Treceți la conținutul principal
La multi ani SCMD Slobozia.! 18 Martie 2015 ,SASE  ani de la infiintare.

 LA  MULTI  ANI  SCMD  FILIALA  SLOBOZIA  !
 


                           ANIVERSAREA  CELOR SASE ANI
           DE LA INFIINTAREA FILIALEI  A SINDICATULUI
                 CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ,
                                       JUDET IALOMITA

 Stimati colegi ,

 Doamnelor si domnilor membri de sindicat dar si fosti membri ,simpatizanti .

  Pe 18.martie.2016 , se implinesc sase ani de la infiintarea  Filialei SCMD Slobozia , Judet Ialomita. La drum au plecat 20 de cadre in rezerva de la M.Ap.N si MAI , cand au ales presedintele filialei in persoana domnului Mr. ( r ) GHIAURU LAURENTIU . Procesul verbal de constituire a Filialei SCMD Slobozia , Judet Ialomita in data de 18.03.2010,a fost semnat de catre  :
-        Col ( r ) Dr. MIRCEA DOGARU – Presedinte SCMD
-        Col( r ) SWIDER PAUL  - Presedinte in comisia de Cenzori

                BIROUL OPERATIV in data de 18.03.2012

-        Mr.( r ) GHIAURU  LAURENTIU  - Presedinte
-        Col ( r ) STOICHICI LIVIU    - membru
-        Comisar ( r ) HOGEA  VASILE -  membru
-        Plt. Adj. Sef  ( r )  BURDULEA   VASILE  -  membru
-        Lt. Col ( r ) NITA ADRIAN – membru / secretar



Stimati colegi ,
      Sa remomeram :

                     In urma cu sase  ani , pe 18 martie 2010, se înfiinţează la Slobozia Sindicatul Cadrelor Militare Dis­po­nibilizate ce funcţionează şi azi ca filială a sindicatului central.       
Atitudinea Guvernului Boc nu prevestea nimic bun pentru cei care părăsiseră serviciul activ ca urmare a restructurării Armatei , desfiintari de functii sau de unitati militare,la fel si acest guvern CIOLOS, vremelnic
Ofensiva  prin manipulare declanşată de mass-media aservită Puterii  a pornit un adevărat atac împotriva rezerviştilor, pentru atragerea ostilitatii societăţii civile , atunci ca si acum , cand pe unele posturi TV se afima ca rezervistii au pensii de 15.000 de lei ,  împotriva unei categorii profesionale cu activitate distinctă în cadrul oricărui stat, a determinat la sesizarea pericolelor cu care aveam să ne confruntăm , acum mai mult ca oricand şi să ne organizăm în această formă găsită de grupul de fondatori ai SCMD .

Mulţi rezervişti , atunci ca si acum , cand dupa multe framantari avem o LEGE  ,LEGEA 223 / 2015  APROBATA IN UNANIMITATE DE CATRE PARLAMENTUL ROMANIEI SI PROMULGATA DE CATRE PRESEDINTE ,  BUNA REA  , DAR AVEM O LEGE A PENSIIOR MILITARE , ESTE  BULVERSATA DE ACEASTA OUG 57 /  2015 ,CARE ANIHILEAZA 30 DE ARTICOLE, O TREIME DIN LEGE   si acel art . 40 au rămas în expectativă, refuzând să creadă că reprezentanţii statului îi vor deposeda de drepturile câştigate cu atâtea şi atâtea sacrificii ,dar realitatea a fost  si este alta.

ACEASTA ATITUDINE DIN PARTEA UNOR COLEGI SE DATOREAZA SI FAPTULUI CA ART. 111 , A RAMAS NESCHIMBAT . ADICA DACA IN URMA RECALCULARII SCADE PENSIA , RAMANE IN PLATA CE AVEM ACUM .

CALCULELE ARATA CA PENSIA SCADE. SE DORESTE CA IN FORMULA DE CALCUL SA SE INTRODUCA PENSIA SUPLIMENTARA SI ORDINUL MILITAR , IN LOC CA ACESTE ELEMENTE SA FIE ADAUGATE .

CE INCREDERE PUTEM AVEA , CAND FMI SI ALTE ORGANISME INTERNATIONALE , FAC PRESIUNI ASUPRA ACESTUI GUVERN , CARE NU ESTE AL NOSTRU SI LE CANTA IN STRUNA  , CA PENSIILE SI SALARIILE NU POT CRESTE  , CA VENITURILE NOASTRE NU SUNT SUSTENABILE .

UNDE ESTE ADEVARUL .? U.E SPUNE CA AM AVUT CRESTERE ECONOMICA , FMI NU.

 Se incearca introducerea a tot felul de amendamente , precum la un sac peticit , care se rupe ici colo , si mai pui un petic.

DOVADA , deplasarile in teren ,a unor comisii de la MApN, MAI , SRI  ,pentru a ne convinge ca OUG 57 / 2015 este foarte buna si ca pensiile noastre „ cresc”.In unele garnizoane , aceste intalniri s – au facut mai mult in secret ( TIMISOARA si CLUJ ), cu persoane alese pe sprinceana ,pentru a nu deranja cu intrebari comisiile respective si aclamand ca ordonanta este foarte buna.

Ne punem intrebarea daca personajele respective au purtat haina militara , daca au depus un juramant militar. PRIN ATITUDINE SI POZITIE AVEM CEVA REZERVE.

In restul garnizoanelor( PITESTI , CRAIOVA , ARAD , ORADEA , TIGU MURES, IASI , FOCSANI ,VASLUI , BRAILA , GALATI , CONSTANTA ) , comisiile respective AU CONSTATAT PE VIU STAREA DE SPIRIT A CADRELOR IN REZERVA .CU ACESTA OCAZIE DORIND SA IA PULSUL SI A CADRELOR ACTIVE.

            
Multi dintre noi cu afectiuni din ce in ce mai agressive , ca urmare a  sarcinilor de serviciu si a privatiunilor ,mutari  si dislocari la ordin in diferite garnizoane din tara ale noastre impreuna cu familiile si de multe ori fara cei dragi alaturi de noi au dus la destramarea acestora ,acum nu mai conteaza in ochii celor care ne conduc de la toate nivelele.

Oare pentru ei suntem buni numai atunci cand au nevoie de votul nostru cu promisiuni desarte.  ?
            
SCMD a luptat, la baionetă cu obtuzitatea unei puteri care dorea să ne desfiinţeze ca şi categorie profesională, dar şi cu o nouă guvernare aparent favorabilă, dar nu prea convinsă de justeţea cererilor noastre.

Impotriva SCMD dar si a colegilor din conducere au fost deschise  mai multe procese  inclusiv penale ,dar instanta a dat castig de cauza noua ,

Nu mai spunem de controalele tematice la ordin, cand sediul central a fost sigilat , SAU APARITIA UNOR MATERIALE  TOXICE DE PROPAGANDA  , doar  , doar se vor gasi  oarece neclaritati ,pentru a fi desfiintat SCMD.

Am avut si avem împotriva noastră si se pare ca si acum prin tehnocratii adusi cu  „ harzovul” ,,desi am avut o speranta cu noua guvernare  ,instituţiile statului – preşedinte, guvern, ma­joritate parlamentară, servicii specializate în dezinformare, partea a sistemului juridic (justiţia militară fiind inexistentă) mass-media aservita puterii. De aceea, SCMD trebuie să existe.

Sa nu uitati , cu toate greutatile care ne stau in cale si in prezent , SCMD este ultimul bastion pentru ca noi rezervistii militarI sa ne obtinem drepturile . ESTE SINGURA  ORGANIZATIE A MILITARILOR CARE NE - A CHEMAT IN STRADA PENTRA A NE PASTRA CELE CASTIGATE , SA LE DAM UN SEMNAL DE ALARMA CELOR CARE NE CONDUC ,PE CAND , CELELALTE ASOCIATII , LIGI , ETC , STAU SI SE UITA , FAC DECLARATII SI NIMIC MAI MULT.

Pe acesta cale va aduc spre informare ca SCMD este dat din nou in judecata de catre unele asociatii de military ,si sunt covins ca la un anumit ordin, ca urmare a satisfactiilor primite de catre unii colegi .  PROBABIL se urmareste desfiintarea totala a SCMD.
Cei care vrem sa avem o palarie deasupra capului ,sa tinem aproape si sa nu dam satisfactie celor care ne vor “binele “.




CU PUTINA RABDARE SA NE ADUCEM AMINTE CATEVA   MATERIALE CARE AU FOST SI SUNT POSTATE ( ACUM SUCCINT )  PE PAGINA NOASTRA A FILIALEI SCMD SLOBIZIA


Cadoul de Crăciun

     Un coleg , rezervist aparţinând S.R.I., a primit în data de 24 decembrie 2013 un cadou mai puţin obişnuit - o decizie de regularizare prin care este înştiinţat că se dispune constituirea în sarcina sa a unui debit în suma totală de 16.601 lei.
Din documentul primit rezervistul respectiv nu poate deduce cu precizie perioada  în care a primit aceste sume încasate necuvenit. La paragraful iniţial  al deciziei de regularizare i se comunică că această perioadă este 01.11.2012 - 01.11.2013, iar din paragraful următor  şi din  buletinul de calcul anexat rezultă că perioada este 01.11.2011 – 01.11.2013.Ce contează un an în plus sau în minus!?!.
Datorită acestei  decizii de regularizare se impune clarificarea unui aspect deosebit de important:  Casa de Pensii Sectorială a S.R.I. aplică sau nu  prevederile  Legea nr. 241/2013 care:
-         la  art. 1(1)  prevede că “pensiile recalculate sau revizuite ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se plătesc în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010”.
-         la art.2(2)  prevede că sumele  “de recuperat, prin derogare de la prevederile art. 107 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, nu se recuperează, indiferent dacă au fost sau nu emise decizii în acest  sens.
Un lucru este cert. Pensionarii militari nu se pot aştepta la nimic bun din partea celor care ar trebui să aplice cu mare precizie legile care reglementează domeniul bulversat al pensiilor militare


M.Ap.N isi arata coltii inspre pensionarii sai.

     
 La data de 21.02.2014, Direcţia Pentru Relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică, prin consilierul juridic Comănescu Florina Roxana, aparţinând Asociaţiei Consilierilor Juridici ”Fidelis Legis”, depune la Dosarul nr. 692/3/2014 o Întâmpinare, care naşte multe semne de întrebare asupra modului în care M.Ap.N. înţelege să respecte şi să protejeze interesele pensionarilor militari. Redau un pasaj din acest document:
.
Asumarea funcţiei de cadru militar în Ministerul Apărării Naţionale, nu a fost determinată de prefigurarea unei compensaţii din partea statului constând în acordarea  pensiei de serviciu după retragerea din activitate, neputând reprezenta cauza exercitării funcţiei.

 Apreciem că, apariţia Legii nr.164/2001  privind pensiile militare de stat poate fi privită ca un act benevol din partea statului, de a-şi asuma anumite cheltuieli din bugetul propriu prin care să contribuie la majorarea drepturilor de pensie pentru anumite categorii profesionale alese după criterii proprii , fără însă a garanta perpetuarea acestui act al său pentru viitor.

Pe cale de consecinţă, apreciem că în speţă  nu poate fi vorba de un drept câştigat în accepţiunea reclamantului ,ci mai degrabă de un drept acordat temporar de către stat în limita posibilităţilor sale economice.

În ceea ce priveşte nerespectarea principiului neretroactivităţii, suntem în măsură a aprecia că Legea nr. 119/2010 nu dispune pentru trecut şi nu intervine asupra drepturilor deja dobândite, pensiile încasate în temeiul vechii legi nefiind afectate, procesul de recalculare privind doar cuantumul pensiei de care va beneficia reclamantul pe viitor, deci prestaţiile viitoare, nefiindu-le afectate drepturile dobândite în baza unei legi.
Având în atenţie acest principiu, statul poate oricând, interveni, pentru viitor, cum a mai făcut-o de altfel şi în trecut, cu ocazia fiecărei recalculări, de care cu siguranţă a beneficiat şi reclamantul.
Prin urmare ,modificările privind cuantumul pensiei nu afectează dreptul  de proprietate,”bunul garantat”, fiind dreptul la pensie, nu cuantumul acesteia”.

.
Prin acest document se recunoaşte existenţa unui standard dublu  în relaţia angajator(M.Ap.N.) şi angajat (cadrele militare).  Cadrelor militare - aflate permanent în slujba naţiunii, 24 de ore din 24, singura categorie profesională care era obligată să îşi sacrifice  viaţa atunci când apărarea ţării o cere – au fost obligate să îşi respecte integral  obligaţiile asumate. Orice abatere se sancţiona cu  îndepărtarea din sistemul militar.Pentru angajator situaţia este cu totul alta. Conducerea politică a statului , prin M.Ap.N. ca angajator, poate oricând schimba regulile privind asigurarea dreptului la pensie. Aceasta poate benevol, potrivit acestui document, să mărească pensile, care ulterior pot fi scăzute funcţie de interesele unui grup politic,  aflat întâmplător/ accidental la putere.Prevederea conform căreia statul poate garanta doar pensia militară, nu şi cuantumul acesteia este profund imorală.
.                                                                                                    
Tot Legea 164/2001 la art.1 prevedea că M.Ap.N. “asigură aplicarea reglementărilor referitoare la pensiile militare de stat”şi “iniţiază propuneri de acte normative în domeniu”. Foarte interesante prevederile acestui articol. Nimeni nu ne-a lămurit  încă care a fost rolul M.Ap.N. în emiterea Legii 119/ 2010, O.G. nr. 1/2011  şi  Legii nr. 263 /2010, IAR ACUM  A OUG 57 / 2015 SI A ART. 40 INTRODUS PE USA DIN SPATE.

NOTA : Stimati colegi va rog sa va aduceti aminte ca Decizia Curtii Constitionale nr. 861 , printre altele precizeaza urmatoarele si anume  : " PENSIA NU REPREZINTA UN DREPT ( CA URMARE A TUTUROR PRIVATIUNILOR SERVICIULUI MILITAR , CA AM FOST LA DISPOZITIE 24 DIN 24 ORE , FAMILII CARE S - AU DESTRAMAT CA URMARE A NUMEROASELOR MUTARI IN DIFERITE GARNOZOANE  , IAR JURAMANTUL MILITAR   DEPUS FATA DE TARA SI DRAPEL , ESTE UN JURAMANT DE SANGE , MILITARII FIIND SINGURA CATEGORIE DIN CADRUL S.N.O.P S.N, CARE DEPUNE UN ASEMENEA JURAMANT  SACRU DE CREDINTA FATA DE TARA SI POPORUL ROMAN )  CI UN SUPLIMENT FINANCIAR PE CARE STATUL IL ACORDA ATUNCI CAND ARE POSIBILITATI  ECONOMICO - FINANCIARE " ACEST DOCUMENT ESTE IN VIGOARE SI NU – I ABROGAT.



30 decembririe 2014
ORI STRANGEM RANDURILE ,ORI …..

septembrie 2015

ORI EI , ORI NOI........


In acest moment, la un bilant destul de bun pentru  filiala noastra , cu toate neajunsurile  privind atitudinea celor care sunt la conducerea tarii , a indicatiilor pretioase primite de catre cei de la CASELE SECTORIALE DE PENSII RESPECTIV  COMISIILE DE CONTESTATII , si ei cadre militare active in momentul de fata , va dorim dumnevoastra si familiilor dumneavoastra multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi si iubiti .

La ceas aniversar, urăm membrilor sindicatului, dar şi tuturor rezerviştilor, în primul rând sănătate, dar şi unitate pentru înde­plinirea tuturor acestor deziderate


BIROUL OPERATIV AL FILIALEI SCMD SLOBOZIA


Postări populare de pe acest blog

Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar