitati? Fata de cine ati depus juramantul fata de politicieni sau fata de tara? Vedeti ca nici juramantul la noi, militarii, nu se termina ca la politicieni cu “Asa sa imi ajute Dumnezeu” pentru ca de incalcarea juramantului militar nici Dumnezeu nu va poate scapa.
4. De ce ati venit acuma, sa ne convingeti ca un militar angajat va iesi la pensie cu o pensie mai mare in urma aplicarii art 40 din OUG 57? Ce sporuri li se adauga la cei 65% din solda? De ce acestia nu primesc inca OMM? Ei nu participa la aceleasi misiuni cu cadrele militare, nu isi pierd la fel picioarele si sangele prin deserturi straine, nu curata zapada suficient de bine in locul companiilor cu contracte de milioane de Euro? Au ajuns sclavii societatii civile fara drepturi si fara recompense? Ordinul Onoarea Armatei a fost dat tuturor sefilor de partide pentru ca au primit in guvern sau au propus generali de carton, dar militarii angajati nu au dreptul nici la Rabdarea Magarului. Spuneti ca aveti in vedere acest aspect. Nu e suficient. Sta in puterea dumneavoastra sa il convingeti pe domnul ministru ca in maxim 30 de zile sa promoveze o OUG care sa acorde acest drept SGP-ilor ca un prim pas si o prima dovada ca aveti intentii serioase, ca nu v-ati transformat in unelte manipulatoare ale clasei politice. Daca nu va grabiti s-ar putea sa aveti o surpriza. Apropo, cu ei v-ati intalnit sa le explicate ce bine le face OUG 57?
5. De ce nu aparati onoarea si demnitatea militarilor, de ce nu va opuneti si nu luati atitudine impotriva batjocoririi hainei militare, a armatei. Cum ati acceptat fara sa spuneti nimic scaderea starii de operativitate a armatei sub 40%? Ce paziti domnilor acolo unde lucrati, praful? De ce ati acceptat si ati dat avize pentru gradarea si inaintarea in grad a tuturor slugilor politice, de ce admiteti ca toate fufele si pupilele agramate sa isi ia masterate si doctorate in institutiile de invatamant militare multe dintre ele cu lucrari de diploma facute de unii dintre purtatorii de uniforma? Ce a ajuns armata, Maica Tereza culturala a prostituatelor de lux, sau prostituata clasei politice? Sa nu spuneti ca nu ati avut incotro, pentru ca exista inca un articol 80 in statutul cadrelor militare care va poate salva sau va poate condamna, depinde cum decideti sa actionati la ordine abuzive. Urmariti cazul Gigina si veti constata ca nu vor fi pedepsiti cei care dau ordinele ci cei care semneaza hartii, intocmesc documente si le semneaza crezand ca sunt acoperiti.
6. Nu va prefaceti ca nu stiti ce vrem, stiti si ce vrem si cine e responsabil sau cine sunt responsabili de toate aceste proteste si legi date in dusmanie, in bataie de joc. Dumneavoastra ati acceptat si ati tacut din gura cand un guvern a decis scaderea salariilor militarilor si ca o culme a neobrazarii, inclusiv a celor din teatrele de operatii, ca si cum ei ar fi putut sa execute misiunile reduse cu 25% sau si-ar fi pus viata in pericol in raport cu soldele ciumpavite. Unii isi pierdeau in timpul asta si mainile si picioarele si vietile iar dumneavoastra luati pozitia calului care bea apa. Reprezentantul nostru in CSAT, cadru militar de cariera, chiar fiu al acestei garnizoane ce face cand altii isi bat joc de armata? A uitat pe cine reprezinta sau dorinta de a –si pastra scaunul este mai mare decat respectul fata de haina militara?
7. Ati venit sa ne convingeti ca 80% este mai bine decat 100%? Mai bine incercati sa ne explicati de ce acceptati discriminarea militarilor in comparativ cu societatea civilaDe ce un civil poate iesi cu 120% pensie si militarii nu ?. Militarii angajati, cei mai calariti militari nu vor avea niciodata sansa sa atinga100% , doar dumnevoastra, cei care veniti aici sa ne lamuriti, veti avea ocazia. Sau poate ne lamuriti de ce civilii au dreptul la salarii compensatorii la pensionare, iar militarii nu. Domnilor colegi, eu stiam ca in Constitutie si Statut scrie ca exista niste drepturi pe care militarii nu le pot avea dar stiam ca se refera la partidele politice, la greve, la sindicate, si alte privatiuni de genul acesta, nu la drepturi salariale la care civilii au dreptul. Daca cumva s-a schimbat ceva atunci luati masuri si treceti in noul proiect de statut si aceste restrictii, macar sa fie legal. Apropo de asta, cand instructiunile si statutele militarilor sunt stirbe, sa nu ne faceti sa cautam vinovati in viata civila, pentru ca stim ca nu de acolo pleaca. Avati mare grija sa nu se umble cumva printr-o alta OUG initiata din aceleasi birouri ca si OUG 57, CARE SA MODIFICE SI ART . 59 si 111 din LEGEA PENSIILOR CA ATUNCI VA IESI FOC SI NU IL VA STINGE NICI UN POMPIER. Acuma mai puteti inca stinge focul, cerand domnului ministru sa retraga art 40 din OUG pentru ca este neconstitutional. Simplu. Nu e nevoie de alte lamuriri, fara negocieri, fara justificari inutile.
8. Tot despre discriminare vizavi de civili se da dovada si in privinta acordarii sporului pentru contributia la pensia suplimentara. Acest spor se aplica diferit,LA MILITARI 3;6;9% iar in baza Legii 263/2010, „Art.168 – (1) Asiguratii care au contribuit la Fondul pentru pensie suplimentara cu 2%, 3%, respectiv 5% beneficiaza de o crestere a punctajului, determinat prin aplicarea urmatoarelor procente la punctajele lunare realizare in aceste perioade astfel:a) 16% pentru periada 01.01.67 – 01.01.73; i) 17% dupa 01.02.99” desi au la baza acelasi istoric ce il legifereaza: Este vorba de Legea nr.27 din 1966 care prevede:
“Art.70 Cu incepere de la 1 ianuarie 1967 se instituie, in afara pensiei de asigurari sociale, pensia suplimentara, care se bazeaza pe principiul MUTUALITATII intre angajati “
“Art.75 (2) Pensia suplimentara se plateste deosebit de pensia de asigurari sociale si de ajutorul social, INDIFERENT DE CUANTUMUL ACESTORA DIN URMA”
Tot in acea lege se spune ca “Fondul pentru pensia suplimentara se pastreaza intr-un cont special si este purtator de dobanzi.” Din nou militarilor nu li se aplica- drepturi pe care civilii le au. Cine urmareste cu atata osardie discriminarea si batjocorirea militarilor? 
9. Ca tot am ajuns la capitolul legi, ati remarcat cum se elimina discriminarile intre parlamentari si cele intre militari? Sa va explic. Parlamentarii si-au votat o lege pentru marirea indemnizatiei pentru cei cu functii de conducere in parlament. Acuma ceilalti, simtindu-se discriminati au propus o alta lege care va elimina discriminarea si le va da aceleasi indemnizatii si lor. Nu e banc este propunere legislativa. La militari s-a votat o lege prin care unora, prin abuz sau inginerii financiare si .. de partid li s-au marit pensiile spre pensii de judecatori. Unii s-au simtit discriminati si atunci s-a decis eliminarea discriminarii: s-a dat o OUG ii spune 57 prin care vor scadea pensiile tuturor spre nivelul minim, mai putin cele crescute cu drojdie, pentru ca alea sunt deja un drept castigat. Nu este o gluma, este o realitate, art 40 din OUG 57 isi bate joc de cei care voi iesi la pensie, egalizand pensiile spre partea de jos, nu spre partea de sus ca la parlamentari.
10.  Spitalele militare sunt pline de civili iar militarii nu mai au loc prin saloane si nu mai gasesc medicamente in farmacii pentru ei. Sa nu spuneti ca structurile apartin ministerului, pentru ca pe de o parte tot ce tine de domeniul militar trebuie sa va intereseze, pentru ca starea de sanatate a militarilor face parte din starea de operativitate a armatei, iar pe de alta parte, nu v-ar conveni ca atunci cand aveti nevoie si veti solicita internare, sa vi se spuna ca nu e treaba dumneavoastra cine e parcat in saloane. Am inteles ca se duc lupte pentru desfiintarea SMC din Bucuresti. Pe cand se va ceda si Cercul Militar, ca ar fi numai bun de palat pentru nu stiu ce cioban.
11. Ce se intampla cu coloneii in drum spre prima stea si dupa ce au primit-o si cum se face ca din 7 sefi ai SMG, de dupa 89, 5 sunt condamnati? Cei mai multi au declarat ca sunt nevinovati si ca au semnat hartii care le-u fost puse sub nas de catre subordonati , adica “specialistii” din Statul Major General. Dumneavoastra nu va simtiti vinovati cu nimic? Nu mai putem scoate capul in lume, fara sa fim aratati cu degetul pentru cazul caselor pentru generali, admiterea in invatamantul militar, afacerile cu terenurile armatei. La toate aceste dosare au contribut si contribuie cu succes ofiterii din statele majore ale structurilor responsabile.Dumneavoastra acolo unde sunteti ce ati facut si ce faceti? Asteptati sa vina DNA-ul si sa ii salte pe unii care au avut ghinionul sa semneze ca sa le luati locul sau va rugati sa nu fiti dumnevoastra cei care urmeaza sa fie saltati? Nu este posibil ca toate aceste fenomene sa se intample in interiorul armatei, dumneavoastra, loctiitorii si specialistii sefului SMG sa va faceti ca nu observati, iar cand presa, sau DNA-ul prinde cate un militar in cursa intinsa cate unui politician care l-a promovat, sa dati din colt in colt. Apropo, aud ca exista un proiect de ordin al ministrului care va permite transferul elevilor din institutiile de invatamant civil in cel militar, oricand, fara examene. Atunci de ce mai dau prostii examen la liceele si academiile militare? Asa ca sa se chinuie cate 3-4 ani de zile si apoi sa vina unul cu examenele platite la civil si sa fie repartizat primantai. Culmea este ca din nou si aceasta bataie de joc la adresa carierei militare vine tot din interiorul armatei. Pai atunci propun sa desfiintam invatamantul militar, sa selectionam noi din universitati si licee copii de top ten si sa ii pregatim 6 luni ca militari si gata, practice facem ceea ce facem si acuma numai ca nu le mai platim noi scolarizarea 3 ani de pomana. Armata ar iesi in castig, cel putin financiar, ca professional oricum nu mai intereseaza pe nimeni.
12. Cum va explicati si ce opinie aveti vizavi de faptul ca din 22 de acte normative ala MApN supuse dezbaterii publice in acest moment pe site-ul MApN, 15 se refera la cedare de terenuri si cladiri ale MAPn catre primarii? Asta este cea mai importantă preocupare a conducerii armatei în acest moment. Să dea pământurile armatei oamenilor politici. 
13. Am vazut ca a fost emis un ordin al ministrului privind aplicarea art 121 din L223/2015. Va rog sa transmiteti domnului general Ciuca, ca acest ordin nu numai ca MODIFICA legea dar o modifica si prost, incalcand din OUG-8 /2014, L- 2017/2015 art. 186 şi Decizia CCR 694/2015 privind rambursarea unor debite catre cetateni. Mai mult, din nou ne confruntam cu o discriminare, in societatea civila salariile restante pentru profesori au fost inapoiate cu dobanda, numai specialistii nostri din armata considera ca sumele datorate militarilor care si-au primit pensiile in baza L-241, nu sunt purtatoare de dobanzi si nu li se cuvin indexarile de care ar fi trebuit sa beneficieze. Din nouă răul pleacă din interior, nu de afară. Va rog sa insistati ca domnul General sa fie sfatuit si de un jurist nealiniat politic si sa actioneze in consecinta. Altfel se face partas nu doar la o nedreptate ci si la o ilegalitate iar acuma ca va fi avizat, e posibil sa fie si raspunzator.
14. O ultima intrebare, sau problema, pentru aceasta ocazie, este legata de asocatiile militarilor. Exista la SMG o persoana macar, daca nu un birouas cat de mic care sa se ocupe de relatia cu asociatiile militarilor, sa aiba o evidenta a lor, cu date, adrese, telefoane, adrese de mail, lideri, si sa le contacteze, sau sa primeasca de la ele sesizari, propuneri, sugestii, chiar si cele legate de documentele supuse dezbaterii publice, pentru ca pe biroul de la minister condus de doamna din departamentul de aparare al UNPR nu se poate conta, dansa are alte preocupari si banuiesc ca acuma si griji. Daca nu exista, poate domnul general Ciuca se va gandi si va desemna pe cineva si astfel va sti pe cine sa convoace sau sa cheme la consultari cand mai apar legi pentru militari activi sau in rezerva, ca sa nu mai fie nevoit sa trimita comisii prin toata tara si sa cheltuiasca atatia bani prin caminele militare si popotele unitatilor. Noi vom veni pe banii nostri si astfel face si SMG –ul economie la buget. E mult mai simplu sa ii cheme pe reprezentantii TUTUROR ACESTOR ASOCIATII, NU DOAR PE GHIOCEI SI PROFITEROLI, SI SA LE CEARA OPINIA INAINTE DE A SE EMITE ORDINUL, NU DUPA. Mie asa mi se pare normal. Poate la Plenita e altfel.
O rugaminte, de final: nu va uitati pe sub sprancene la noi, ca nu se stie cand veti fi trecuti in rezerva, si nu neaparat cu drept de pensie. Va multumesc pentru atentie. Va stam la dispozitie pentru consultari reale, pe indelete, mai tarziu, dar nu prea tarziu ca se umfla mamaliga. Acuma este clar ca e o activitate de imagine sau poate doar un prim pas, vorba unui clasic in viata. Astept infirmarea, sau confirmarea.
Intrebari pentru punctuale pentru reprezentantul CPS
1. Merge mai bine activitatea acuma de cand CPS nu mai este subordonata DFC, ci departamentului doamnei Otilia Sava ?
2. De ce nu ni se pun la dispozitie toate datele care intra in calculul pensiei? Daca datele, cum ar fi Anexa 1 la HG 1294, dar si celelalte nu pot fi publicate, atunci macar sa fie puse la dispozitia pensionarilor la CMZ-uri spre a fi studiate.
3. De ce instructiunile aparute prevad sa facem noi cereri pentru conditiile de munca, dar datele sunt trimise la CPS si nu sunt date celor care le cer? E ca si cum am face noi cereri in locul CPS. Mi se pare absolute anormal. Datele sa fie trimise fie doar beneficiarului, celui care a facut cererea fie si lui si catre CPS. Dar normal ar fi sa fie trimise beneficiarului iar acesta sa decida daca le trimite sau nu, e problema lui.
4. Cum pot sa determine cei care primesc pensia in conformitate cu L241 CARE SUNT CELE MAI AVANTAJOASE 6 LUNI DIN ULTIMII 5 ANI, DACA EI NU STIU MACAR DACA DATELE PRIMITE PRIN NENUMARATELE DECIZII SUNT CORECTE SI NICI ULTIMA NU E CLARA ATATA VREME CAT A FOST NECESAR SA SE DEA O LEGE COMPENSATORIE IAR LOR NU LI- S-A SPUS PANA LA URMA UNDE CONSTA GRESELILE SAU PERIOADELE LIPSA? Beneficiarii L-241 NU POT PUNE ÎN APLICARE, DIN MOTIVE NEIMPUTABILE LOR, prevederile L-223 art.28 şi 60, pentru că nu au toate datele necesare, aşa cum se menţionează în motivarea L-241. Pe De altă parte aceiaşi pensionari au fost discriminaţi prin aceeaşi lege 241 aşa cum spune chiar L-223 în expunerea de motive. Cine si cum repară aceste aspecte?
5. De ce nu au primit pensionarii in cele mai dese cazuri NICI UN RASPUNS DE LA COMISIILE DE CONTESTATII LA CONTESTATIILE FACUTE PE PREA DESELE DECIZII DE PENSIONARE?De ce am fost tratati cu atata dispret incat nici macar cu un raspuns nu am fost binecuvantati? Intentionati sa aplicati acelasi regim cererilor si sesizarilor noastre?
6. In baza caror documente lucrati in acest moment de vreme de HG 57 inca nu este aprobata de Parlament si sunt promisiuni ca va fi amendata chiar din partea doamnei Otilia Sava, promisiune facuta Vineri la intalnirea cu colegii nostri, iar instructiunile date pana la aceasta ora de ministru sunt bazate pe HG57/2015? Puneti in aplicare o HG inca neaprobata de Parlament suspectata ca ar fi neconstitutionala ?
7. Daca situatia este asa de incurcata, considerate ca va veti tine de programul propus care oricum este intarziat si pare sa nu se puna in aplicare in mai putin de un an de zile? De ce cand se iau bani se iau imediat iar cand trebuie sad ea Ministerul se intinde pana la iesirea noastra din sistem pe cale naturala?
8. De ce sunt fortati sa dea banii inapoi pensionari care nu poarta nici o vina pentru proasta gestionare a datelor sau lucrul dupa ureche sau dupa ordine ilegale date la conducerea ministerului? Se stie la ce ma refer, la celebrele deja situatii cu grupele de munca emise de CMZ Bucuresti?
9. Ce masuri a luat Ministerul pentru a depista si pedepsi vinovatii ? De ce sa plateasca cei nevinovati?
10. De ce nu s-a facut nimic privind intocmirea instructiunilor din iulie 2015 pana in Decembrie 2016 si s-a asteptat inceputul anului 2016 pentru a se intocmi niste documente dupa care asteptam si acuma ? Cine prelungit astfel starea de incertitudine si confuzie? A fost o decizie politica sau incompetenta?
11. Cum au putut fi emise instructiuni pentru aplicarea legii 223 in baza HG57 ATATA VREME CAT INCA NU EXISTA LEGEA DE APROBARE VOTATA DE PARLAMENT, ASA CUM CERE ART 115 DIN CONSTITUTIE, PRIVIND DELEGAREA LEGISLATIVA? (7) Ordonanţele cu care Parlamentul a fost sesizat se aprobă sau se resping printr-o lege în care vor fi cuprinse şi ordonanţele ale căror efecte au încetat potrivit alineatului (3).”
Unde este legea de aprobare a OUG, aşa cum cere punctul 7 al art 115 din Constituţie? NU EXISTĂ! Şi atunciDESPRE CE MODIFICĂRI ŞI COMPLETĂRI VORBEŞTE CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MApN IN INFORMARILE PE CARE LE POSTEAZA PE PAGINA SA DE INTERNET? Sau ESTE CUMVA DECIS CA ACEASTA HG VA FI APROBATA. SI ATUNCI NOI DE CE NE AFLAM AICI si de ce s-a mai intalnit doamna Otilia Sava cu asociatiile la Bucuresti vineri sau de ce se mai intalnesc alte comisii din SMG cu rezervisti in alte garnizoane?
12. Deşi nici L-223/2015, nici Ordinul M 123/2015 şi nici OUG 57/2015 nu prevăd nimic despre categoria celor pensionaţi înainte de 2011, pe pagina MApN la rubrica pensii militare, acolo unde găsim informaţiile privind documentele care dirijează pensiile militare, găsim printre precizările Casei de pensii Sectoriale a MApN la punctul 1, „Informaţii esenţiale pentru beneficiarii Legii nr. 223/2015. Acolo, la punctul 5, există indicaţia ca cei care au fost pensionaţi înainte de 1 Ianuarie 2011, să “adreseze o solicitare centrelor militare în a căror rază teritorială îşi au domiciliul, în vederea REÎNCADRĂRII ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE ÎN CONDIŢII DE MUNCĂ similar prevederilor aplicabile militarilor în activitate, în conformitate cu legislaţia actuală.” Cum prevederea respectivă nu este trecută nici în lege şi nici în ordinul ministrului, dar nici explicată, va rog sa specificati în baza cărui ordin ati cerut ceva neprevăzut în lege şi nici în metodologie. 
13. De ce se creeaza din nou discriminari, iar cei care ies la pensie dupa 01.01.2016 au dreptul sa opteze intre pensia conform noii legi si L263, IAR CEILALTI NU ?

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor