Treceți la conținutul principal

CUTREMUR în SISTEM! Iohannis DECAPITEAZĂ 4 SERVICII SECRETE: SPP, STS, DGIA și SIE!






Dupa cum dezvaluiam in exclusivitate in urma cu doar cateva zile, apropiata vizita oficiala a lui Klaus Iohannis in Israel are o importanta istorica, urmand sa reprezinte o adevarata borna. Dar nu pentru politica externa a tarii, ci pentru viitorul sistemului, pentru ca presedintele s-a decis in sfarsit sa mute, dupa efectuarea acestei vizite. Si dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, ar putea fi vorba de o incercare „blitzkrieg” de a da un adevarat sah mat la varful serviciilor, urmand a se opera schimbari majore la conducerea a nu mai putin de patru structuri: Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Transmisiuni Speciale, Directia Generala de Informatii a Armatei si chiar Serviciul de Informatii Externe. 
Desigur ca, pentru multi, o astfel de miscare ar putea fi la fel de surpinzatoare ca si invierea unui mort tocmai cand e coborat in groapa. Uite insa ca minunea s-ar putea sa aiba totusi loc, majoritatea schimbarilor fiind programate chiar in perioada postului Sfintelor Pasti. Si dupa atata amar de vreme in care lasase sa se creada ca a fost „incalecat” total de structuri, Klaus Iohannis are sansa sa mizeze acum totul pe o singura carte, aratand ca poate fi si un presedinte jucator, dar numai atunci cand are asii potriviti in maneca. Dupa cum, de asemenea, desi planul Cotrocenilor este pus la cale pana la cele mai mici amanunte, seful statului ar putea sa dea inapoi si pana la urma sa-i tremure pixul cu care trebuie sa semneze decretele decisive.
Totusi, cunoscatorii sistemului merg pe prima varianta, cea a „curateniei de primavara” in sistem.
Se cutremura sistemul 
A trecut mai bine de un an de zile de cand Klaus Iohannis s-a instalat la Palatul Cotroceni. Si, daca nu a actionat la nivelul varfului sistemului din prima luna, era clar ca urmatoarea perioada propice unei asemenea operatiuni era tocmai dupa implinirea unui an de mandat. Ceea ce ar arata ca seful statului nu a actionat nici precipitat, dar nici nu este atat de slab incat sa scape cu totul fraiele puterii din mana. Si uite ca s-a implinit sorocul! La Palatul Cotroceni se si pregateste declansarea unui adevarat cutremur la nivelul sistemului. Iar intensitatea maxima a „seismului” care va lovi mai multe servicii secrete este prognozata pentru lunile martie-aprilie, urmand ca lucrurile sa se aseze apoi, incepand cu luna mai.
Zece pe un loc 
Unul dintre serviciile unde sunt asteptate schimbari majore este si SPP-ul. Iar o prima unda de soc poate fi prognozata pensionare a influentului general Alexandru Burian, adjunctul directorului general si omul care raspunde de domeniul informatiilor. De asemenea, „disparitia” publica din ultima vreme a generalului Lucian Pahontu pare sa fie doar primul pas al retragerii acestuia. Si chiar daca generalul Gabriel Cretu a preluat practic din mers conducerea de facto a structurii, acesta avand probabil si ganduri de marire, gasirea unui inlocuitor pentru longevivul Lucian Pahontu este mult mai complicata, un numar mare de posibili succesori fiind in carti pentru sefia SPP-ului. Insa cum fiecare varianta are proprii sustinatori, probabil ca, pentru a nu se starni animozitati, solutia preferata va fi una de compromis, prin preluarea sefiei serviciului de catre un „consortiu” format din mai multe tabere, ai caror reprezentanti ar urma sa-si imparta functiile de conducere. Exista insa si varianta ca, in ceea ce priveste SPP-ul cel putin, luarea unei decizii sa fie amanata pana dupa data de 7 mai, cand este ziua oficiala de infiintare a serviciului.
Isi cauta inlocuitor
Desi ferita de implicarea in orice scandal si avand reputatia unei structuri de elita, se pare ca nici Directia Generala de Informatii a Armatei nu va fi ocolita de valul schimbarii. De altfel, exista informatii care sustin ca aici trecerea va fi una lina, fara turbulente fratricide, actualul conducator al DGIA, generalul Marian Hapau, cautandu-si deja un inlocuitor care sa preia sefia informatiilor militare. Si chiar daca anumitor militari din conducerea serviciului li s-ar putea imputa eventual anumite afinitati pentru o anume partida politica, este de asteptat, conform traditiei, ca la DGIA lucrurile sa nu degenereze si ordinea specifica militarilor sa faca astfel incat, in cel mai rau caz, rufele sa fie spalate in familie.
Capat de drum
De asemenea, tot spre o retragere fara valuri se indreapta si generalul Marcel Opris, cel care a condus atata amar de vreme Serviciul de Transmisiuni Speciale. Iar STS-ul tocmai a finalizat transpunerea in practica a sistemului care va fi folosit in premiera la „localele” din iunie si care va face astfel incat alegerile sa nu mai poata fi fraudate fara ca reprezentantii Ministerului de Interne sa nu depisteze in timp real acest lucru. Asa ca, eventual, in „scrisoarea de adio”, Opris poate miza foarte bine pe ideea ca „maurul si-a facut datoria” pentru a-si explica initiativa asteptatei pensionari.
Au venit, au plecat
Un alt greu al „vechii garzi” din servicii care ar putea parasi conducerea operativa a serviciului, pe care o asigura de multa vreme, este si generalul Silviu Predoiu de la SIE. Serviciu care va fi oricum supus unei „intineriri” masive, chiar daca nu a fost luata inca o decizie definitiva cu privire la viitorul profesional al generalului Silviu Predoiu. Cel care, in ultimii doi ani mai ales, reusise sa dea o adevarata lovitura prin racolarea unor „creiere” adevarate, din diverse domenii, in slujba SIE. Numai ca, in ciuda eforturilor lui Predoiu, remunerarea ridicola  asigurata prin bugetul structurii i-a facut pe tinerii elitisti sa paraseasca deja pe capete serviciul, trecand in privat, pe salarii si de zece ori mai mari. De asemenea, aparitia a tot mai multi „combinatori” din vechea garda a SIE in tot felul de anchete intrumentate de catre structuri ar putea fi un alt motiv al remanierii din mers a Serviciului de Informatii Externe. Cătălin TACHE/National

 Galerie foto




Postări populare de pe acest blog

Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar