Treceți la conținutul principal

CUTREMUR în SISTEM! Iohannis DECAPITEAZĂ 4 SERVICII SECRETE: SPP, STS, DGIA și SIE!


Dupa cum dezvaluiam in exclusivitate in urma cu doar cateva zile, apropiata vizita oficiala a lui Klaus Iohannis in Israel are o importanta istorica, urmand sa reprezinte o adevarata borna. Dar nu pentru politica externa a tarii, ci pentru viitorul sistemului, pentru ca presedintele s-a decis in sfarsit sa mute, dupa efectuarea acestei vizite. Si dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, ar putea fi vorba de o incercare „blitzkrieg” de a da un adevarat sah mat la varful serviciilor, urmand a se opera schimbari majore la conducerea a nu mai putin de patru structuri: Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Directia Generala de Informatii a Armatei si chiar Serviciul de Informatii Externe. 
Desigur ca, pentru multi, o astfel de miscare ar putea fi la fel de surpinzatoare ca si invierea unui mort tocmai cand e coborat in groapa. Uite insa ca minunea s-ar putea sa aiba totusi loc, majoritatea schimbarilor fiind programate chiar in perioada postului Sfintelor Pasti. Si dupa atata amar de vreme in care lasase sa se creada ca a fost „incalecat” total de structuri, Klaus Iohannis are sansa sa mizeze acum totul pe o singura carte, aratand ca poate fi si un presedinte jucator, dar numai atunci cand are asii potriviti in maneca. Dupa cum, de asemenea, desi planul Cotrocenilor este pus la cale pana la cele mai mici amanunte, seful statului ar putea sa dea inapoi si pana la urma sa-i tremure pixul cu care trebuie sa semneze decretele decisive.
Totusi, cunoscatorii sistemului merg pe prima varianta, cea a „curateniei de primavara” in sistem.
Se cutremura sistemul 
A trecut mai bine de un an de zile de cand Klaus Iohannis s-a instalat la Palatul Cotroceni. Si, daca nu a actionat la nivelul varfului sistemului din prima luna, era clar ca urmatoarea perioada propice unei asemenea operatiuni era tocmai dupa implinirea unui an de mandat. Ceea ce ar arata ca seful statului nu a actionat nici precipitat, dar nici nu este atat de slab incat sa scape cu totul fraiele puterii din mana. Si uite ca s-a implinit sorocul! La Palatul Cotroceni se si pregateste declansarea unui adevarat cutremur la nivelul sistemului. Iar intensitatea maxima a „seismului” care va lovi mai multe servicii secrete este prognozata pentru lunile martie-aprilie, urmand ca lucrurile sa se aseze apoi, incepand cu luna mai.
Zece pe un loc 
Unul dintre serviciile unde sunt asteptate schimbari majore este si SPP-ul. Iar o prima unda de soc poate fi prognozata pensionare a influentului general Alexandru Burian, adjunctul directorului general si omul care raspunde de domeniul informatiilor. De asemenea, „disparitia” publica din ultima vreme a generalului Lucian Pahontu pare sa fie doar primul pas al retragerii acestuia. Si chiar daca generalul Gabriel Cretu a preluat practic din mers conducerea de facto a structurii, acesta avand probabil si ganduri de marire, gasirea unui inlocuitor pentru longevivul Lucian Pahontu este mult mai complicata, un numar mare de posibili succesori fiind in carti pentru sefia SPP-ului. Insa cum fiecare varianta are proprii sustinatori, probabil ca, pentru a nu se starni animozitati, solutia preferata va fi una de compromis, prin preluarea sefiei serviciului de catre un „consortiu” format din mai multe tabere, ai caror reprezentanti ar urma sa-si imparta functiile de conducere. Exista insa si varianta ca, in ceea ce priveste SPP-ul cel putin, luarea unei decizii sa fie amanata pana dupa data de 7 mai, cand este ziua oficiala de infiintare a serviciului.
Isi cauta inlocuitor
Desi ferita de implicarea in orice scandal si avand reputatia unei structuri de elita, se pare ca nici Directia Generala de Informatii a Armatei nu va fi ocolita de valul schimbarii. De altfel, exista informatii care sustin ca aici trecerea va fi una lina, fara turbulente fratricide, actualul conducator al DGIA, generalul Marian Hapau, cautandu-si deja un inlocuitor care sa preia sefia informatiilor militare. Si chiar daca anumitor militari din conducerea serviciului li s-ar putea imputa eventual anumite afinitati pentru o anume partida politica, este de asteptat, conform traditiei, ca la DGIA lucrurile sa nu degenereze si ordinea specifica militarilor sa faca astfel incat, in cel mai rau caz, rufele sa fie spalate in familie.
Capat de drum
De asemenea, tot spre o retragere fara valuri se indreapta si generalul Marcel Opris, cel care a condus atata amar de vreme Serviciul de Transmisiuni Speciale. Iar STS-ul tocmai a finalizat transpunerea in practica a sistemului care va fi folosit in premiera la „localele” din iunie si care va face astfel incat alegerile sa nu mai poata fi fraudate fara ca reprezentantii Ministerului de Interne sa nu depisteze in timp real acest lucru. Asa ca, eventual, in „scrisoarea de adio”, Opris poate miza foarte bine pe ideea ca „maurul si-a facut datoria” pentru a-si explica initiativa asteptatei pensionari.
Au venit, au plecat
Un alt greu al „vechii garzi” din servicii care ar putea parasi conducerea operativa a serviciului, pe care o asigura de multa vreme, este si generalul Silviu Predoiu de la SIE. Serviciu care va fi oricum supus unei „intineriri” masive, chiar daca nu a fost luata inca o decizie definitiva cu privire la viitorul profesional al generalului Silviu Predoiu. Cel care, in ultimii doi ani mai ales, reusise sa dea o adevarata lovitura prin racolarea unor „creiere” adevarate, din diverse domenii, in slujba SIE. Numai ca, in ciuda eforturilor lui Predoiu, remunerarea ridicola  asigurata prin bugetul structurii i-a facut pe tinerii elitisti sa paraseasca deja pe capete serviciul, trecand in privat, pe salarii si de zece ori mai mari. De asemenea, aparitia a tot mai multi „combinatori” din vechea garda a SIE in tot felul de anchete intrumentate de catre structuri ar putea fi un alt motiv al remanierii din mers a Serviciului de Informatii Externe. Cătălin TACHE/National

 Galerie foto
Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
SCMD A AVUT DREPTATE PRIN CHEMAREA ÎN JUSTIȚIE A CELOR CARE NE _ AU DISTRUS DREPTURILE NOASTRE FIREȘTI , A REZERVIȘTILOR. PRIN ACEASTĂ ORDONANȚĂ 96  DIN 09.11.2018 NU MAI SUNTEM LA MANTINELĂ CI PUR ȘI SIMPLU VOR SĂ NE SPÂNZURE. LOV ÎMPREUNĂ CU  O ALTĂ PERSOANĂ CE NE IUBEȘTE FOARTE MULT PRECUM SAREA IN OCHI , DOMNUL NASTA DE LA MApN, AU DAT GIR ACESTEI NEMERNICII . 


STIMAȚI COLEGI DE SUFERINȚĂ. COMPLETAȚI  DOCUMENTUL PREZENTAT  DE CĂTRE SCMD ȘI SĂ LE INAINTĂM CELOR CARE NE REPREZINTĂ DREPTURILE ȘI NI LE APĂRĂ ÎN INSTANȚĂ.. NUMAI CEI CARE VOR FI ENUNȚAȚI ÎN CADRUL PROCEDSELOR CU LOV , MApN,ȘI FOȘTII MINIȘTRI  DREPTURILE PREVĂZUTE DE LEGEA 223 SE VOR APLICA. 

NU MAI SATȚI PE MATRGINE ȘI SĂ VĂ AUTOCOMPĂTIMIȚI. 

CU RESPECT CAMARADERESC. 


IN ÎNCHEIEREA ACESTUI MATERIAL SUNTEȚI CHEMAȚI SĂ O DAȚI ÎN JUDECATĂ PE LOV ȘI MINISTRUL. 

CITIȚI CU RĂBDARE MATERIALUL DE MAI JOS.


A fost publicată OUG 96.09.11.201814 noiembrie 2018Categoria Despre Armata3.797 afisariScris de  A fost în sfârșit p…
BĂGĂTORII  DE  SEAMĂ

Văzând conţinutul acţiunii în contencios administrativ, formulată de S.C.M.D. în contradictoriu cu LOV, şi „băgătorii de seamă” de pe unele site-uri care, cu o poftă viscerală, cronică şi netratabilă, critică orice demers făcut de S.C.M.D. în sprijinul cadrelor miliare în rezervă, nu pot decât să constat totala lipsă de colegialitate (ca să mă exprim eufemistic) a celor care, cu rea-credinţă, dacă nu pot construi ceva, dărâmă. Sigur că, de principiu, o acţiune în justiţie, oricât de întemeiată şi bine motivată ar fi, nu este perfectă şi suportă îmbunătăţiri. În cazul în speţă, chiar dacă pot fi discuţii cu privire la obiectul acţiunii şi referitor la instanţa de fond competentă să judece acţiunea, nu este un "capăt de ţară" pentru că se pot face completări/precizări până la primul termen de judecată iar Tribunalul Bucureşti îşi va verifica competenţele în baza art.131 alin.(1) C.proc.civilă, inclusiv pe cea materială, şi va putea, dacă este cazul, să dispun…