Treceți la conținutul principal

marţi, 15 martie 2016

- 24   DE   ORE -

De la mitingul din 06 martie s-au dus pe apa sâmbetei încă 9 zile şi… sigur  suntem ceva mai bătrâni, fără să bag mâna în foc că am fi şi mai înţelepţi.
Am aşteptat, câteva zile, nu atât reacţia colegilor cât mai ales a Parlamentului pentru că am manifestat în faţa Guvernului, „legitimat” de politicieni (parcă nu-şi mai au rostul ghilimelele), pe principul „să batem şaua…”.
Cel puţin la nivel de comisie, parlamentarii au concluzionat că art.40 din O.U.G. nr.57/2015, chiar dacă pe ici pe acolo a dorit să „îndrepte” nişte inadvertenţe care ţin de forma şi conţinutul unor texte de lege, pe fond modificarea legii este o mare măgărie (termenul îmi aparţine) pentru că nu poţi să derulezi aproape un întreg alfabet (lit. a) - p) din art. 28 al Legii nr.223/2015, modificat prin O.U.G. nr.57/2015) pentru a stabili că nu se includ în baza de calcul folosită în vederea recalculării pensiei militare, o serie de venituri care nu au făcut niciodată parte din venitul brut şi cu privire la care era foarte uşor să facă trimitere la veniturile luate în calcul prin O.U.G. nr.1/2011 sau, dacă vreţi, potrivit Legii nr.164/2001.
Sânt convins că oricare dintre mulţimea de cititori manipulabili şi-au format repede convingerea, lecturând numai O.U.G. nr.57/2015, fără să cunoască conţinutul tuturor actelor normative mai sus menţionate, că militarii pensionari chiar au beneficiat până acum, la baza de calcul a pensiei, de veniturile înşirate cale de două poşte în O.U.G. nr.57/2015. Într-un mesaj anterior spuneam, şi îmi menţin părerea, că H.G. nr.57/2015 se loveşte în Legea nr.223/2015 ca nuca în perete sau ca varza de Bruxelles la făcut sarmale indigene.
Frumos domnilor! Aţi ajuns să intoxicaţi, să manipulaţi şi să dezinformaţi poporul şi prin lege. Rog pe cei interesaţi de această „artă” să o treacă la index şi să o numească „metoda legiferării”!
Revenind la miting,… unii spuneau, pentru a-şi justifica în proprii ochi „non-combat”-ul, adică lenea/comoditatea (îi exclud pe cei bolnavi sau care au avut urgenţe), că protestele în stradă nu dau rezultate (nici în 1989 nu au dat rezultate!?). Alţii au ceva cu preşedintele Dogaru şi îi fac cu „sâc!”, prin absenţă, uitând, inocenţii, că îşi bat şi lor cuie în talpă.
Nu am venit în piaţă pentru preşedintele Dogaru, ci pentru a susţine interesele noastre, ale tuturor pensionarilor militari şi civili, ale militarilor activi şi ale civililor. În locul preşedintelui Dogaru putea fi la tribună un oricare alt coleg dar în afară de băşcălia de pe bloguri (este uşor să stai în fotoliu, să bei cafea sau tărie şi să spurci pe oricine, trăind într-o realitate virtuală) nu am văzut până acum nici un „Gică-contra” care să organizeze vreo manifestaţie dar timpul nu este pierdut. Căutaţi-l pe Marcel Proust!
Cred că, alegând din două, bune-rele, perseverenţa are importanţă mai mare decât numărul de manifestanţi aflaţi într-o anumită zi, cu sau fără soare, într-o piaţă.
În 06 martie Domnul ne-a blagoslovit cu o splendidă zi de primăvară. Am ajuns în Piaţa Victoriei, când aceasta era încă pustie dar însorită, pe la ora 09,00 şi, ca un turist sadea, m-am apucat să fac fotografii cu telefonul, o parte din acestea urmând să le ataşez la prezentul mesaj, după care au început să apară şi alţi colegi sindicalişti, la început puţini şi cam stingheri, apoi, în mod organizat, detaşamente venite cu autocare din Buzău, Galaţi, Constanţa etc. până s-a umplut piaţa.
Mitingul a decurs „şnur”, fără incidente, d-l Dogaru şi alţi vorbitori mi-au făcut praf urechile (m-am postat lângă difuzoare), ca şi fanfara din apropiere care intona cântece patriotice mobilizatoare (mi-au adus aminte de vremea când eram tânăr elev în liceu şi apoi în şcoala de ofiţeri). Ce vremuri, ce moravuri, mon cher! N-am simţit nimic atunci din dictatură. Probabil eram prea tânăr, iubeam, fumam ţigări „Snagov”, făcând turul României cu „Mobra” iar când aţipeam aroma de cafea proaspăt prăjită care răzbătea din toate chioşcurile alimentare „mă trezea din morţi”. Nu îmi este dor de dictatură dar tânjesc după adevăratul parizer şi salam de Sibiu, după pateu-ul de ficat şi caşcavalul „Trapist”. Parcă şi micii aveau alt gust. Nu visam să beau Coca-Cola pentru că era mai răcoritor şi mai fără „E”-uri un „Cico”. Mai târziu, după anii `80, papilele gustative au început să o ia razna, probabil şi cu ajutor extern. Am băut o cafea la un local select din Piaţa Victoriei dar gustul acesteia nu se compară cu cafeaua prăjită şi făcută la nisip de pe vremuri. Sic transit gloria mundi.
Am reţinut îndemnul final de a pleca şi spre alte ţărmuri cu protestele dar este mai greu fără flotă şi, deocamdată, consider că salvgardarea drepturilor noastre trebuie să aibă două repere, Guvernul şi, la nevoie, Parlamentul.
Personal, ca şi alţi colegi din ţară (mă gândesc la colegul nostru de la Arad, d-l col.(r) Vasile Arion, sau la colegii de la Oradea pe care i-am văzut în Piaţa Victoriei) am străbătut, unii peste 800 km, pentru a fi prezenţi în Piaţa Victoriei. Adăugaţi la distanţele parcurse şi o noapte nedormită, după care o zi obositoare şi apoi o altă noapte nedormită, plus eforturile financiare care nu se compară cu preţul unui bilet de metrou (mă întreb, câţi pensionari militari sunt în Bucureşti?) şi veţi vedea că avem multe motive întemeiate de a protesta pe viitor acasă pentru a nu îi stânjeni pe bucureştenii care vor veni în agora, la următorul miting, cu duiumul.
Dacă unii vor constata că titlul nu are legătură cu mitingul, le pot spune că am plecat de la Reşiţa cu autoturismul în data de 05.03.2016, ora 23,00, am „prins” o ceaţă groasă prin Oltenia, soare la Bucureşti şi am revenit acasă în data de 06.03.2016, ora 23,00, pe o ploaie în averse, după ce am străbătut peste 1.000 km, distanţă care leagă Reşiţa de graniţa cu Germania. Una peste alta, mă întreb, cât or fi făcut colegii de prin Bihor?

În loc de epilog
Să le dea gândul bun parlamentarilor (am mari rezerve), mai aproape de români şi mai departe de Bruxelles, pentru a nu mai fi nevoit să revin la Bucureşti, stând rău cu fondurile filialei, dar dacă va fi să fie, cu mâinile în propriile buzunare, mai fac o deplasare şi… încă una.

Am onoarea!
Preşedintele Filialei Reşiţa a S.C.M.D.
Col.(r) Marin BUŢIU


Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
SCMD A AVUT DREPTATE PRIN CHEMAREA ÎN JUSTIȚIE A CELOR CARE NE _ AU DISTRUS DREPTURILE NOASTRE FIREȘTI , A REZERVIȘTILOR. PRIN ACEASTĂ ORDONANȚĂ 96  DIN 09.11.2018 NU MAI SUNTEM LA MANTINELĂ CI PUR ȘI SIMPLU VOR SĂ NE SPÂNZURE. LOV ÎMPREUNĂ CU  O ALTĂ PERSOANĂ CE NE IUBEȘTE FOARTE MULT PRECUM SAREA IN OCHI , DOMNUL NASTA DE LA MApN, AU DAT GIR ACESTEI NEMERNICII . 


STIMAȚI COLEGI DE SUFERINȚĂ. COMPLETAȚI  DOCUMENTUL PREZENTAT  DE CĂTRE SCMD ȘI SĂ LE INAINTĂM CELOR CARE NE REPREZINTĂ DREPTURILE ȘI NI LE APĂRĂ ÎN INSTANȚĂ.. NUMAI CEI CARE VOR FI ENUNȚAȚI ÎN CADRUL PROCEDSELOR CU LOV , MApN,ȘI FOȘTII MINIȘTRI  DREPTURILE PREVĂZUTE DE LEGEA 223 SE VOR APLICA. 

NU MAI SATȚI PE MATRGINE ȘI SĂ VĂ AUTOCOMPĂTIMIȚI. 

CU RESPECT CAMARADERESC. 


IN ÎNCHEIEREA ACESTUI MATERIAL SUNTEȚI CHEMAȚI SĂ O DAȚI ÎN JUDECATĂ PE LOV ȘI MINISTRUL. 

CITIȚI CU RĂBDARE MATERIALUL DE MAI JOS.


A fost publicată OUG 96.09.11.201814 noiembrie 2018Categoria Despre Armata3.797 afisariScris de  A fost în sfârșit p…
BĂGĂTORII  DE  SEAMĂ

Văzând conţinutul acţiunii în contencios administrativ, formulată de S.C.M.D. în contradictoriu cu LOV, şi „băgătorii de seamă” de pe unele site-uri care, cu o poftă viscerală, cronică şi netratabilă, critică orice demers făcut de S.C.M.D. în sprijinul cadrelor miliare în rezervă, nu pot decât să constat totala lipsă de colegialitate (ca să mă exprim eufemistic) a celor care, cu rea-credinţă, dacă nu pot construi ceva, dărâmă. Sigur că, de principiu, o acţiune în justiţie, oricât de întemeiată şi bine motivată ar fi, nu este perfectă şi suportă îmbunătăţiri. În cazul în speţă, chiar dacă pot fi discuţii cu privire la obiectul acţiunii şi referitor la instanţa de fond competentă să judece acţiunea, nu este un "capăt de ţară" pentru că se pot face completări/precizări până la primul termen de judecată iar Tribunalul Bucureşti îşi va verifica competenţele în baza art.131 alin.(1) C.proc.civilă, inclusiv pe cea materială, şi va putea, dacă este cazul, să dispun…